magyar ember 2#51
"Azon elgondolkodhatnál, magyar ember 2, hogy az Intel csak és kizárólag úgy képes növelni a processzorai teljesítményét, hogy az órajelet pumpálja az égbe, ami persze jelentős hőtermeléssel jár."
De legalabb o noveli a teljesitmenyt. Az amd meg csak vonszolja magat utana tobb-kevesebb sikerrel. A hotermelesrol meg ugye ne is beszeljunk, ennek a peldakepe az Athlon.
"Te találkoztál ilyen programmal?"
Nemtom. De nekem nem is szukseges szamon tartani, mert nem amd procim van.
"szerintem Neked nem volt még VIA chipkészletes alaplapod"
Rabasztal, most is az van a gepemben. Sajnos az inteles tonkrement. Meg is laccik a kulonbseg, de akkor gyorsan kellett potolni, es ez volt.
"Nem vitás, a régi (P1-es időkből származó) VIA lapkák tényleg lassúak voltak, ez azonban már a mostaniakról nem mondható el."
Ez pl. egy P3-as csipkeszlet, Tualatint is tamogat. Nem a legujabb, de nem is olyan regi. Mellesleg haverom is csak panaszkodott az 1200-as Athlonjahoz vett VIA alaplapjara. Vagy 30%-kal minimum lassabb mint az inteles (ASUS CUSL2C).
"Azon sem vagyok hajlandó vitatkozni, hogy"
Most is azt teszed.
"de AMD-hez pillanatnyilag a legjobbak a VIA chipsetek (+ az nForce2)."
Jobb hijan. Mert (ertelem szeruen) nincs inteles. Nem hinnem hogy amd-s fejleszteseiben megtaltosodott volna a VIA,, mig intel procikhoz keptelen normalisat csinalni. Ha lenne amd procihoz intel csipes alaplap, mar a kukaban lenne a VIAs alapod.
"Azt pedig jobb, ha tudod, hogy a programokat nem Intelre írják, hanem x86-ra és aztán vagy optimalizálják vmelyik processzorra, vagy nem."
Meg SSE-re, meg... Gyakorlatilag intelre.
"teljesítményben is utoléri, nemcsak PR ratingben."
Ha nincs a'ram alatt.
"Pontosan ennek a helyzetnek a megváltoztatására tervezte meg az AMD a K8-at olyannak, amilyen."
Olyan is lesz, amilyen. :)
"Szar nem attól lesz vmi, hogy Te azt mondod, hogy szar, mi több, attól sem lesz szar, hogy Te nem veszed meg. Szar attól lesz vmi, hogy a tervezéskor vagy a gyártáskor elkefélik - lásd. Willamette P4."
Engem csak a vegeredmeny erdekel, nem az hogy a kocsmaban a haver ismerose azt mondta hogy... Nekem tokmind1 milyen procit veszel, vegyel amd64-et, aztan sirankozzal 2 ev mulva!