Érettségi

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Én errõl nem is hallottam a CIBEZZ számlaról, ma voltam Juniort csináltatni, remélem majd dõl rá a lé...<#nevetes1>
grizzly21
egy csöppet még visszatérve a bankokra, mert holnap megyek kártyáért.
CIBEZZ számla:
számlavezetés ingyenes
elsõ évi dij ingyenes
havi 2 atm felvevés ingyenes
belföldön belül utalni ingyenes
ha plusszba akarsz nyitni devizát pl font vagy euro az is free.
szóval lehet ennél jobb egy bankszámla?

2XP
A vidékgyalázó barátunk kereskedelem és marketingre ment, úgyhogy nekem nem lesz lehetõségem tanítani (az g kar és meg k-s vagyok), de majd Easy Rider gondolom pótolja ezt 😄

Elvileg 3. lett fizikából és matekból oktv-n. Miért van, hogy ezt nehezen hiszem? 😄

I.C.ram
Azért más az elméleti fizika, mint a mérnöki. Teljesen más szakterületeken dlgoznak. Elméleti fizikusok az alapvetõ módszereket, megoldásoka kutatják, míg a mérnökök ezeknek az alkalmazását a leghatékonyabban. Teljesen más a kettõ. Egy profi elméleti fizikus simán kereshet többet is mint egy mérnök.
kozik
programozáshoz papír kell utoljára.
elméleti, tudományos jellegû hozzáállással az ELTÉ-s oktatás jobb. az elvadult zseniket ott képzik jól. ha gyakorlati tudás is kell (még mindig a tudományokon belül vagyunk), akkor BME. magyarán egy BMÉ-n végzett koponya kap jó melót jó pénzzel, ugyanez ELTÉ-n kap akutyátsemérdeklicsakengem kutatási feladatot, ahova eltemetkezhet. kinek-kinek kedve szerint. pas, gólyatábort ne hagyd ki, ugye?

Leszarom. Meg azt is, akinek nem tetszik.

I.C.ram
Hallotam én is... baromi jó... Remélem azért lesz mód a lövészetre máshol is.
PTE-sek közül tudna nekem valaki segíteni? A "Beiratkozási lap"-on be kellene jelölni, hogy milyen szakokra /szakpárra jelentkezem be.
Az 1. kockában ugye ez áll.... Szak/szakpár/, specializáció: fogalmam sincs, hogy mire lehet bejelentkezni.... segitség!!! micsoda dilit kapok már az elején...

grizzly21
ha programozó akarsz lenni, akkor ott számit a papir, de ugyanolyan fontos a referencia, vagyis hogy hogy tudsz programozni, miket irtál eddig. talán ez fontosabb is.

Treblakos
Valószínûleg megszüntetik...

Girls are like carparks. The good ones are taken. The rest are retarded.

I.C.ram
Na bazz... Pedig pont sportlövészetre akartam jelentkezni, remélem megoldják addig 😞
I.C.ram
Mondtam én 😄
I.C.ram
ELTE egyértelmû! Természettudományokban az ELTE a legjobb.
[HUN]PAStheLoD
én nem a pénzért akarok tanulni .. 😊

lol lõtér kigyulladt, az szép :o

hátö .. az előző aláírásom sokkal jobb volt :]

2XP
Csak élni is kellene vmikor 😄 Reméljük gyors ütemben fog fejlõdni az orvostudomány, mert így mire elég pénzünk lesz, már nem igazán fogjuk tudni értékelni :/

[HUN]PAStheLoD
ELTE-n is vannak már fent tantervi hálók, mondjuk nem néztem, hogy a 2006/2007 BSc-sre is vannak-e már a megfelelõ szakirányra, de tanárira láttam már, és van lista is, hogy miket kell felvenni, szal itt is van infó dögivel.

[HUN]PAStheLoD
én is hasonlóan vagyok, programtervezõ informatikus szak A (modellalkotó mittoménmicsoda, matek-matek hátán magyarul) szakirány. és fizikát is szeretem, közgáz is érdekel, szal még pár diplomát majd begyûjtök, ha... 😊)

2XP
😄

Amúgy láttad már a bce lapján, hogy fenn van az órarend és az operatív tanterv is?
A "Hallgatói oldal" menüben található mindkettõ.

2XP
De nem ám 😄

A fizikát azért kérdezem, mert én gazdelemzésre megyek, ahol elég kemény matekos alapozást kapunk, és ahogy a felvis fórumon olvastam, a korábbi évfolyamok közül sokan végeznek mellette matek szakon is, de azt írták, hogy a fizika is elég jól mehet vele párhuzamosan. Aztán késõbb egy gazdaságmatematikai elemzõ közgazdász / alkalmazott fizikus msc-vel elég jó állásokat lehetne megpályázni 😊

Na persze könnyû ezt így mondani, elõször tapasztaljam meg, hogy ezt az egy szakot mennyire bírom, lehet még emelett sem lesz idõm aludni, aztán most meg tervezgetem a hülyeségeket 😄

[HUN]PAStheLoD
a sima fizika.. hát ezt nehéz megmondani, ELTE TTK-ja is jó, BME meg alapból jó fizikából, én azt mondanám, hogy BME-s jobb, hisz ott gépész, villamos, építõ.. stb. karok fizika tanszékein is tanító elõadóktól hallgathatsz, gondolom .. míg az ELTE-s fizika elõadó .. hát .. lehet, hogy a BME-rõl jár át 😊

[HUN]PAStheLoD
helyes helyes, bízom bennetek, hogy nem leszetek zseléshajú öltönyös juppik 😄😄

majd megneveljük az ilyen tuskókat, ne félj 😉 amúgy nem is biztos h fel vették, messzirõl jött ember azt mond, amit akar 😊 a linket meg köszi

Ha alszom megéhezem, az evéstől meg elálmosodom! Szép az élet!

2XP
Szerintetek melyik egyetemen jobb a fizika szak? ELTE vagy BME?

2XP
Itt van 1-2 😊

Láttad lent a kedves corvinusos barátunkat? Lehet, hogy pont a te csoporttársad lesz :p 😄

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Aki corvinuson gazdinfos, jellezzen nekem pü-ben, vagy ha van ilyen ismerõse, elérhetõségét legyen szíves adja meg nekem!!! Köszönöm!

Ha alszom megéhezem, az evéstől meg elálmosodom! Szép az élet!

grizzly21
ezt éreztem ma! a kurva életbe. tudtam hogy budapest büdös, na de ennyire?? durva

Sadist
Pl. a fõneveknek (vagy igéknek, gõzöm nincs) külön végzõdésük van, igéknek nagyon egyszerû a ragozása, volt angol tanárom szerint nagyon könnyû megtanulni, de egyszerû mint a fakocka. Mikor fõiskolás volt a szobatársa kérte, hogy kérdezze ki, mert vizsgázni ment belõle. Egy éjszaka alatt a nyelv felét megtanulta úgy, hogy csak kikérdezte, õ maga nem is tanulta.

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

jajj most olvasom el a második hozzászólásod 😄
Eszperantó? Annak nem örülnék, nagyon nem! Gyépés? 😄 Az milyen?

Azt én is eltudnám viselni, csak pont ezen gondolkodtam, hogy sajna a magyar az nehéz... és bár eszem ágában sincs megválni a magyar nyelvltõl, de ahogy 2XP mondta, ha mindenki megtanulná a saját nyelve mellett az angolt, sokat könnyítene ha külföldre mennénk, illetve ha külföldiek jönnének be Mo.-ra, és nem kézzel lábbal kéne beszélgetni, mer néhol csak úgy lehet :/

Sadist
Persze ezzel csak annyi a baj, hogy a magyar nyelvet rohadt nehéz megtanulni, lásd a sok vérpistit itt a fórumon 😊
Volt egy próbálkozás, hogy az eszperantó legyen egy közös világnyelv, ami könnyen tanulható, viszont valami rohadt gyépés nyelv.

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

Sadist
Nem hülyeség. Én el tudnám viselni, ha a világon mindenhol magyarul beszélnének.

I.C.ram
😛
I.C.ram
Najó ,de a franciák ugyanolyan nagyhatalom volt, mint az angol.
2XP
Hát ez a gettó átka :p (bocsi, de ezt nem lehetett kihagyni 😄)

2XP
Trauma? Melyik népet nem ért elég trauma? 😄 Ennyi erõvel meg fõleg a magyarnak kellene világnyelvnek lennie, egy kis kompenzációt igazán kaphatnánk a szerencsétlen helyzetünk miatt.
Ahogy én látom a franciák mindig is arra törekedtek, hogy az õ nyelvük legyen egyeduralkodó, és nem igazán látom, hogy erre miért lenne joguk. Nem mintha az angolok felsõbbrendûségét mutatná a nyelvük elterjedtsége, de így alakult, ezt el kellene fogadni. Persze az angoloknak meg azzal kellene megbarátkozniuk, hogy ez nem az õ világbeli vezetõ szerepüket mutatja.

I.C.ram
Ez hihetetlen egész nap olyan szarszag van a II. kerületben, hogy már szédülök...
I.C.ram
Gondolj bele milyen trauma volt nekik, hogy gyakorlatilag végig ott voltak anglia mellett, és mégis az angol lett sokkal eleterjedtebb. Õk nem is igazán azt akarják, hanem azt, hogy a francia is legyen ugyanolyan elismert nyelv.
2XP
Az kellene, hogy mindenki beszéljen angolul is a saját anyanyelve helyett. Erõszakosan úgysem lehetne nyelvváltásra kényszeríteni az embereket. De ehhez meg normális szintre kellene hozni a nyelvvoktatást, mert a mostani a tömegtanárokkal egy vicc. Az is elég szomorú, hogy egyáltalán tanárnak az megy, aki semmi másra nem jó 😞

2XP
Csak az a baj, hogy õk azt akarják, hogy mindenki franciául beszéljen...

2XP
Hmm, kár. De én nem is vagyok német 😊 Azért a német + angoltudással csak könnyebb lesz megtanulni az õ nyelvüket. Épp a svéd nyelvtant nézegettem a wikin, nem tûnik olyan távolállónak.

I.C.ram
Hát én nem örülnék neki, ha hivatalos nyelv az angol lenne itthon. Ilyen szempontból megtudom érteni a franckikat, mert õk legalább ragaszkodnak a nemzeti kultúrájukhoz 😊
I.C.ram
Hát franciában van: le/la/l'/les, du/de/de la/de l'/des, un/une 😄
Az angol a legjobb! 😊 Amúgy szerintetek hülyeség lenne 1 bizonyos nyelvet bevezetni mindenhol?

I.C.ram
Hát Skandinávok pl utálják a németeket 😄 Dánok sem kedvelik annyira õket. Sõt, a németeket gyakorlatilag egész euróópában inkább csak megtûrik, mint szeretik.
inkább az international business school a vicces: porche az náluk olyan minthogy a másikon van ruha 😄

2XP
Nekem Észak-Európa a cél, oda remélem jó lesz a német is 😊

Na ez az, de a hülye SE-nél csak németet és angolt lehet... és itt a bökkenõ, nem tudom, hogy mindkettõt kell vagy csak az egyiket! Mer ha németet kötelezõ lesz tanulnom, akkor végem 😄
A Francia tetszene, de ott is ott van a der/die/das csak pepitába.. ezér akarnék spanyolt, ott nincs, tetszik a hely, a nyelv! Oda szívesen költöznék 😊

I.C.ram
Hát az biztos, hogy nemzetközileg francia jóval elterjedtebb. Németet csak európában használják, és ott is iknább közép-európa nyelve. Franciául gyakorlatilag minden kontinensen beszélnek.
2XP
Óóó, mert mondjuk a bme-n nincsenek ilynek 😄 Mondjuk kis kölyök annyira jól vezeti a ferrariját, hogy mindenképp kell neki egy gépészmérnök diploma :p

Na jó, itt biztos több lesz, de az is biztos, hogy leszünk páran, akik eljátszanak az ilyenekkel 😊