-
Különösebben nem folynék bele a meddö vitába, lévén az értelmes vitához sokminden hiányzik itt, csak hogy egyet emlitsek : a vita alapja. Ti már tudjátok, nekem mim van, de pl nekem fogalmam sincs, ki, milyen alapra (értsd kocsira) támaszkodva magyaráz ezt vagy azt.
Lehet fikázni meg lehurrogni otthonról egy szál bicikli tulajdonosaként a kispénzü városi srácokat, akik az átlag tömegautójukból 1-200 e ft befektetéssel kihoztak egy egyedi gépet, és néha élvezik is munkájuk és pénzük gyümölcsét. Lehet úgy is, hogy kijössz, és beállsz mellém - feltéve ha közel egy kategóriában vagyunk. Egyetértek, hogy egy EVO ne álljon be egy 1.8-as soros 4hengeres mellé, mert ez olyan, mintha egy kisiskolásnak pöckölném az orrát.
Aki szereti az autóját, több számára, mint egy használati tárgy, az természetes, hogy rákölt kisebb-nagyobb összeget. Ha valaki esetleg egy jobb gépre tesz szert, mert mondjuk 4 évet spórolt rá, de ha már megszerezte, és nem akar eltünni a hasonló szinü/fajtájú autók tömegében, úgy érzem megbocsájtható, ha "tuningolja" kicsit, még ha az sufni-tuning is. Ezzel nem gondolnám, hogy megbánt bárkit is.
Akinek apuci maffiózó pénzekböl nehézvasat tesz a feneke alá, az megint más tészta. 20 millából már énis tudnám mit, hogy kell szépen és jól, vagy hogy szakszöveggel éljek : Gyári! szinten csinálni. De nekem nincs rá ennyim, csak egy átlagos(?) vasra volt pénzem, átlagos - bár szerintem türhetö tuningra, és én igy szeretem az autómat.
Lehet, hogy nehezen hihetö, de én magam soha nem hivok ki senkit a lámpánál. Annál többet ér a gép, hogy naponta 5-10et gyorsuljak vele, mert ezzel igencsak leamortizálódik. De mikor beáll mellém a forditott bézbólsapkás golfos frankó csávó, aztán túráztatja a talicskáját, nem tudom nem felvenni a kesztyüt. Ezért engem meg lehet vetni, el lehet itélni, ki lehet nevetni, mindaddig, amig mellém nem állsz, és le nem gyözöl. Akkor viszont megemelem a kalapom és gratulálok.
Lehet mindent észnélkül és dühböl csinálni, de lehet kultúráltan és intelligens ember módjára is.