42676
-
Én aszondom hogy örüljünk mindennek!!!Mert most elég sok és jó gém lesz Pcre ellentétben a másik topic címével(pc játékoknak leáldozott)... :D
Szal most aztán lavinaként özönlik a sok "kibaszottszép100napigülökagépelőtt" játékok :D -
Mint már régebben is írtam, csak most is megerősíteni tudom Alexease véleményét, miszerint minek kellene választani? Jó lesz nekünk mind a 3. :)
HL2-höz csak annyit, ha kijön a CS2, azt nagyon bruti lesz. A CS egyben ami nagyon hiányzik az a realtime vetett árnyék. Így lehet osonni szinte láthatatlnaul. Az majd süti lesz, ha bevetődik egy árnyék egy szobába és.... hujj. Még elképzelni is király. :) Tudom-tudom elfogult vagyok. :)
Amúgy nekem a D3 is kell majd. :) Az E3-as videó megtekintése belőlem semmi negítívat nem váltott ki. Lehet, hogy 2x nem lesz érdemes végigjátszani, mert annyira lineáris lesz, de 1x szerintem kötelező. A falból kitörő 4 lábúak, a plafonon csimpaszkodó alien-féle lények. Szerintem azért jó lesz. Hopp, mégis valami negatív eszembe jutott. Várj megnézem a videót...néz-néz.... Mégsem. A fegyverekre való inreakciót kaartam mondani, de az csak a lángszórónál van, aminek ügye nincs lökési ereje. Hú, inthogy megnéztem a videót újra elfogott a hév. A graf szerintem nagyon brutál és a fizikával sem lesz semmi. Shotuntól repülnek az ellenfelek, a csatorna fedelek felrepülnek és leesnek, nincs egybefolyás... Ami még nagyon überül néz ki az az, amikor egy szörnyike összegyűri magaelőtt az ajtót.. de végigmondhatnám a videót. Süti lesz. :) -
Hmm.. na akkor kifejteném gondolataimat. :)
Itt említettétek a HL2 fényrendszerét.. nos lehet az Unreal Warfare-t megbünteti de a Doom III-mal nem egy kategória. A DOOM-ban ugyanis MINDEN fény dinamikus, MINDEN tárgy árnyékot vet MINDENRE (önárnyékolás is van). A két játék fényrendszerét összemérni olyan, mintha azt mondanám, hogy a DOOM III-ban a dobozlövöldözés (ami igen jó fizikával van megvalósítva) ugyanolyan szintű mint HL2-ben a radiátor letépése a grav fegyverrel.
Az teljesen igaz, hogy a HL2 szereplői élőbbnek tűnnek mint bármi ez pedig az ultrabrutál arcmimikának köszönhető.. a fizika mellett ez is forradalmi áttörés. Alyx egyszerűen hihetetlen, nem győzök vele betelni. Írták a cikkek, hogy jó lesz a mimika, de hogy ennyire.. szerintem simán megveri hihetőségben a Final Fantasy rendermovie-ból Aki Ross arcanimációját. Nekem mint karaktermodell a DOOM III főszereplője jobban tetszik, plasztikusabb (perzse van akinek inkább "plasztik"-nak tűnik, nekem nem :)), de a HL2 animációja behozhatatlan előnyt jelent ez tény. Halkan jegyzem meg, hogy a DOOM elnagyolt kicsit fura animációja "stílusjegy".
A HL2 másik nagy előnye az engine.. egyszerű szerkesztő, remek tulajdonságok, felthetően nagy figyelemmel megvalósított profi netkód (Valve-tóól ez a minimum).. a Source sokáig verhetetlen lesz szerintem.
Látványvilágban nagyon szép a HL2 de szvsz nem kell tőle seggre esni, ez a belátható jövőben alap lesz. :)

Na pl. ez szerintem jobban néz ki. :) Nekem a DOOM is jobbnak tűnik persze a kompromisszumokat meg kellett kötni.. (árnyékok miatt low-poly modellek). Engem nem zavar, de elhiszem, hogy van akit igen.
Piftu: a Doom játékmenete igenis egyedülálló lesz, lassú, félelmetes, moziszerű, meglásd. Az egész arra megy ki, hogy beleéld magad, hatni fognak minden érzékszervedre..
míg a HL2 a jó sztori/hangulat mellé egy teljesen új játékélményt fog kínálni.
A STALKER - grtafikája még büntetőbb szerintem egy fokkal a többieknél, a hangulata igencsak verhetetlennek tűnik, a játékmenete innovatívnak, majd meglátjuk mi sül ki belőle. :)
Na kb ennyi jutott most eszembe a teljesség kedvéért hozzáteszem, ha a most említettek közül csak eggyel lenne alkalmam játszani, akkor a HL2-t választanám.. de így.. várom mindegyiket csak JELENJENEK MÁR MEG! :)) -
Bizony, kevés poligonból állnak. Az ID "mesterei" a fényekkel, meg az árnyékokkal játszadoznak.
Az ember karakterek pedig nekem kimondottan nem tetszenek. A szájmozgás és az arcmimika kevés. Most van azon a szinten a számítástechnika, hogy ez kb. a max lehet, amit mozgásban meg tudnak valósítani, de ez IMHO a legrosszabb. Ha ennél kevesebb lenne, akkor senkit nem zavarna, ha ennél több, akkor lenne jó.
Így viszont ezek a "gumiarcú" szereplők inkább furcsák és mosolyogtatóak, mint élethűek.
"kidolgozatlanon az objektumok..."
Ez így ebben a formában nem igaz, de sokkal egyhangúbb és "szürkébb" a terep, mint a HL 2-ben.
Egy nyomasztó hangulatú bázison játszódik és bár a szegecsek is látszanak, valóban nem olyan, mint a HL 2., ahol sokféle tereppel és külső/belső terekkel találkozunk majd. -
Inquisitor #480 Doom 3 brutál grafika? De csak a gyönyörű és életfű fény/árnyék és a bump mapping miatt. Cserébe párszáz poligonból állnak a szereplők, kidolgozatlanon az objektumok, nem tud nagy nyílt tereket megjeleníteni és ezért multiplayerre (még ha bele is kódolták) nem alkalmas. Nézd meg az E3 trailert, ott nagyon szépen látszik amit leírtam a nyitójelenetben, meg a szögletes koponyákon :)
A HL2 motorja nem tud olyan csodás fény/árnyékot, de hatalmas nyílt terepeket kezel és így is nagyon szép. Azt hiszem az Unreal motornak fűrészeltek ;)
A STALKER játékmenete pedig már akkor jó lesz, ha a negyedét betartják az igéreteknek ... -
A véleményedből némi elfogultság érződik... -
pedig ez a piskota szoveg sokkal utosebb :) -
"Tudjátok, már el is képzeltem magam egy hideg, fagyos téli éjszakán (forró tea társaságában) ahogy éjfél körül félre rakom a DOOM3-t (iccaka horror FPS-s nem szeressem játszani) és előkapom a HALF-LIFE 2-őt...hmmmm....nyam..."
És honnan veszed, hogy ettől nem fogsz bekaksizni ??
"A STALKER-hez meg csak annyit - ismertek egy olyan játékot melynek nevében szerepel "FOREVER" újabban meg már "NEVER"...."
MEVA' ?????????

-
Tudjátok, már el is képzeltem magam egy hideg, fagyos téli éjszakán (forró tea társaságában) ahogy éjfél körül félre rakom a DOOM3-t (iccaka horror FPS-s nem szeressem játszani) és előkapom a HALF-LIFE 2-őt...hmmmm....nyam...A STALKER-hez meg csak annyit - ismertek egy olyan játékot melynek nevében szerepel "FOREVER" újabban meg már "NEVER".... -
"Kapunk harom jo jatekot, ennek kell orulni:))"
Na ja. :) Aztán már csak számítógépet kell venni hozzá ! -
PL. az ilyenek helyett: "Doom piskóta lesz mellette", ilyet kell irni: "Nekem a Doom III nem fog tetszeni!".
Aztan kesz, nincs vita. -
Na megy a vita ezzerrel, foloslegesen. Tipikus!
Mind harom jatek uber alat lesz a maga stilusaban, aztan ennyi. Kapunk harom jo jatekot, ennek kell orulni:)) -
Ez idő szerint a HL2-t sokkal, de sokkal jobban várom, mint a D3-at.
Anno a HL volt a legjobb fps, azóta sem tudott a műfajhoz senki hozzátenni, legfeljebb technikailag. Ha HL2 eléri HL szintjét, és nem jár úgy, mint az Unreal 2, akkor a Doom piskóta lesz mellette. -
"Carmacknak nem is a story mint inkabb az engine az uberje, egyik doom-quake se a story miatt lett befuto: utos hent, uber gfx -az adott korban mindig topon volt -, pergo multi."
Hát persze ! Éppen ez a lényeg. Én is a Wolfenstein3D-n, DOOM-on és QUAKE-en nőttem fel !
Akkor nem kerestünk semmi sztorit ezekben, mert a grafika volt maga a vizuális orgazmus. Nagyon szerettük ezeket (ahogyan a Duke Nukem, Shadow Warrior, Rise of the Triad, Heretic, Hexen stb. játékokat is).
Nem a sztori és a gondolkodtató játékmenet volt a lényeg.
De azóta sokminden változott és jelenleg két féle FPS rajongó van.
Aki a hentelős stílust szereti, és aki a már-már adventure komolyságú FPS-eket.
Egyik sem rosszabb a másiknál. MÁS !
Én speciel az utóbbit szeretem, de egyáltalán nem szólom le azokat, akik a Serious Sam-nek, vagy a DOOM III-nak örülnek !
-
Dehogynem mondták. Hiszen éppen arról volt szó régebben. Megkérdezték a készítőket, hogy ez is olyan Serious Sam stílusú "lőjj szét mindent, ami mozog" játék lesz, hűen az eredeti DOOM-hoz, vagy taktikus FPS. Azaz nem csak kapcsolókeresgetés, hanem rengeteg megoldandó feladat, kiváló sztorival...
Namost akkor azt mondták, utóbbi. Bár hangsúlyozom én akkor sem hittem el ezt Carmack bácsinak.
A Stalker-el kapcsolatban elhiheted, mert bár annak is gyönörű a grafikája, nem ennyire fotórealisztikus. Attól még lehet jó játék, de a HL 2. nem fogja utolérni. Nézz meg egy Stalker videót és a Photshoppal feljavított képeit, meg nézd meg mégegyszer ezeket a múvikat és a nem retusált képeket ! IMHO kicsit elfogult vagy a Stalker irányába, mert tudom, nagyon várod (én is), de ezt senki nem sejtette.
Adoot volt ugyebár a DOOM III., amelynek képeit, majd alfa verzióját nézve mindenki megállapíthatta: az ID ismét megelőzte a korát (szerintem röhelyes, hogy a QUAKE III. óta a mai napignem készült más cég által olyan grafikus motor, amelyben a görbe tényleg görbe, nem szögletes) ! Először mindenki kételkedett, aztán elismerten fejet hajtott.
Akkora nagy titokban nem tartották a játékot.
Erre egyszercsak szinte a semmiből megjelennek a képek és múvik a HL 2-ről és most szinte senki nem akarja elhinni, hogy nem csak Carmack csapata képes ilyesmire. Igen, ezek a fiúk utolérték az ID-t minden tekintetben.
Én nem tudom, de IMHO itt is nagyon a helyén vannak a fényeffektek ! Nem csak a DOOM III-ban !
Persze hangsúlyozom. Elsőnek azt a múvit néztem meg és padlót fogtam. Csak hát vesztére itt a HL 2 és már nem is o"lyan nagy szám" a DOOM III video ! Ez van. Én így látom. Bárhogy is, de szvsz nem jó összehasonlítani a DOOM III-at az AvP-vel és az Undying-al. Mert bár mindegyik horror, de előbbiek abszolút nem a shoot'em up FPS-ek közé tartoznak.
A HALO-t jobb ha nem említjük, mert még az első rész sem jelent meg, amely tény egyszerűen nevetséges. Én ezt a játékot tök vártam, amikor 99-ben megláttam a 10 perces video-t belőle. Azóta semmi. Szóval felőlem aztán jöhet a 2. is, de úgysem jelenik meg 2008-nál előbb ! -
"Szép a DOOM III., de alapjában véve az nem egy sztori alapú, "gondolkodós" FPS lesz, bármit mondjanak is a "fejesek""
Senki se mondta szerintem hogy gondolkodós lesz. :)
"A STALKER az lesz, de annak a grafikája a HALF-LIFE II. mellett már nem csillog olyan fényesen."
Ezt nem merném azért ilyen formában kijelenteni. :)
Mondjuk tény, hogy a HL2 Alyx-ének arcmimikája, és a fizika, az interaktivitás olyan fokon van, hogy beszarás. Ehhez jön a sztori, hangulat, és tényleg borítékolom neki az év játéka címet.
A DOOM III viszont a fényrendszerével, a teljesen filmszerű scriptelt eseményekkel fog büntetni, és a horrorjátékok olyan klasszikusa lesz hogy a DOOM-ozás után az AvP vagy az Undying idegnyugtató napközis játéknak fog tűnni. :)
De lehet a STALKER lesz a legnagyobb durranás, ki tudja..
(Egyébként szerintem a Halo2 is elég súlyos versenytárs) -
"...de nem volt single player game ami elvette volna tőle a trónt."
Azért ez így ebben a formában nem igaz IMHO ! A No One Lives Forver megveri a grafikájában és mivel minden más téren hasonlóan kimagaslóan teljesít, így mondhatjuk, hogy azóta a NOLF a single player FPS-ek királyNŐJE ! Egyesek a Deus Ex-re mondják ugyanezt.
Bárhogy is; mindegyik kiváló játék !
Azon pedig nem kell csodálkozni, hogy sokan nem unják a HALF-LIFE-ot, mert bizony, lehet, hogy mai szemmel nézve már csúnyácska a grafika, de az első olyan játék volt (és valóban nem sok hasonlóan jó jelent meg azóta), amely egy igényes történettel örvendeztette meg az FPS-ek rajongóit; amellett, hogy a grafika, a hangok, a játszhatóság és az ötletek szenzációsak voltak.
Ellenben én is kijelentem, hogy gyerekek, ha ez megjelenik, akkor nem talál legyőzőre !!!
Szép a DOOM III., de alapjában véve az nem egy sztori alapú, "gondolkodós" FPS lesz, bármit mondjanak is a "fejesek", ez a videóból világosan kiderült.
A STALKER az lesz, de annak a grafikája a HALF-LIFE II. mellett már nem csillog olyan fényesen.
Azt hiszem Carmack jobban teszi, ha sürgősen kiadja a DOOM III-at, vagy jóval később, mint ez a remekmű megjelenik, mert a pénztrácája fogja bánni, de nagyon !
Csak azt sajnálom, hogy ez már nemigen fog menni az én gépemen !
-
Nem az hogy jobban látok hanem kisebb a recoil... -
Bőven elég mondjuk 30-40....(jaj, jaj...nem akarok nekem 100FP-vel futt és jobban látok meg még szebb is vagyok vitát kiindítani) -
Szvsz nemtudom ezzel az engine nel ki csiholna ki 100 FPS-t a cs jéből. Ami ugye kell a játékhoz :) -
Még egy ilyen mondat és
-
Erre szerintem kevés az esély mind CS mind DoD esetében CS:CZ meg DoD Retail miatt.
De Team Fortress 2 az lesz egyből. :) -
Minimális hozzá piszkálás kell, hogy ki legyen használva az engine új (forradalmi?) tulajdonságai (avagy hogyan verjük szét a pályát)....én a fegyverek + sebzési
rendszerről papoltam...... -
Én nagyon szeretném ha majd szept. végén a teljes 1-2-3? CD mellett ott figyelne a CS2!!!! Mekkora piac döngetés lenne...huhu..... -
És lesz Counter Strike 2?? Ezzel az engie-nel a régi pályák (Dust1-2, Italy ésatöbbi) csak felújítva, egészben áthozott sebzési rendszer + fegyverek (vagyis nem nyúlnak semmihez) már ütne mindent..... -
"...videoval nincs is gond .. olvasgatva a forumokat mindenki el van tőle ájulva de a készítőknek ez is volt a célja ilyen konkurencia mellett ...de maga a játék 'szerintem' a képek meg a videok alapján nem lessz ennyire űtős"
tehát a video rendben, a többi nem, akkor a többit hogy hivjuk? Nem ugy hogy játékélmény, hangulat stb? De persze ez rögtön kiüt a videobol hogy gyenge lesz, meg hát ugye itt az elméleted hogy osszunk kettővel és olyan lesz.... :))))))) -
hány videó van eddig a játékról? -
érdekes.
én többször végigjátszottam az összes hl-t (including Gunman) és még mindig nem unom. ja, és soha nem használtam semmi cheatet.
csodálkozom, hogy vannak akik a játékélményt szídják... -
Akkor még nem láttál semmit.. készülj fel a láncorgazmusra. :D -
nagykép
Nem tudom, de nekem a repülőtérhajú gyűrött képű jobban bejön, mint ez a valósághű arc.
-
egyebet nem tudok mondani. kérem kapcsojja ki
-
Kőzős elhatározásra jutottunk a kőzőnséggel és ki kőzősítűnk a kőzősségből. -
:) #430 azt tudtátok hogy a half life egy 5 évet késett ?:)ha a kettő is ennyit csúszik, akkó hosszú topic lesz ebbő:) -
Eccsém,gondolom azt sem tudtad,mi az a számítógép,mikor megjelent a Half Life1.Persze,az is ilyen gyenge volt szerinted,mint ez most.Csak még életemben nem játszottam olyan jókat ilyen jellegű játékkal,mint azzal single-be és multiba is.Jaaah,hogy fogalmad nincs arról,mi az a multiplayer??? Így már értem... -
WoW ezt az elósztós elméletet egyedül találtad ki? -
ő mindent tud, ő a jani -
te már csak tudod... de még mindig nem értem mire alapozod a kijelentésed :) a játékélményt is érzed vagy mi? -
húú de dúl most mindenkiben a hl láz .. de majd abbamarad :D -
meglestem a videokat, fantasztikusak tenyleg, a sajat karakter mozgasa mar nem annyira, az olyan semmilyen...az engine nagyon utos rengeteg lehetoseg van benne, de latott reszletek alapjan, egy ket kiveteltol eltekintve nem vagyok elhasalva. de a stalkertol meg a doom3bol latottaktol se :)
nem vitas a hiba az en keszulekemben van. -
és mit láttál a videokbol? a játékélményt? vagy mire alapozod ezt?