| N | AZ ÉRETTSÉGI TÉTELEKET NE ITT KERESD, MERT ITT NINCSENEK. NEM IS VOLTAK, NEM IS LESZNEK. | N |
-
Abruzzi #25586 Én sem tudom, az origos megoldást olvasva lettem nagyon ideges hogy kiszámoltam hogy 0.125 része marad meg, és egyből beírtam az 1/8adot. A kérdésre nem emlékszem, de remélem az volt hogy hányad része marad meg mert azért ilyenen elbukni 2 pontot.
Meg pl azt az ábrásat is elbasztam h 30 fokos lejtőn lemegy és 45 fokosra meddig jut fel a test..gondolkodtam való életbeli példával, mondom baszki biztos nem megy fel olyan magasra. Itthon jöttem rá hogy fent van neki m*g*h energiája...lent az egész átlakaul 1/2*m*v négyzetté és ez alakul át újra m*g*h.ra, és mivel se m se g nem változott a tömeg se az energiamegmaradás miatt. Szóval ilyeneken bukom a 2-4-6 pontokat. Elég idegesítő, mondjuk matek után már kezdem megszokni. Én fullra a szóbelire fogom alapozni az 5öst, de attól annyira nem félek mert a legtöbb elméletet azért tudni kell itt a gyakorlathoz szóval sztem minden fizikás vágja, szal sztem csak kidolgozni és átolvasni kell aztán vhogy elmondani. Jól jönne egy 100 %os szóbeli :D