Érettségi

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Grove4
Nem mondtál újat!Tény,hogy nem a leg nehezebb,de azért igényel tanulást,én most fogok érettségizni!

2 szó, mindig és soha.Juventus mindig és más csapat soha. \"Juve, storia di un grande amore... \"

5c0rp330n
a magyar érettségi nagyjából semmit nem ér, nem dicsõség megszerezni. kb annyit mond el rólad, hogy nem vagy értelmi fogyatékos, de szerintem még a fogyatékosok nagy része is megcsinálná.

Miért van az,hogy sok olyan ismerösöm van akinek van érettségije de mégis olyan hülye mint a segg.
Nekem nincs és nem felvágni akarok de értelmesebb vagyok pár ilyen emberkénél.
Lehet hogy nem tudok elemezni egy Ady verset,de nem is akarok és amikor tanultam akkor se nagyon érdekelt.
Ami meg érdekel annak ugyis utánna járok.

5c0rp330n
hát, fogalmam sincs, hogy most hogy van. emlékeim szerint van a felvi-n valami fórum is, ott nézd meg h a többiek hogy állnak...

Hegi90
Nekem csak a bizonyítvány van feltöltve még, de azt nem tudom megnézni :o
Valamit elkúrtam?

ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S

5c0rp330n
voltak vele zûrök, de alapvetõen nem volt rossz. voltak napok amikor szar volt, de nem hiszem, h nappal egyáltalán ne lehetett volna doksikat feltölteni. a "feldolgozás alatt" dolog valóban irritáló volt, de ahogy tudom, senkinek nem lett ebbõl baja. ha valamit feltöltöttél, utána meg tudtad nézni, hogy hogy néz ki pontosan a feltöltött cucc, ezért láthattad te is ha valami szar lett. és ha levélben küldted el, egybõl visszaigazolták, hogy az úgy jó? aligha.

a másik meg: szerintem egyszerûbb lefénymásolni 2 papirt, mint az okmányirodában sorbanállni, meg keresni egy helyet ahol tudok szkennelni majd feltöltögetni mindent...
én még emlékszem a tavlyi e-felvételire...
1 annyira tulterhelt volt a rendszer h nap közben nem hogy feltölteni nem lehetett a doksikat, de magát az oldalt is csak nagynehezen lehetett elérni.. igy csinálhatta mindenki éjjel
2 miután feltöltötték a doksikat, napokig a "feldolgozás alatt" szöveg volt olvashato, igy jöhetett a napokon át tartó idegeskedés hogy vajon most elfogadja-e (hiszen aki utolsó napokban tölti föl, annak nincs több napja h kiderüljön jo-e és pár nap mulva ujra megprobálja)

most döntse el mindenki melyik a nagyobb macera.
I.C.ram
azt en sem ertem... 144241x annyi macera es meg dragabb is.
5c0rp330n
jogos.. a felvételi rendszer egészen korrekten ki van vitelezve ahhoz képest ahogy ebben az országban mûködni szoktak a dolgok..

Sadist
Nem tudom, hogy a 21. században egyáltalán miért szaroztok még papír alapú jelentkezéssel?

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

hát... jah kb 😄
ha meber végzi az adminisztráciot akkor talán nem lesz baj, de ha gép az lehet h gáz
ELTE-XIK 😄

Egy csápokkal kapaszkodó fénygömblélek. Három részből álló, ötdimenziós.

lenne egy kérdésem
kicsit elbarmoltam a jelentkezési lapot:
az egyeteknél, a 2. helyen megjelölt ELTE-IK helyett ELTE-NIK -et irtam (vmiért megkavart a 3. helyen megjelölt BMF-NIK)
csak a csekk befizetése után vettem észre a hibát, ezért az N betût egy szép nagy X-el áthuztam 😄

vajon ezt igy el fogják fogadni?
Hegi90
e-felvi már pár napja szinte mindig túl van terhelve. Most már Gateway timeoutja is van, asszem majd éjfél körül megpróbálom.

Szerencsére már csak hitelesíteni kell 😊

ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S

Grove4
Thx,lecsekkolom!

2 szó, mindig és soha.Juventus mindig és más csapat soha. \"Juve, storia di un grande amore... \"

Többletpontok

Ha jól tudom ezek a jogszabályok minden felsõoktatási intézményre érvényesek.
Grove4
Aziaztok,most állok a továbbtanulás elõtt,és aztszeretném megkérdezni,hogy hol találom meg azt,hogy egyes egyetemek milyen többletponttípusokat fogadnak el(gondolok itt a szülõ egyedelülneveli,segélyben részesül,nyolc általánosnál kevesebbb stb.)

Mások nem panaszkodtak, hogy nem került be szóval gyanítom, hogy valamiért (vagy csak véletlenül) egyedül én kerültem ilyen szituációba annál a tanárnál.
Nem, nem utál 😄

Asztali számítógép. Egér. Billenyt?zet. Hangfal. SHARP számológép. Heil Sogron!

Sziasztok!

Igaz már érettségiztem, de egy kis segítséget szeretnék kérni Tõletek a szakdolgozatomhoz. Aminek a témája az Interneten fenntartott és kialakított emberi kapcsolatok, illetve egy újfajta társadalom típus kialakulása. Aki szívesen segítene abban, hogy kutatásom eredményes legyen, online kérdõívemet (ami teljesen anonim, nem kell e-mail címet megadni, kitöltése max 4-5 perc) ezen az oldalon töltheti ki:
http://spreadsheets.google.com/viewform?key=pB8xLx4sm4tEN0xQxYsrSTA
Köszi Mindenkinek, aki segít! További szép napot és jó felkészülést az érettségire!
<#wave>
Sadist
Azon mi a kibaszás, hogy aki nem végzi rendesen a munkáját, annak nem kötelezõ ott dolgoznia?

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

Sadist
Nem hát, hülye azért nem vagyok 😊

#24615: szerencsére nem jellemzõ, hogy nem hagynánk egymást figyelni, de kösz a jó tanácsot 😊

#24616: tegyük föl, még ha lehetne is, nekem nem célom, hogy a másik emberrel kibasszak, mert akkor a következõ generációkkal már máshogy, de még jobban ki akarna szúrni :|

grizzly21
😄D gondolom nem a bme-re jarsz

Sadist
Szólsz a HÖK-nek vagy a tanszéknek idézve a TVSZ ide vonatkozó paragrafusát, és ha nem egy töketlen társaság, akkor tesznek az ügyben, hogy a tanár kapjon valami büntit, vagy legalább egy erõteljes lebaszást, hogy a következõ ilyennél komoly gondok lehetnek a munkahelyét illetõen.

Balo
Ez szomorú, de zárójelben megjegyezném, hogy haverokkal azonos kurzuson nehéz figyelni a lényegre. Az idõt elütni persze könnyebb így😊

&#8222;Aki tudja a hogyant, mindig fog találni munkát. Aki ismeri a miértet, mindig a főnöke lesz.&#8221; - Emerson

David2
nálunk ritka az olyan lecke, amit 12 óra alatt meg lehet oldani...

Das Schlimmste ist, wenn das Bier alle ist!

Az a durva, hogy általánosságban az volt igaz, mint amit scorpeeon írt a #24612-ben, és pont ez az az egy tárgy volt kivétel, ami ennyire fontos vol 😞

Szerencsére még 10-12 munkaórás házikat még nem kaptunk, áldom is az eget.

5c0rp330n
én is voltam dec22-én, nekem még aznap bekerült és általában a többi tárgy is.. volt mondjuk 1-2 kivétel..

I.C.ram
Sajnos elofordul az ilyen... Tanarok hajlamosak az ilyen szemetsegekre, de persze elvarjak, hogy 10-12 munkaoras hazikat idoben leadd.
Próbálok optimista szemmel nézni mindenre, friss BME egyetemistaként, ám furcsaságok azért történnek:

december 22-én elmentem vizsgázni, aminek a jegye ma került csak be a neptunba.
Miért is baj ez? Elõ tárgyfelvételkor egy kisebb baráti körként megbeszéltük hogy hova mennyünk, és jó móka legyen. Erre az a bizonyos tárgy, aminek a jegyét nem kaptam meg, elõfeltétele volt 4 fontos tárgynak, emiatt a neptun ma reggel szépen ledobott, délután megkaptam a jegyet, mehetek szopni a tárgyfelvétellel.

Ihaj-csuhaj!

fsgh
Én is hasonlóképpen gondolom. Amúgy se ér semmit nemhogy plusz pontot.

Kösz😊

FORZA INTERNAZIONALE! IO SONO INTERISTA! Campione d\'Italia:INTERNAZIONALE 17!!!

I.C.ram
nem hiszem. Soha nem adtak erte pluszpontot, kizartnak tartom, hogy ez valtozott volna.
fsgh
Olyat hallottam ma hogy ECDL vizsgáért plusz 5pont jár felvételinél... Ez igaz?

FORZA INTERNAZIONALE! IO SONO INTERISTA! Campione d\'Italia:INTERNAZIONALE 17!!!

I.C.ram
hova jarsz?
Blekk Síp
Akkor erre nincs konkrét válasz. 😄
Akkor majd a tanárnál érdeklõdöm, köszi!

Gigabyte GA-H87-HD3, Intel Core i5 4670, 8GB Corsair DDR3 Vengeance LP, MSI GTX 1070 8GB Armor OC Edition, 120GB Samsung 840 Basic, 500W Corsair BS, NZXT Phantom 410 Black, Dell U2312HM

5c0rp330n
konkrét esettõl függ, általában nem, de elõfordulhat.

Blekk Síp
Lenne egy kérdésem, amire sehol sem találtam konkrét választ.
Ha egy tárgyból megvan az aláírásom de a vizsgám nem sikerült, és van egy másik tárgy ami ráépül, akkor azt felvehetem?

Gigabyte GA-H87-HD3, Intel Core i5 4670, 8GB Corsair DDR3 Vengeance LP, MSI GTX 1070 8GB Armor OC Edition, 120GB Samsung 840 Basic, 500W Corsair BS, NZXT Phantom 410 Black, Dell U2312HM

grizzly21
hat az teny hogy ma mar az erettsegi semmit sem er, de lassan a diploma sem. akarmilyen legalabbis nem. de nincs ezzel problema, szerintem ha valaki el tudja vegezni amit kell azt nem kell papirral igazolnia, ha meg nem akkor hiaba van rola papirja

fsgh
van benne valami

grizzly21
a legjobb indulatbol mondom h ha nem vesznek fel akkor jobb is, sokan megbanjak azok kozul is akiket felvesznek

egyebkent igen

fsgh
értem köszi😊

Meg még 1 kérdés. Indult idén költségtérítéses mérnökinfó? Mert csak az államilag támogatottnak a ponthatárát találtam(366)

grizzly21
a fizika?
van meg elektronika, meg meres laborok, ezekkel fugg ossze leginkabb

fsgh
az a baj hogy fizikából nem voltak jók a tanáraim(nem jók.)
Lehet hogy csak dumának hangzik, de pl matekból jó tanáraim voltak aztán azt értem is.

Am hány tantárgy van amihez kell a mérnökinfón?

grizzly21
ha tenyleg nagyon jo vagy matekbol akkor azert nem lesz gond a fizika sem, en utolso 2 evben erettsegi elott semmilyen fizikat nem tanultam, erettsegit is infobol csinaltam, es megis megvan mindket fizikam. Igaz, hogy fel ev csuszas benne volt, es szoptam vele igy is eleget.

mernok informatikus? hat most errol lehetne sokat vitazni, de roviden osszefoglalva: mindent, esetleg semmit. (mivel az alap 3.5 evbe beletuzdeltek mindent, epp ezert egy dologhoz keves az eselye hogy nagyon ert az ember...amit csinalni fogsz, azt valoszinuleg igazan magadtol fogod megtanulni, nem itt. 1-2 jo eloado van osszvissz a 3 ev alatt)

fsgh
Még 1 dolog amit kihagytam. Tudtok linkelni egy pontszámító oldalt?(beírom az évvégi eredményeket meg érettségi százalékokat stb és kidob egy pontszámot...)

fsgh
Látom fõleg a BME-rõl volt szó az utóbbi kb 100 kommentben😊 Akkor egy kérdés ehhez kapcsolódóan:

a mérnök informatikus az konkrétan mit tud csinálni ha lediplomázott? Milyen állása(i) lehet(nek)?

Meg még1: Nagyon kell a fizika?:S Mert abból nem vagyok valami jó. Viszont Matek az megy nagyon.

szucsy89
😮 ott ezért is fizetni kell?
I.C.ram
altalaban a kovetkezo felev elso harmadaban szoktak kiirni az osztondijakkal egyutt.