Fifa Hungary az IRC-n: #fifa.hu
-
Hali!
Hosszú tesztelés után én is írok egy magánvéleményt erről a játékról, meg reagálok pár hozzászólásra(ha ezt valaki már megtetem előttem, akkor sorry, de nagyon gáz monitorom van most és kiesik a szemem, ezért nem olvasok végig minden hozzászólást).
Hát nekem nagyon tetzsik ősuintén szólva. Rengeteg az újítás sztem, a legtöbb jól is sült el. Nagyon szép a grafikája, a játékosok is a legtöbb, volt akire ránéztem, azt hittem tv-közvetítést nézek. A menü sztem tűrhető, láttam már rosszabb menüket is. A góllövőlista nagyon hiányzik(az összetett). Tévedés, hogy a patch előtt nem lehetett játékosokat venni, és hogy nem katunk bónuszpontoka. Én sok játékost vettem, az igaz, hogy nem tom, hogy minden meccs után kéne járnia bónusznak, de azt tom, hogy a bajnokság végén kaptam. Nem is keveset. Mondjuk a carrier mód nekem nem hiányzik, sem a fushion, nekem marad erre a célra a TCM. Az tényleg hülyeség, hogy az ottani csapattal lejátszhassuk a meccset, aztán áttölteni az eredményt, mert pont a managerlés lényegét veszi el. De, biztos van, akinek ez bejön, és tetszik, és sajnos olyna világban élünk, ahol a pénz az nagy úr, ezért minnél jobban eladhatóvá kell tenni egy játékot, és ha ezt így oldják meg, akkor legyen. Különben is, az legyen ideges, aki megveszi eredetiben, és nem tetszik neki és ezért jól megszívja, aki letölti különböző helyekről ingyen, annak semmi joga nincs megszólni a kiadót, ugyanis ől egy büdös pennyvel sem támogatták a kiadót és ezért tart ott a játékfejlesztés ahol tart.
Nah visszatérve a gamere( bocs a vége kicsit off), szal az irányítás sztem jó még billentyűzetről is. Bár otb-t nem nagyon használok, és cslezni sme nagyon cslezek, így is profin-world classon elvagyok szépen. Az nem igaz szerintem, hogy world classon is olyan könnyű gólt rúgni, távolrl is, mint mondjuk semi-prón. Aki ilyet állít, az sztem sosem játszott azon a szinten, ugyanis ami semi-pron a 16-oson kívűlről beakad, azt world classon simán megfogja a kapus. Ha nem így van, és mutat valaki erre ellenpéldát, akkor elismerem hogy csak én vagyok béna.
A passzolásról, hoyg mennyire pontos és mennyire nem. Emberek, néztek ti meccset a tv-ben? Hol látjátok ti azt, hogy mondjuk a passzok 70%-a pontos? Hát sztem nem sok helyen. Véleményem szerint a Real alkalmazza legjobban a rövid passzos játékot(ez ellen is lehet ellenvélemény), de nekik sem sikerül mindíg. Jó péda erre a keddi belgrádi meccs, aki látta, tudja miről beszélek. Szal nem a játékot kell szídni, ilyen a foci valóságban.(Nézzetek magyar meccseket, ott még két méterről sem tudnak pontos passzot adni).
Egy hozzászólásra reagálva(mondom, léehet hogy valaki már válaszolt rá, akor tekintsétek úgy, mintha nem is írtam volna): Miután kiválasztottad a mezeket, ott van a két csapat felállása, a done gombokkal. Az azért van ott, hogy még tudjál cserélni a meccs előtt! Őszintén szólva nekem nagyon jó, mert sokszor volt oylan, hogy lesérült egy játékosom, a gép a helyére beállított valakit, nekem nem jutott eszembe előtte, csak mikor odaértem és akkor is tok cserélni, nem kell azután, miután elkezdődött a mecs.
Nah most hirtelen ennyit jutott eszembe, sorolhatnám még a JÓ tulajdonságait is, mert szerintem vannak. Lehet ezzel eggyetérteni, és nem is. Tiszteletben tartom mások véleményét. De ami a lényeg az egészben, ha valaki úgy fikáz egy játékot, hogy nem is ismeri, vagy túl béna hozzá és ezért szerinte nem jó és el*szták a készítők, akkor tudok a falnak menni. Szóval azért mert felteszel egy bazi egyszerű kérdést, amire nagyon egyszerű a válasz, és azt mert te nem tudod rá magadtól ezért a készítőket okolod, már ne haragúdj, de te vagy a béna. (Huhh, ilyen későn kezdek belezavarodni a mondatokba).
Csak egy példa: Egy magyar játékújságban az nhl2004-ről írt cikkben az író azt mondja, hoyg nagyon megválozott az irányítás az előző játékhoz képest, és hogy így mennyire nehéz és játszhatatlan Később azt írja, hogy miután az ember megszokja, mennyire élvezetes, mennyire jó az új irányítás. Ez kicsit off, csak azt akartam mondani, ha béna vagy nem szídj valamit, ha tanulj emg vele játszani.
Lehet szeretni, nem szeretni, de fikázni és dícsérni csak akkor, ha ismered is azt, amiről írsz.
Nah ennyi volt a hozzászólásom egyenlőre, ami tényleg csak magánvélemény és várom a be/hozzá-szólásokat:)