• Omegared
    #130
    1. Melyik a jobb processzor kérdésre:
    Nem az a lényeg hogy mely pcesszormilyen órajelen szaladgál, hanem az általa nyújtott "realizált" teljesítmény. Az architektúra szemszögéből nézve marhára nem mindegy hogy ugyanazt a teljesítményt mekkora órajelen adja le. Attól hogy az a bizonyos AMD processzor nem 3Ghz-n szaladgál, az hardcore gamereken, és az egyéb tudatlan embereken kívül senkit nem érdekel. Megjegyzem szerintem erre a dologra alapozza az Intel a teljes fejlesztési és marketing koncepcióját (ügyesen is csinája).
    2. Megbízhatóság:
    Ha kicsit körbenéznél a neten észrevennéd, hogy nem csak az AMD processzorai szenvednek kissebb nagyobb hibáktól. Egy P4-es processzor sem mentes a gyártástechnológiai, tervezésből fakadó architektúrális hibáktól(honnan is jött a P4 hirtelen halál??). Csak egyes vaskalapos emberkék védekeznek ezzel a dologgal...
    Meg szerintem a megbízhatóság jelentősen a beállításoktól függ (Bios, OS, programok), meg persze a rendszer megfelelő kiépítésétől, nem kizárólag a processzortól.

    3. Kompatibilitás
    Milyen furcsa hogy csak egy két ember villong ezzel a dologgal nem? Miért csak az órajelet, meg a hűtést támadják?? Nincs más?? Az meg csak téged minősít hogy a K6-oddal érvelsz.

    4. AMD x86-64:
    Ebben a kérdésben is teljesen rossz szemszögből nézed a dolgokat... Minden nyereségérdekelt céget ha infrastruktúrális feljlesztést tervez, a legköltséghatékonyabb alternatívát választja (hacsak nem a csődeljárás megkezdése az első pont az adott évi üzleti terben). Magyarán, adott cég vegyen egy teljesen új a meglévő szoftverekkel nem kompatibilis rendszert (mi a garancia arra hogy lesz hozzá valamilyen megoldás a 32 bitre írt programok futtatására, ha szoftveresen oldják meg a dolgot, akkor vajon melyik a megbízható??). Az AMD igenis jól gondolkodott, mivel épített egy mind 32 mind 64 biten rendkívül jól teljesítő processzort, megadva a lehetőséget arra, hogy komolyabb befektetés nélkül lehessen a fejlesztéseket elvégezni. Na ezért lesz az első befutó az x86-64 és nem a IA64. Továbbá egészen biztos az is hogy idővel az Amd is átáll a tisztán 64-bites rendszer fejlesztésére. De az Opteron és majdan az Athlon64 rendkívül jól átgondolot (megvalósítási és marketing szempontból is nézeve) életképes (és bizotsan sikeres) termék lesz.

    Bye:
    Omegared