-
Dehogynem mondták. Hiszen éppen arról volt szó régebben. Megkérdezték a készítőket, hogy ez is olyan Serious Sam stílusú "lőjj szét mindent, ami mozog" játék lesz, hűen az eredeti DOOM-hoz, vagy taktikus FPS. Azaz nem csak kapcsolókeresgetés, hanem rengeteg megoldandó feladat, kiváló sztorival...
Namost akkor azt mondták, utóbbi. Bár hangsúlyozom én akkor sem hittem el ezt Carmack bácsinak.
A Stalker-el kapcsolatban elhiheted, mert bár annak is gyönörű a grafikája, nem ennyire fotórealisztikus. Attól még lehet jó játék, de a HL 2. nem fogja utolérni. Nézz meg egy Stalker videót és a Photshoppal feljavított képeit, meg nézd meg mégegyszer ezeket a múvikat és a nem retusált képeket ! IMHO kicsit elfogult vagy a Stalker irányába, mert tudom, nagyon várod (én is), de ezt senki nem sejtette.
Adoot volt ugyebár a DOOM III., amelynek képeit, majd alfa verzióját nézve mindenki megállapíthatta: az ID ismét megelőzte a korát (szerintem röhelyes, hogy a QUAKE III. óta a mai napignem készült más cég által olyan grafikus motor, amelyben a görbe tényleg görbe, nem szögletes) ! Először mindenki kételkedett, aztán elismerten fejet hajtott.
Akkora nagy titokban nem tartották a játékot.
Erre egyszercsak szinte a semmiből megjelennek a képek és múvik a HL 2-ről és most szinte senki nem akarja elhinni, hogy nem csak Carmack csapata képes ilyesmire. Igen, ezek a fiúk utolérték az ID-t minden tekintetben.
Én nem tudom, de IMHO itt is nagyon a helyén vannak a fényeffektek ! Nem csak a DOOM III-ban !
Persze hangsúlyozom. Elsőnek azt a múvit néztem meg és padlót fogtam. Csak hát vesztére itt a HL 2 és már nem is o"lyan nagy szám" a DOOM III video ! Ez van. Én így látom. Bárhogy is, de szvsz nem jó összehasonlítani a DOOM III-at az AvP-vel és az Undying-al. Mert bár mindegyik horror, de előbbiek abszolút nem a shoot'em up FPS-ek közé tartoznak.
A HALO-t jobb ha nem említjük, mert még az első rész sem jelent meg, amely tény egyszerűen nevetséges. Én ezt a játékot tök vártam, amikor 99-ben megláttam a 10 perces video-t belőle. Azóta semmi. Szóval felőlem aztán jöhet a 2. is, de úgysem jelenik meg 2008-nál előbb !