| N | AZ ÉRETTSÉGI TÉTELEKET NE ITT KERESD, MERT ITT NINCSENEK. NEM IS VOLTAK, NEM IS LESZNEK. | N |
-
"Azt a néhány képletet, amire egy írásbeli matek vizsgán szükség lehet, pedig bármilyen embernek meg kell tudnia jegyeznie, főleg, ha már a felsőoktatásban tanul, csak néhány példa megoldása szükséges hozzá. "
Pedig hidd el vannak emberek akiknek ez nem megy. Ráadásul egy gazdasági szakon legközelebb matekra csak mikroökonomiában van szükség minimális (deriválás integrálás) meg statisztikában. Meg eseteleg termelés progra,mozásnál mátrixokkal kapcsolatos ismeretekre. De ezt is meg lehet csinálni józan ésszel végiggondolva.
A gond az hogy megtanítják az élettől elkülönült színetetikus példákat meg a típuspéldák megoldásait aztán baszhatjuk, mert baromira nem látni, hogy hol lesz erre valaha szükségem. Én meg alaptermészetemből fogva "ad hoc" jelleggel "csak mert meg kell tanulni én azt mondtam" felkiáltással nem tanulok olyat aminek nem látom értelmét.
Annak meg hogy soha nem puskáztál örülj: beférsz az eminensek közé:) Én elég sokat és nem tudom elképzelni, hogy van olyan aki soha (pedig ismerek személyesen ilyen embert).