Fifa Hungary az IRC-n: #fifa.hu
-
donpedro #2578 "A passzolásról, hoyg mennyire pontos és mennyire nem. Emberek, néztek ti meccset a tv-ben? Hol látjátok ti azt, hogy mondjuk a passzok 70%-a pontos? Hát sztem nem sok helyen. Véleményem szerint a Real alkalmazza legjobban a rövid passzos játékot(ez ellen is lehet ellenvélemény), de nekik sem sikerül mindíg. Jó péda erre a keddi belgrádi meccs, aki látta, tudja miről beszélek. Szal nem a játékot kell szídni, ilyen a foci valóságban.(Nézzetek magyar meccseket, ott még két méterről sem tudnak pontos passzot adni)."
Ebben teljesen igazad van, csak egy apróságot felejtesz el: a gép nem rontja el a passzokat!!! Nekem nem azzal van bajom, hogy a saját csapatom néha pontatlanul passzol, (bár az OTB-vel ez kiküszöbölhető, csak épp akkor már egyáltalán nem reális), hanem az, hogy az AI nagyon ritkán hibázik. Amikor hátulról felpasszolják a labdát a középpályára, akkor sosem rontanak, pedig egyérintős, rövidpasszos játékról van szó. Ráadásul tökmindegy, hogy a Real Madrid, vagy a Regensburg az ellenfél, a gyengébb csapat is ugyanúgy megcsinálja ezt. (A Kenny-féle gameplay-vel nyomtam, amíg nyomtam.)
"Az nem igaz szerintem, hogy world classon is olyan könnyű gólt rúgni, távolrl is, mint mondjuk semi-prón. Aki ilyet állít, az sztem sosem játszott azon a szinten, ugyanis ami semi-pron a 16-oson kívűlről beakad, azt world classon simán megfogja a kapus."
Itt sem az a baj, hogy távolról könnyű gólt rúgni, hanem az, hogy milyen gólokat lehet rúgni. Ellövöd 18-ról a kapu közepébe, félmagasan, erre a kapus eldől, felemeli a kezét, és közötte bemegy a labda. Másrészt pontosan nem tudnám megmondani, de több mint 2 hete éppen én írtam, hogy World classon sokkal jobbnak tűnik a kapus, és ez rendjén is van.
Végül még annyit, hogy ha lesz olyan gameplay (én sajna nem értek hozzá), amelyikben az AI is rendesen fog hibázni passzoláskor, illetve az AI is fog 25-30 méteres távoli bombákkal próbálkozni (ez ugyanis jelenleg teljesen hiányzik), gyakrabban próbál a védelem mögé kerülni, stb, akkor majd újra felinstallálom.
Hopp, a TCM-et majdnem elfelejtettem. Én pont fordítva közelítettem meg ezt a kérdést. Szerintem ugyanis ebben az lenne a jó, hogy a TCM adatbázisával, edzésbeállításaival, taktikáival, stb, lehet fifázni. Tehát ha esetleg akarok egy jót Fifázni, akkor is a TCM-et indítom el, és felhasználom az abban lévő háttéranyagot. Ha managerkedni akarok, akkor természetesen marad csak a TCM, Fifa nélkül. Érthető?
És végül a konklúzióm: én olyan játékot szeretnék, ahol a kezelőfelület jó, az adatbázis (roster) korrekt, ahol nem hiányoznak az AI repertoárjából olyan elemek, amelyek a valóságban szerepelnek (távoli lövés, keresztlabda, sok keresztmozgás, egyáltalán több mozgás a saját csapattársaimtól, stb, ezek hiányoznak a FIFÁ-ból - na ez az a része a hozzászólásomnak, amire nagyon szeretnék cáfolatot látni, mert akkor kiderülne, hogy nincs igazam, és tényleg jó a játék - ezt teljesen őszintén mondom).
Amelyben nem az AI hibáit kihasználva lehet gólt szerezni, hanem okos, jól szervezett játékkal, amelyben a csapattársaim nem birkaként viselkednek, pl. támadáskor nem jön minden középpályás előre, hanem valaki figyel a kontrára is, amelyben a bedobás nem állóháború a labdáért, hanem az üresbe mozgó csapattagok közötti választásról szól, és még sorolhatnám.
Ez tisztességes mondat volt. :)
A grafika nem érdekel, tőlem olyan is lehet, mint a Sensi soccer-ben volt, csak az érdekel, hogy a meccs valósághűbb legyen. És mindez csak és kizárólag idő és AI programozás kérdése! Persze lehet, hogy így egy meccs 30-40 percig tartana, mire összejönne 3-4 gól, de én sem 10 percre szoktam leülni játszani.
(Mellesleg momentán egy 14"-os monitoron nyomulok, néha felüdülésképpen átpillantok a TV-re, az legalább 100hz-es... :)
Még egy apróság: a kiadót megszólni bárkinek van joga, csak perelni, pénzt követelni nincs. A játékfejlesztés pedig nem kizárólag pénzkérdés, lásd LFS, azt sem egy milliárdos bevételű multicég fejleszti, hanem csak 3 srác, akik kiválóan értenek a szakmájukhoz. 10 év alatt csak lett volna az EA-nek annyi pénze, hogy jobb AI-t produkáljon, nem?
(Az NHL-ről annyit, hogy az IHL magyar liga indexes topicjában a nagy öregek közül már többen is az uninstall-t választották, mert nem tetszik neki az új rész. Én is játszottam abban a ligában, a 2004-el legnehezebb fokozaton vertem már a gépet 7-1-re is, mégis uninstall lett belőle.)
Remélve, hogy néhányan eljutnak idáig, hozzáteszem, teljesen őszintén kívánok nektek nagyon jó szórakozást a játékhoz, mindenkinek, akinek tetszik!!! Lehet, hogy multizni valamikor én is fogok, mert az a része egész jó lett a játéknak, de most nincs annyi helyem, hogy csak multi miatt felrakjam. Aki részt vesz ilyesmiben, annak pedig sok sikert az online ligákhoz.