• magyar ember 2
    #115
    "Az AMD processzorok PR (már nem a pentium rating-et jelenti) száma MÁR (!) nem játszadozás."
    Hanem Pentium4 Ratinget? Mingya' mas. Erdekes mod mindig akkor jon elo az amd ezzel a buvesztrukkel, amikor lemarad az intel mogott.

    "veszek egy gyengébb teljesítményű processzort (amire X Ghz van írva), csakazért mert a másik alternatíva mondjuk fele órajelen éppen akkora teljesítményt nyújt, ha nem többet, mint az X Ghz-s másik. Ráadásul 2x drágább..."
    A reklamot hagyjuk, a mese nem erdekel! Hiaba nyom az amd 1.5 GHz-n mongyuk 20%-kal tobbet mint az 1.5-os intel, ha az intel mar 3 GHz-nel jar, amivel az 1.5-os amd nem tud versenyezni. Max PR buveszkedesben. Az igaz hogy az intel dragabb, de nem veletlenul. A teljesitmenyt es a megbizhatosagot fizeted meg vele. Az amd meg "olcso husnak hig a leve". Foleg legjobb baratjaval, a VIAval 1utt.

    "Elég régóta bírok Amd-s géppel..."
    Nekem is volt amd, azert is nem bizok benne. Haveri korben meg most is van athlonos, es mint lejjebbb irtam, o se volt teljesen elegedett vele. Amig csak jatekra kell, meg tuningolni, addig lehet hogy megteszi az amd is, de ha kell a megbizhatosag, a 100% kompatibilitas, akkor nem.

    "mindeddig 2 (!) darab Amd Xp procit vittünk vissza a Pc-Parts Kft-nek... Viszont nem tudom megszámolni hány Intel-t..."
    Na, mar megint a vetites m1... Erdekes mod nalunk a cegnel soha semmilyen problema nem volt intel procival (es intel csipszetes alaplappal se), meg sehol mashol az ismerosi koromben, de nalatok epp az intel szarik be mindig, amd meg soha. Errol mar az elozo rendszer 99.9%-os valasztasi gyozelmei jutnak eszembe.

    "Magyarán amihez nem értessz, vagy a havernál láttad, és nincs tapasztalatod, arról ne vitatkozz."
    Akkor fogadd is meg a tanacsodat! Rad ferne.

    "Ja +1 Jövő héten rakjuk össze az első Opteron-os
    serverünket, megrendelésre, utána levonjuk a konklúziót. Xeon-os server már volt. Gond is vele."
    Xeonos szerver 4 is fut a cegnel mar 2 eve, gond: 0. Ennyit errol.

    Ugy latom te is beleesel abba a hibaba hogy az amd64et a 32 bites xeonnal hasonlitgatod. Pedig neki az IA64-el kell versenyeznie. Nem vitatom hogy 64 biten az amd jobban teljesit majd mint a 32 bites intel (felteve hogy irnak ra amd64 szoftvereket), de az IA64 ellen kerdes mit tud felmutatni. A technologiarol nem is beszelve, gorgeti tovabb az x86-os lassito megoldasokat, amiket az IA64-ben allitolag kipateroltak.