| N | AZ ÉRETTSÉGI TÉTELEKET NE ITT KERESD, MERT ITT NINCSENEK. NEM IS VOLTAK, NEM IS LESZNEK. | N |
-
A matek épp egy olyan dolog, amit nem lehet magolni. Nincs az az ember, aki be tudna vágni 200 oldalnyi bizonyítást szó szerint. Jó persze, a bizonyítás menetének vázát meg kell tanulni, hiszen nincs az a zseni, aki 2-3 óra felkészülési idő alatt magától kitalálná a farkas tételt, de ha érted a menetét, akkor pár hónapos gyakorlat után nem gond levezetni.
Amit leírtál az tipikusan a harmadrendű tehetségtelen matektanárok szemétkedése, akik nem vitték semmire az életben. Eddig azt hittem ilynek csak a középiskolában tanítanak, nem igazán értem, hogy kerülhettek hozzátok is ilyenek.
A másik hülyeség ez a függvénytáblából kiírom dolog. Nálunk is erről szóltak a fizikaórák, pedig senki sem lesz attól tájákozottabb, ha be tud helyettesíteni egy képletbe.
Azt a néhány képletet, amire egy írásbeli matek vizsgán szükség lehet, pedig bármilyen embernek meg kell tudnia jegyeznie, főleg, ha már a felsőoktatásban tanul, csak néhány példa megoldása szükséges hozzá. De sajnos az is tény, hogy a legtöbb helyen csak az ilyen techniaki dolgokat oktatják matekóra néven, nehogy már az értelmetlen száraz elmélettel is terheljék a szegény gyereket, pedig ezekre csak minimális időt kellene fordítani, hogy azért tudd, mit csinál a matlab, de ennyi ismerettel soha nem fogsz tudni felépíteni egy modellt.
Ja igen, és én soha nem puskáztam...