Érettségi

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

2XP
Nálunk van egy társalamontudományi kar nevû kiváló dolog, ahol olyan elit szakokat oktatnak, mint politológia, szociológi, nemzetközi kapcsolatok. Na, nekik az összes közgáz tanulmányuk befejezõdik 1(!) félév alatt (szóval neked jóval nagyobb lesz a tudásod)), és nemrég fejteggete nekem az egyik hihetetlenül mûvelt ott végezett, hogy majd msc-re jönnek közgazdászank. LOL...

2XP
A programozás ma már sok helyen alap lenne, ezért is vagyok mérges, hogy nálunk 0 színvonaló a számtech oktatás (de néztem elte matekosok tantervét, hát náluk is összesen 1 félév matlab szerepel, ami azért nevetséges).

ivjoe
Másik poén, hogy nálunk ugye mûszaki infó volt a szak neve, ha jól tudom mikmak nélkül, bsc-ben mérnök infó van egy félév mikro egy félév makro és egy félév szervezeti viselkedésekkel. :CCC
Gyász. :C
2XP
Hát a mikro-makro elég alapvetõ szemléletadó közgáz tárgyak, szóval azoktól még senki sem fogja átlátni a gazdaságot, csak alap a késõbbi tanuláshoz, úgyhogy egy mérnök szakon szerintem nem sok értemle van (gazdinfó persze kivétel, mint a neve s mutatja 😄).

ivjoe
Sztem meg nem. -.-
ivjoe
Na még az alga is szép, de ha megnézzük, h neked szükséged van-e az algára és nekem kell-e a mikro, alkkor :CCC
igen, csak azt vedd észre, h a mikmak inkább tartozik valamilyen szinten az alapmûveltséghez, mint a programozás...

#19280: ha magolni kell, akkor már baj van 😄 vannak nagyon jó könyvek azon kívül, amibõl tanulsz egyetemen, és abból meg is fogod érteni, mondjuk a számolásos részével, meg az ilyen olyan keresleti fv-el én sem értek egyet, h mindenkinek tudnia kellene, de egy alapszintû fogalomcsokor senkinek sem árt....

Ha alszom megéhezem, az evéstől meg elálmosodom! Szép az élet!

kb 3 óra múlva szóbelizek.tessék szurkolni, mert most kell a szerencse 😛😛

grizzly21
elvben magyarázható azzal amit írtál, csak az a baj, hogy igazából a mikromakro tanulás semmibõl sem áll, mint begyakorolni néhány primitiv számolást, bemagolni néhány fogalmat. ettõl nem lesz senki jobb közgázból.
kb annyi értelme van mint most 2.félévben a menedzsmentnek, ott egy 30 oldalas jegyzetet kellett beseggelni, de szorul szora.

Sadist
Ennyi erõvel szükséged lehet a programozásra vagy a számítógép architektúrára is.

Az ilyen mindenbõl tanítsunk egy kicsit hozzáállás odavezet, hogy lesz egy rakás kontár, aki semmihez sem ért igazán, legfeljebb néhány dologból a felszínt kapisgálja.

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

az életben szükséged lehet rá, olvasgatod a hvg-t, és fingod sincs róla, mikor egy szép mondatot olvasol hogy mirõl is van egyáltalán szó, ha viszont tanultál mikmakot, akkor nagyobb az esély rá, h tudod h mi miért van úgy...

Sadist
Ha közgazdász vagy, az sem hülyeség. Egy mûszaki infósnak/fizikusnak/vegyésznek viszont fölösleges.

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

Sadist
Az.

grizzly21
kivéve a mikromakro

grizzly21
progterv?

Sadist
SZTE

mivel létezik könyvtárinfo szakirány, ezért kell... hidd el nem hülyeség semmi amit tanulsz, csak okosabb leszel tõle 😊

grizzly21
hova jársz?

Sadist
Ilyen nevetséges tárggyal nevezel? Ezzel max egy utolsó elõtti helyet csípsz el 😄

a sok egyetemista mindeneteket!! (vagy fõiskolás, mindegy 😛 )

Asztali számítógép. Egér. Billenyt?zet. Hangfal. SHARP számológép. Heil Sogron!

2XP
Kedden szóbeli algebra2, na? 😄

😄DD

Sadist
most érettségizel? :| omgn00b

Rage47
csakhogy ez érettségi topik, én nyertem^^
Sadist
Kedden alga2 vizsga, ismét nyertem -.-

Kedden emelt kémia, elõre várom ^^

ivjoe
Kedden mikro vizsga, elõre élvezem. -.-
fravik
ebben van vmi, de reménykedem, hogy én is ilyen könnyûnek mondható tételt húzok és nem a könyvtárakat/dokumentumismeret/tájékoztató eszközök,bibliográfiát, mert azok nekem nagyon nehezek.
tiszta b*romság, minek belerakni ilyen dolgokat? mert még a tájékoztató eszközök hagyján, de hogy a könyvtárak...minek?? megint okos volt az az ember, aki kitalálta... komolyan mondom, a bináris számábrázolás, vagy az oprendszer elindulásának folyamata nem okozott akkora problémát, mint az utolsó 3 témakör. bízok abban, hogy nem lehetek olyan szerencsétlen, hogy pont belehúzok😊
majd tájékoztatlak benneteket az eseményekrõl😊
jó éjszakát mindenkinek!!

MSI M655X-037HU AMD Turion 64 MT-37(2GHz),ATI Mobility Radeon X1600 (256MB), 2GB DDR, 100GB HDD 15,4\" Glare LCD, 1.3 Mpx Camera,Bluetooth, 6in1 CardReader, Windows 7 Professional

magus
jóhát érted mit keménykedjenek azon hogy tudsz e emailt küldeni, ha belehúzol azért megtudnak szopatni sztem

fravik
köszi! 😊
egy kicsit megnyugodtam...
te is és Easy Rider is aránylag olyan dolgokat mondtatok, hogy félelemre, izgulásra semmi (max 1 kicsi) okunk sincs 😊
reméljük Szegeden is ilyen kedvesek (és fáradtak) lesznek a vizsgabiztosok!
egyébként nekem 11-re kell menni (azaz fél 11-re), de nem hiszem, hogy addigra ki lennének fáradva😄
még egyszer köszi mindkettõtöknek!!

MSI M655X-037HU AMD Turion 64 MT-37(2GHz),ATI Mobility Radeon X1600 (256MB), 2GB DDR, 100GB HDD 15,4\" Glare LCD, 1.3 Mpx Camera,Bluetooth, 6in1 CardReader, Windows 7 Professional

Igen, emelt szintû volt 😊
Úgy volt hogy 14:00-ra kellett volna menni, de 13:40-kor már behívtak... (a papíron rajta van hogy 30 percel hamarább kell ottlenni!)3-an mentünk be, mindenkinek ellenõrizték az adatait + mindenki húzott egy tételt. Utána volt 20 perc felkészülési idõ, de 10 perc múlva már feleltem pedig nem én voltam az elsõ 😄
A felelés annyiból állt hogy leültem egy asztalhoz velük szembe, elmondtam pár alap dolgot, majd egy géphez kellett menni. Õk projectoron nézték amit csinálok 😊 A végén kérdeztek még az internetes vírusokról pár dolgot (hogy lehet megelõzni, stb...), de nagyon bólogattak úgyhogy szerintem nem lett rossz...

fravik
ja, értem 😄

mert én tavaly voltam 😄

fravik
ez komoly? honnan tudod, hogy max pontos lett?

én is azt húztam 😄 de nekem annyira lesz*rták, h felkészülési idõ alatt kellett elküldenem a levelet melléklettel, megnézték, mondtam még pár szót az imapról, pop3ról, mime-rõl, 5perc alatt végeztem, és max pontos lett...

fravik
nincs kedved egy kicsit mesélni, hogy milyen volt a szóbeli? gondolom emelt szintû, nem? én hétfõn megyek, de nagyon kiváncsi vagyok, hogy vajon milyen lehet. ha van kedved, akkor akár priv-ben is beszélhetünk... elõre is köszi 😊

I.C.ram
bezzeg én a köcsög buszrendszert... 😄
grizzly21
jah, az primkó dolog. én is azt huztam tavaly

Hú jó nagy szerencsém volt infoból.. olyan tételt húztam, hogy küldeni kellett egy emailt melléklettel egy címre + pár dolgot ezekrõl elmondani 😊

Gnome
másik az h saját tanáraid nemfognak megbuktatni...csak nagyon gáz esetben...a kegyelemkettesed szinte garantált szóbelin

\"...reggel szeretem a napalm illatát...\"

light00
és angolul szolalsz meg, aárhogyis, 4 pontot megkapsz. Ha már megszolalsz, de hülyeséget is mondasz, négy pontot lazán hozzádvágnak.

Na oszt vótá fönn szombaton?! Heil Sogron!

grizzly21
ha felveszed az ünneplõdet, megborotválkozol és szépen mosolyogsz akkor kapod meg a 4 pontot..

valaki azt megtudná mondani, h angol szóbelin mire kapon meg azt a 10 % (4p) pl: ha mindegyik témához megtanulok 5-6 mondatot akor már 100%, h megis van?
legalább tudsz a vegyészektõl addig is kérni valamit 😛

magus
nafranc, visszadobta a házim, merthogy nem írtam eleget róla, leírtam minden általános infot, írhatom le neki hogy pontosan hogyan megy az egész képekkel, fasza : /

light00
...

fejezzük már be!!4 😄
én csak helyeseltem, ennyi.

light00
De akkor minek irogatsz hogy "szvsz nem tudsz angolul pedig angol wikin van egy köbméter irat"? hm?

de miért rágódsz ezen? azt mondtad.... láttuk 😊
én utánanézek mert bosszant hogy nem találok egy témát 😄

light00
"Amugy google + wiki. Ha pontosan keresel arra ami érdekel, google biztos dob valamit Persze ne csak magyar oldalakon keress 😄"

"csak a netet tudom ajánlani sry."

mindössze ennyi a probléma. hogy lehet, hogy van fönt angol wikin anyag, DE nem néztem meg, hanem ráhagytam. (-hagy szenvedjen ö XD)