-
Hát bazzeg. Tudjátok, amikor letöltöttem a videót, úgy voltam vele: hát, a behunon már leőrjöngtem magam anno az első cikk alkalmával, meg hokiztam párat a nem scan képekre.. és mindenki el van szállva a videóktól, meg mondjátok hogy láncorgazmus meg minden.. de vajon tényleg annyira jó? vagy csak mindenki úgy van vele, hogy HL rajongó meg minden, és ugyan eszébe jut a videó nézése közben hogy "ház, nem rossz de azért annyira nem is über, na mindegy" és azért idejön, megszokásból meg mert nem mondhat mást mint tegnap mondott, hogy hú, de kibaszott jó.
és nem. megnéztem, és az állam kerestem a padlón. nem volt olyan játék az elmúlt 3-4 évben, ami nagy név, én legalább annyi időre ki nem próbáltam volna, hogy működik-e egyáltalán.
és én még ilyen sohasem láttam. valami hihetetlen. olyan megoldások EGÉSZ SORA, hogy az ember csak azt veszi észre, koccan a foga amikor nyel és becsukja a száját. HIHETETLEN grafika, eszméletlen shaderek. a látványvilág olyan magasságokban jár, hogy tényleg, még csak hasonlót sem láttunk soha.
megdöbbentő a fizika. az a gravitációs fegyver valami hihetetlen. letépi a sarki bótról a betűt bazmeg, és hozzábassza a pókhoz :) gordon megy, és a képkockákon átjön az az egyedülálló feeling, amit majd játék közben érezni fogunk. nincs megmondva SEMMI, mégis minden úgy történik, ahogy kell. nincs megváltoztathatatlan szkript, csak elindul vmi és majd az ai lereagálja. odatol egy ASZTALT az ajtó elé, erre a faszi BELŐ AZ ABLAKON. betörik az ajtót. játék a fizikával, rohanás, menekülés a győzelembe. minden sarkon történik valami, és ez így lesz majd hosszú napokon keresztül.
az ai, az oldaladon harcoló alienek egy egészen újszerű játékélményt garantálnak. vezethető jármű, amely több poliból áll mint akár csak egy néhány éves autós játék. a repcsi elkezdi lőni a kocsironcsokat, és az AJTÓK, A TENGELYEK MOZOGNAK.
A faszi bemegy a terembe, lövi a fadeszkákat. Ahogy egy eltörik, a többi eldől, saját súlya alatt törik. belebasz egy nagy csomó cuccot a vízbe, ami fa ottmarad, ami fém süllyed. a matrac hajlik, a dinnye törik, a hulla mint egy rongybaba, a sarkánál felemelhető.
billió dolgot írhatnánk még, ez alapján a pár perces videócsomag alapján is... de nem kell, hiszen látszik: ez kész. itt már nincs helye a "hiszem ha látom" meg "csak nehogy úgy legyen mint a DNF-el" mondatoknak, ezek az emberek nem ígérgetnek SEMMIT, ezek az emberek TELJESÍTENEK. Méghozzá nem akárhogy.
Ez egy új játék lesz. Volt játék a HL2-ig, és lesz a JÁTÉK a HL2 után. Szept. 30, megjelenés napján STEAM, másnap már multizom, utána TFC2-zöm ha kijön, aztán CS2, DoD2, váááááááááááááááááááááááááááááááá