• Petyus_
    Hmm.. na akkor kifejteném gondolataimat. :)

Itt említettétek a HL2 fényrendszerét.. nos lehet az Unreal Warfare-t megbünteti de a Doom III-mal nem egy kategória. A DOOM-ban ugyanis MINDEN fény dinamikus, MINDEN tárgy árnyékot vet MINDENRE (önárnyékolás is van). A két játék fényrendszerét összemérni olyan, mintha azt mondanám, hogy a DOOM III-ban a dobozlövöldözés (ami igen jó fizikával van megvalósítva) ugyanolyan szintű mint HL2-ben a radiátor letépése a grav fegyverrel.

Az teljesen igaz, hogy a HL2 szereplői élőbbnek tűnnek mint bármi ez pedig az ultrabrutál arcmimikának köszönhető.. a fizika mellett ez is forradalmi áttörés. Alyx egyszerűen hihetetlen, nem győzök vele betelni. Írták a cikkek, hogy jó lesz a mimika, de hogy ennyire.. szerintem simán megveri hihetőségben a Final Fantasy rendermovie-ból Aki Ross arcanimációját. Nekem mint karaktermodell a DOOM III főszereplője jobban tetszik, plasztikusabb (perzse van akinek inkább "plasztik"-nak tűnik, nekem nem :)), de a HL2 animációja behozhatatlan előnyt jelent ez tény. Halkan jegyzem meg, hogy a DOOM elnagyolt kicsit fura animációja "stílusjegy".

A HL2 másik nagy előnye az engine.. egyszerű szerkesztő, remek tulajdonságok, felthetően nagy figyelemmel megvalósított profi netkód (Valve-tóól ez a minimum).. a Source sokáig verhetetlen lesz szerintem.

Látványvilágban nagyon szép a HL2 de szvsz nem kell tőle seggre esni, ez a belátható jövőben alap lesz. :)

Na pl. ez szerintem jobban néz ki. :) Nekem a DOOM is jobbnak tűnik persze a kompromisszumokat meg kellett kötni.. (árnyékok miatt low-poly modellek). Engem nem zavar, de elhiszem, hogy van akit igen.

Piftu: a Doom játékmenete igenis egyedülálló lesz, lassú, félelmetes, moziszerű, meglásd. Az egész arra megy ki, hogy beleéld magad, hatni fognak minden érzékszervedre..

míg a HL2 a jó sztori/hangulat mellé egy teljesen új játékélményt fog kínálni.

A STALKER - grtafikája még büntetőbb szerintem egy fokkal a többieknél, a hangulata igencsak verhetetlennek tűnik, a játékmenete innovatívnak, majd meglátjuk mi sül ki belőle. :)

Na kb ennyi jutott most eszembe a teljesség kedvéért hozzáteszem, ha a most említettek közül csak eggyel lenne alkalmam játszani, akkor a HL2-t választanám.. de így.. várom mindegyiket csak JELENJENEK MÁR MEG! :))