Vampire - Bloodlines
  • EnDeR
    Vámpir regények?

Hát nézzük! Ha csak a White Wolfos regényekre gondolsz, akkor az minimum 20 kötet (a legtöbbet sajnos nem éri meg megvenni, és csak a vampire-ről beszélünk). A kiadott könyvek egyik része tragikkusan majmolja a szabályköny sztereotipiáit, pedig ennek az eltérései teszik érdekessé magát a Vampire the Masqurade szerepjátékot. A másik rész annyira elrugaszkodik a történetek lényegétől, hogy élvezhetetlen. Ezen kivül a WoD (Word of Darkness) világában annyi regény, és szerepjáték van már kiadva, hogy mind a játékosok mind a mesélők nagy szarban vannak; értsétek vannak vámpirok, whrait-ek, changlingek, Wherewolfok, mage-k, hunterek, etc. és a végén az jön ki hogy a föld mintegy 10%-nak sejtelme sincs hogy mi folyik körülötte, a többi 90 meg éjszaka él, vagy egy másik dimenzióban tevékenykedik! Egyszóval szerintem egy kicsit elrúgták a lasztit!
    Akkor a személyes kedvencem Anne Rice kötetei, amiből nem rég jött ki a Vámpir krónikák 4. része Test tolvaj meséje cimmel, illetve 1-et kiadtak nem tom milyen megfontolásból idő elött kb. 2 éve ami Pandóra nevet viseli, de ezzel nagyon elvetették a súlykot! Én nagyon tudom ajánlani Anne Rice-t mert 1 nem csak a vámpirtörténeteit érdemes elolvasni hanem a Mayfair boszorkányok történeteit, illetve a két viszonylag független történetet a Csontok szolgálóját, ill. a Múmia avagy Rámszesz az átkozott, a felsorolt köteteket lehet magyarul olvasni.
    Aztán ugyi ott van a Drakula, amit én speciel nem tartok sokra, de elolvastam (elöbb mint a Rice féléket). Szóval nem arról van szó hogy nem tetszett, de nálam az a könyv mértékegysége hogy hányszor olvasom el, és ennek NÁLAM 1-es!
    Stephen Kinget nem olvasok, nem jött be, Mea Culpa a rajongóktól. Nem szólom le, mert a stilusával nincs semmi bajom, csak a történetei hangulata valahogy nem az én világom!
    Ne hagyjuk ki a Nosferatu regényt, aminek a szépsége, hogy a XIX. század negyedik negyedében irták, és tulképpen ez a vámpir regények, és média termékek alapja (meg a róla készült 1921-es film Lugoshi Bélával).
    És végül az (A)D&D Ravelnoft, vagy egyéb, ahol a Drakulai sztereotipiákra alapozzák a történeteket, bár Ztaahad von Zharovits (remélem jól irom) karaktere nagyon közel van a White Wolfos hangulathoz, és ebben a regényvilágban (mármint az egyész (A)D&D regényvilágban) az egyik legjobban kitalált karakter, aki elvet minden sablont.
    Biztos hogy jelent meg még vápírokról szóló könyv magyarországon, csak nem vettem meg. Már megint túl sokat irok!