| N | AZ ÉRETTSÉGI TÉTELEKET NE ITT KERESD, MERT ITT NINCSENEK. NEM IS VOLTAK, NEM IS LESZNEK. | N |
-
Vola #23537 persze, nem feltétlen leszel jó szakember, mer egyértelmű h teljesen más a tananyag és minden apró fasságot be kell vágni amit úgysem fogsz használni és abszolúte nem érdekel. Én csak azt mondtam h ha valaki az adott szakra kért 2 tárgyból kiemelkedőbben teljesít az valószínűleg jobban is fogja vágni az ahhoz kapcsolódó tárgyakat és akár jobban is fogja érdekelni mint az aki a korábban említett "összesítéses" elv alapján kerül be ugyanoda, amit nem feltétlen a szakhoz köthető tárgyak emeltek feljebb. Persze ha azokból teljesít rosszabbúl akkor a II. 200pontos rész lesz gyengébb de a lényeg h a duplázás azokat juttatja előnyösebb helyzetbe akik a nézett 2-t jobban tudják és ez így jó.
A középiskolás, éreccségi tanulmányok szintjét meg sztem totál fölös az érveléseidben ecsetelgetni a felsőoktatásban lévő szinthez képest, elég egyértelmű h közük sincs egymáshoz az egymásra épülésen kívűl. Nem mondom h én biztosan meg fogom állni a helyem mer fingom sincs mi vár majd rám, de nem is hasonlítgatom az iskolákban tanultakhoz, mivel az alapjában véve lófasz :D de az eddigi eredményeim és az érdeklődési irányom azt mutatják h ez az a pálya ami érdekel, avagy a műszaki infó. Hogy jó szakember lesz-e belőlem az majd elválik, rajta leszek az ügyön, de példának okáért jobb eséllyel történne meg ez velem egy olyannal szemben, mint aki kimaxolja az első 100pontot, csinál egy jó éreccségiátlagot %-ban, megszerzi az összes többletpontot, de a nézett 2 tárgyban meg jóval gyengébben teljesít de mégis egyenlő lesz az összpontunk.
a töris dolgokhoz meg annyit még hogy nyílván hogy nem az abból vett logika és ismeretek lesznek azok melyek majd megkönnyítik az egyetemista dolgát, és valóban nem sokat ér, de azért azt elismerhetjük sztem hogy hozzátesz valamennyicskét, ha nem is sokat. És ez a kevés a legtöbb azokhoz képest mint amit a többi tárgy adhat ha nem a törit néznék hanem a fennmaradtakból vmeiket. Töri után még az idegen nyelv a legkorrektebb de az meg sztem alap hogy tudni kell vmiféle nyelvet, meg nyelvvizsgát stb, de nem tartom igazán jónak mivel nyelvet bárki tud tanulni, és az így semmit nem tükröz irányultság szempontjából, persze jó ha vki nagyon vágja, de az akkor is mindenhova kell.
Én egyet sajnálok leginkább, ami valszeg csak keveseknek zavaró, de pl nekem is hogy lófaszt sem adnak olyan papírokra melyek nem a középszintet képviselik, hanem annál azért sokkal többet érnek de mivel az OKJ nem tette rá a kis bélyegzőjét, így kitörölhetem vele a seggem. Én pl a Cisco CCNA-mmal vok így, ami valóban nem egyetemi szintű (bár ott is óraszámba megy egykét helyen) de megérne azért egy +30pontot mer azért nem minden második embernek van és nemzetközileg is elismert, csak az oktatási minisztériumban nem.