Vampire - Bloodlines
-
EnDeR #4469 Hát ez az! A klán diszciplina ami lényeges! Az a helyzet, hogy van néhány kimondottan használhatatlanul megoldott diszciplina a játékban!
Auspex - Igen jó ha még nincs 10-es ranged értéked, de utána mi van! Felfejlesztettem 5-ösre, és csak 10-el sebzett többet (mind az auto shotgunnal, mind a kedvenc magnumommal) tehát csak xp pazarlás (mivel ellened úgysem fognak soha obfuscate-t használni)
Presense - Hát nem tudom mivel csak a torreádornak, ventrue-nak és a brujhanak van, és ezek tipikusan (legalábbis nálam) ranged beállitottságú karakterek, nem ért semmit.
Protean - igazából ez a legnagyobb bajom, ugyanis nagyon szar lett a melee combat, így nem igazán tudom használni ezt a remek (az igazi szerepjátékban sokoldalú) diszciplinát (pl az earth meld-el tudnék mit kezdeni)
Ezen kivül ha mondjuk Torreadort és Ventrue-t nézünk ha mindkettönek azonos seduction, intimidation, perpersuasion értéke van, akkor is a ventrue van előnyben mert a dominate-t tudja dialogban használni, és ez elég sok problémára megoldás! (gondolunk itt a DT-ben lévő kocsmárosnő két küldiére, amit ventrue-val, és malkavitával egyetlen lövés nélkül megcsináltam, ellenben mondjuk a többiek pánikszerű menekülésétől - kivéve tremere, de ott tudtam használni a dominate-ot)
Szociális karakter rulez! (egy csomó küldit nem is tudsz megcsinlni ha nincs legalább egy kicsi seduction vagy persiasion értéked!