Milyen balesetet láttál? (live)
-
Pár éve, a 4-es főúton, Törökszentmiklós előtt, szemerkélő esőben, nyálkás úton, egy Golf II 1.6 GTD-vel (öreg autó, nem vén autó, húzott, mint az állat :) ) előztem egy lassú IFÁ-t, de kiderült, hogy nem az volt lassú, hanem az előtte totyogó másik IFA (ami ráadásul indexelés nélkül jobbra készült lefordulni). Szemből két kamion tépett felém, inkább az IFA hátulját választottam. ABS ugye, nuku, kénytelen voltam satufékkel "operálni", kb. 50-nel szálltam bele a hátuljába. Szinte karcolás nélkül megúsztam (öv be volt kapcsolva), csak a fejemen lett egy kis púp :) Az autó is képes volt egy kis "kezelés" után lábon hazamenni (kb. 250km-re), a bal eleje nyomódott be csúnyán, plusz a motorháztető. Egy fegyverneki műhelyben húzták vissza az elejét, meg ezt-azt még kalapáltak rajta és ment, semmi komoly főegység nem sérült (vmi zárlatos lett benne és leégett egy kábel, de kicserélték). Még az izzók is egyben maradtak, csak a búrák törtek be, méretre vágtak két átlátszó műanyag lapot és azt rakták be eléjük. :)
Tudom, én voltam a hülye, azóta kicsit óvatosabb vagyok az utakon...