N
AZ ÉRETTSÉGI TÉTELEKET NE ITT KERESD, MERT ITT NINCSENEK.

NEM IS VOLTAK, NEM IS LESZNEK.

N

• 2XP
    Ahh, vége, vége, de jóóóóó! Most jöttem nemrég haza :D

És végre szerencsém volt. Igen jó tételekt húztam.

Töriből: Anjou kor gazdasága. Ráadásul épp mielőtt bementem volna, mondtam a tanáromnak, hogy ennek örülné, úgyhogy végig sem hagyta mondani :D A végén még kérdezte, hogy mi köze Csák Máténak a reszlovakizációhoz, véletlenül ezt is tudtam, úgyhogy igen jól sikerült :D

Irodalom: Kazinczy irodalomszervező és nyelvújító tevékenyésge. Ezzel sem volt baj. Nyelvtan: képszerűség eszközei a szépirodalmi stílusban. Szintén jól tudtam. Itt a feladat annyi volt, hogy 5 versrészletben kellett megállapítani, hogy milyen képek vannak benne (illetve az egyikben hasonlat volt, ami ugye nem kép).

Megtudtam a matek szóbelimet is: 35 pont a 35-ből, szóval így 82%-os lesz az emelt matekom.

A lebonyolítással nálunk nem volt nagy gond, a várakozó terem tele volt kajával, de sajnos az érettségis teremnek a legmelegebbet kaptuk, úgyhogy mindenkiről folyt a víz. A földszint tele van hűvös helyekkel, de oda meg a beiratkozásokat intézők kerültek, ehh :@ Azért nem irigylem azokat, akik ma 16 óra körül kerülnek sorra...