| N | AZ ÉRETTSÉGI TÉTELEKET NE ITT KERESD, MERT ITT NINCSENEK. NEM IS VOLTAK, NEM IS LESZNEK. | N |
-
NullZ3r0 #21315 Valaki, aki összehasonlítást írt? Szerintem ha tudtál 3 oldalt írni és nem tömény hülyeséget jobban járhatsz vele, mint az érveléssel. Az ugyanis elég szubjektív dolog, tanárfüggő lehet hogy mit tart jónak. A versösszehasonlítást azért választottam, mert már rengeteg olyan dogát írtam, mindig ötös lett, sikerült eltalálni a tanár stílusát. :)
Érvelő szöveget nem nagyon gyakoroltunk, nem tudom mit várnának el, a novella meg olyan unalmas volt, hogy fél oldal után elaludtam rajta (érettségi :)). Meg szerintem aki versösszehasonlítást választott, azt díjazzák a tanárok, legalábbis nálunk. :)
Tippek, hogy mit kellett (volna) írni?
Matektól nem nagyon félek, minden menni szokott. Néhány tipp:
-prímszámos feladatoknál az egyik prím 90%-ban a 2, nézd meg a páros-páratlanságot, hogy kijön-e
-valószínűségszámításnál/kombinatorikánál sokszor egyszerűbb felírni az összes esetet, és jóval biztosabb is
-x^2 az lehet negatív szám négyzete is, nem ám ész nélkül gyököt vonni!
-ha leosztasz valamivel, előbb nézd meg, nem 0-e
-értelmezési tartományt függvénynél, egyenletnél felírni!
-a megoldás majdnem mindig egész (bár van olyan h nem, szóval no para)
-mindig ellenőrizz!
-és vigyél fgvtáblát, körzőt, vonalzót, szögmérőt, számológépet (utóbbiból nem árt ha kettő van, ugye ciki, ha kimerül az elem)