N
AZ ÉRETTSÉGI TÉTELEKET NE ITT KERESD, MERT ITT NINCSENEK.

NEM IS VOLTAK, NEM IS LESZNEK.

N

• ZilogR
    senkit sem akarok megbántani, csak egy apró adalék a tudáshoz-tehetséghez: egy ECDL vizsga eléggé minimális tudást kér számon, inkább sokirányú, szerteágazó ismeretekre hajt rá: van-e fogalmad erről és arról. egy cellaformázásra az embernek ösztönösen rá kell jönnie. ;)

abban a társaságban, amelyben én felnőttem általános iskolás, majd középiskolás koromban, teljesen normális dolog volt, ha valaki meg tudott írni egy-egy nem villogó finomscroll-t Commodore-64-re és utána átülve egy Z80-as procival megáldott Spectrumhoz, ugyanezt reprodukálta csont nélkül assembly-ben. hardver szinten ismertük a gépeket és ezt úgy, hogy 12-16-18 évesek voltunk. amikor erről beszélgettünk egymás közt, azt gondoltuk, hogy teljesen lényegtelen, milyen nyelven kell programozni - ha ismerjük a vasat, ismerjük a szintaktikát, akkor bármit meg tudunk csinálni.

és nem lettem informatikus.

vegyész lettem. aztán most gépészmérnök. és jobban programozok, mint némely informatikus gyerek, aki jár hozzám korrepetálásra - pedig fingom sincs a mostani nyelvekről. én az tanultam meg az általános iskola négy éve alatt, hogy lássam a megoldást, mint folyamatot, mint egy ösvényt. utána következő négy évben pedig az eszköztárat tanultam meg használni egy adott környezetben, hogy a lehető leghatékonyabban tudjak problémát megoldani. aztán jött az egyetem és csak lestem, milyen bonyolult és összetett tud lenni egy mérnöki feladat.

na, hát ennyi. erre kell gyúrni ;) szerintem...

-=ZR=-