Fifa Hungary az IRC-n: #fifa.hu

• donpedro
    Attól tartok, hogy nem igazán érted a lényeget.

A játékosok helyezkedéséről írtakat végképp nem értem, nekem a védők helyezkedésével van bajom, ahhoz mi köze van az OTB-nek? (Az OTB-re egyébként azt tudom mondani, hogy csak két kezem van, és az anyám sem volt polip, így jelenleg még nem nagyon tudok vele mit kezdeni, és amúgy sem akarom nagyon megszokni ezt a billentyűkiosztást, mert a fullban úgyis átállítom majd.)

Ne mondd már, hogy csak akkor szoktak becsúszni egy igazi meccsen, ha az ellenfél kontrázik... Másrészt amateur szinten 10-0-ra nyerek, és rengeteg gólt lövök indításból, kontrából, mégse csúszik be ellenem senki.

Nem azzal van bajom, hogy van sorfal, hanem azzal, hogy nincs szerepe. Ritka az olyan meccs a valóságban, amikor nem vágnak sorfalba legalább egy szabadrúgást, a játékban ez sosem fordul elő. (A mai Fradi meccsen is volt jónéhány szabadrúgás, de kb. 10-ből 3 ment kapura, volt amit a falba vágtak, és volt, ami mellé-fölé ment. A játékban a gép által rúgott szabadrúgás viszont mindig kapura megy.)

Nem folyamatos sprintről beszéltem, hanem ritmusváltásról. Teszem azt, kicsit előre-balfelé vezetem a labdát, majd a sprint váratlan, "jóütemű" használatával elmennék jobbra, de nem lehet, mert mindig szerelnek. Nincs kivétel, egyszer sem fogsz tudni elmenni, akármilyen jó ütemben váltasz irányt és tempót. Javasolnám az EA embereinek, hogy nézzék meg Gerát, hogy ő hogy játszik. A Fradi mai dániai gólja előtti cselsorozatát a játékban nem lehet megcsinálni, és nem azért, mert pro szinten játszok.
    Ő ugyanis sprint közben a megfelelő pillanatban irányt, esetleg sebességet vált, és így megy el a védők mellett, ám a játékban ez lehetetlen, mivel a sprintelő mindig túl hosszan tolja meg a labdát...

Ami a lövést illeti, pont az a bajom, hogy néha óriási gólokat lövök távolról is, máskor meg vérszegény gurítás lesz belőle, pedig mindig ugyanúgy nyomom a gombot. Akkor viszont mi dönti el, hogy milyen erős lesz a lövés?