• Poki
    #27
    Szerintem szükséges és egyben elkerülhetetlen az, hogy az Mber ne csak tudatilag (agyilag) fejlődjön, hanem testileg is, és remélem ezzel a génmanipulációval ki lehet szűrni azokat a dolgokat amik már évszázadok óta gondokat jelentenek. Persze ez mind csak ideológia és nem valószínű hogy létre is jön. De egyszer valószínű, hogy ki fog emelkedni/alakulni egy olyan Mberfaj/társadalom, amelyik legyőzi a saját korlátoltságait és tud egyesülni egyetlen cél érdekében és amelyik nem tud az egyszerűen kiszelektálódik. Itt most arra gondolok, hogy az Mber mióta a világ világ azóta nem tud meglenni egymás mellett békében. Nem akarok itt papolni, de ez az egyik legnagyobb problémánk a mai/régi korban. Mondják, hogy nincs közös cél. Hmm... Megnézi az Mber XY filmet UFO-k gyünnek, oszt Mberek egy célért egységesen küzdenek bla-bla. Ez a mostani társadalmi forma is ki fog halni, és már lehet nem is először a történelemben. Most lehet én vagyok túl szárnyaló gondolatú, de mindig is úgy képzeltem, hogy ha ez a dolog így megy tovább előbb utóbb kipusztítjuk magunkat és veszéjeztett állatok listájára kerülünk. Akárhogy is nézem haladunk a kihalás felé. Ld. ojan erőforrásokat használunk a Földből amiket nem megfelően dolgozunk fel és ezzel elősegítünk számos később kialakuló problémát. pl. a kőolaj felhasználása valószínű hogy lehetne jobb is csak az drágább. Ezzel el is jutunk ahhoz, hogy a mai világ mozgatója egyetlen dolog: a pénz. Ha nincs pénzed, nem kapsz semmit, senkit nem érdekel ki vagy, mi vagy, mit akarsz. Ez az amire akartam itt utalni, hogy társadalmi korlát, és ezen kell elsődlegesen átugrani. Nem azt mondom, hogy nincs értelme a pénznek, de van, csak valahogy másként kéne. Én ehhez kis Mber vagyok, hogy megmondjam hogyan, de vannak akik előbbre látobbak mint én és majd rájuk vár a megoldás.
    Remélem nem írtam le sok hülyeséget, mert csak azt írtam ami hirtelen eszembe jutott és lehet nincs is rendszer benne :) De arról lehetne litániát írni mi is a szar most és mi a baj. A génmanipulációt üdvözölni kell és mindenhogy támogatni. Biztos lesz hátulütője is a dolognak, mint ahogy van minden korszakalkotó felfedezésnek pl. atombomba, hidrogénbomba. Ezeket is legelőször a harcászatban alkalmazták, mint ahogy minden ma használatos terméket általában (mikrosütő). De mindnek megvan a maga jó oldala. Atomreaktorokkal lehet hajtani az erőműveket, amik áramot és hőt termelnek nekünk. Atomtengeralatjárók és hajók működnek, atomtöltetettek a belsejükben :]
    Na már nem tom hova akartam kijukadni... mindig elragadtatom magamat. Remélem lesz aki végigolvassa és talán meg is érti mire gondoltam, mert lehet néha homályos volt a mondanivalóm.