Érettségi
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
"Nem engedhetjük meg magunkNAK azt a luxust"
Igen amúgy 150 pont, ha hozod a felét a szóbelidnek, még mindig négyes.
Ötöst viszont nehéz!
Sok sikert!
486 DX-2 66 Mhz, 16 mb ram, herkules monocrome, 10 mb hdd, 5,1/4 360Kb fdd, lehet hogy gagyi, de nem részletre vette anyukám...
No, ma mi is ám megtekintettük az eredményeinket 😊
Angol 84%, töri 90%, matek 86%, eüism 69%, magyar 72%... Gyökér magyartanár mindenkitõl levonta a max 15 pontot a helyesírási hibák miatt... De ilyen a világon nincs! Most nem azért de ismerem magam milyen helyesíró vagyok, és... De meg az, hogy mindenkitõl... *mérges* Tuti kicseszésbõl csinálta :/
Ja, szeretném megkérdezni, hogy (középszinten legalábbis) úgy van hogy az írásbelire meg a szóbelire együtt kapsz 150 pontot? Tudom alapkérdés, de most gondoltam bele, mert számolgattam hogy hanyast érek el mindenképp meg ha esetleg ráhajtok...
Még vmi... Szerintetek az értelmes, hogy: "nem engedhetjük meg magunkban azt a luxust"?
486 DX-2 66 Mhz, 16 mb ram, herkules monocrome, 10 mb hdd, 5,1/4 360Kb fdd, lehet hogy gagyi, de nem részletre vette anyukám...
www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"
meg elhülyültem 2 pontot, de a többi fullos lett (bár nem is volt nehéz)
mind1, így is 133 pontom lesz, a szóbelin nem rontom le nagyon 😊 (másik felvételi tárgyam angol, az ugye 67 pont nyelvvizsga miatt)
töri: 86% (egy büdös szót nem tanultam rá 😊)
irodalom: 54% (eléggé szubjektíven lett javítva, de mivel nem számít be, így nemérdekel 😊)
info: 79% (access-t nem volt kedvem megcsinálni, mert ez se számít sehova 😊)
www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"
ha kell infó valakinek szoljon.ezek kidolgozva:
1. Határozza meg az információ és adat fogalmát, mutasson példát a kettõ különbségére!
2. Ismertesse a kommunikáció folyamatát, mutassa be néhány példán a folyamat elemeit!
3. Határozza meg az információ fogalmát, tárolási lehetõségeit. Beszéljen az adatmennyiség mérésérõl, mértékegységeirõl!
4. Ismertesse a számítógép hálózatok kialakításának célját, elõnyeit, hátrányait! Beszéljen a hálózatok fõbb egységeirõl, ezek feladatairól!
5. Csoportosítsa a hálózatokat különbözõ szempontok alapján: kiterjedtség, átviteli közeg, topológia!
6. Memóriák és háttértárak. (RAM, ROM, mágneses, optikai, elektronikai tárolók)
7. Monitorok. Ismertesse a napjainkban használatos monitorok fõbb típusait, jellemzõit.
8. Processzor jellemzõi, nyomtatók.
9. A Neumann-elv. A személyi számítógép részei.
10. Sorolja fel a számítógépes veszélyforrások fajtáit, ismertesse a védekezés lehetõségit és hardver, szoftver eszközeit! Keresse meg a megadott vírus ismérveit, a megtalált információkat küldje el egy levélben vizsgáztatójának!
11. Határozza meg az archiválás fogalmát! Fejtse ki az állományok tömörítésének célját! Milyen tömörítõ programok vannak, milyen típusú állományok hozhatók létre segítségükkel? Mutassa be a tömörítés és a kicsomagolás folyamatát egy ismert tömörítõ program segítségével!
12. Az operációs rendszerek fõ feladatai, típusai. Egy grafikus operációs rendszer felhasználói felülete, fontosabb felhasználói beállításai.
13. Egy operációs rendszer könyvtárszerkezete. Könyvtárak és állományok kezelése.
14. Internet böngészõ program kezelése, beállításai.
15. Adatkeresés az interneten – tematikus és kulcsszavas keresés. (Gyakorlati példa.)
16. Elektronikus levelezés. Mit tudnak a levelezõprogramok? (Gyakorlati példa.)
17. Távoli online adatbázisok használata az interneten. (Gyakorlati példa.)
18. Határozza meg az internet fogalmát, legfontosabb szolgáltatásait, beszéljen kialakulásának okairól, céljáról, fejlõdésérõl!
19. Milyen lehetõség van az állományok interneten keresztül történõ küldésére, fogadására? Az egyik lehetõségre mutasson példát is!
20. A szoftverhasználat jogi vonatkozásai és a szerzõi jog fogalma.
21. Egészséges számítógép-használat, ergonómiai feltételek, és felhasználói szokások.
22. A könyvtár fogalma, szerepe az információszerzés folyamatában: könyvtártípusok.
http://www.kompletta.hu/ http://yanet.hu/
Matek lehetett volna 70%-os már, de így se vagyok nagyon csalódott.
War. War never changes.
Arra kérek minden érettségizõ SG-st, hogy feltétlenül írják meg milyen
volt a szóbelijük, mit húztak hogy ment...még aznap ha lehet<#wink>#wink>
Sok sikert, továbbra is.
töri 75% (sokkal jobb!!)
a többit majd szerdán tudom meg, de eddig meg vagyok elégedve magammal 😊
- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem
ez jó / rossz?
már nemjárok iskolába, sazl nincs összehasonlítási alapom osztálytársakkal..
I\'m a Goodfella just like Deniro, punk.
owned
aki érdekel azokat olvasom többi /ignore
Megtudná valaki mondani, hogy a felvételi pontok számításánál a %-okakt hogy kell számítani?
Írásbeli+szóbeli %-ának átlaga? Vagy hogyan kell hozzávenni az írásbelihez a szóbelit?
nálunk azért többségben voltak azok akik 1 vagy több tantárgyból emeltet írtak.
nyelvbõl csak én, de a töri, magyar, matek emelt azért népszerû volt
amúgy nekünk hétfõn az emelt, szerdán pedig a középszintû irományokat lehet megtekinteni 😊
Angolt az alapján tudtam meg h mien néven írtam a levélt 😊)
Szabad ember szabad országban szabad akaratából, azt tesz amit szabad...
A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n
Szabad ember szabad országban szabad akaratából, azt tesz amit szabad...
150 pont=100%
Középnél 80-85% között ötös, 28 pontos pl.
Om.hu vagy felvi.hu táblázatot ajánlom!
hátö .. az előző aláírásom sokkal jobb volt :]
aszittem közgáznál 50 és 100
éshát írásbeli lehetett volna fényesebb
aki érdekel azokat olvasom többi /ignore
- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem
Nem mondtam, hogy nem bízom benned, de azt sem, hogy igen. Pedig nem. Ne feledd: amatőrök építették Noé bárkáját - profik a Titanicot!
2010 VB és klubtermékek: http://kep.tar.hu/lonsdaleshop/50636453#2
Csak olyan írjon nekem aki küld is tételt, csak úgy senkinek nem fogom odaadni a meglévõ tételeinket... viszont 2-3 normálisan kidolgozott tétel cserébe igen. Azért h ne kerüljön hártányba az aki dolgozott is vmit...ugyebár..<#circling>#circling>
Matthew Dekay, Pole Folder, Infusion, Luke Chable, Meat Katie, PQM, Max Graham, Hernan Cattaneo, Dr. Kucho!
10 Vörösmarty Csongor és Tünde
11 Radnóti Miklós költészete
12 Kölcsey Himnusz
13 Mikszáth Kálmán novellisztikája
14 Szophoklész Antigoné
15 A homéroszi eposzok
17 Madách Imre Az ember tragédiája
18 Sinka István költészete
19 Isten hozta, õrnagy úr!
2 Babits Mihály Jónás könyve
20 Pilinszky jános költészete
3 Arany János balladaköltészete