Egyszerű a megoldás. Nekem se eredeti a játék és ugyanez volt a gond, hogy inaktív lett az A.I. hogyha másodjára játszottam, vagy mentésről indítottam a játékot.
Sztem az ai disabled-es megoldással ne foglalkozz mert az nem csinál semmit. Nekem se csinált.
Az a megoldás, hogy működjön az A.I. hogy mivel a játék fejezetekre van osztva, mindig az adott fejezet elején kezdd a játékot. Tehát ne mentésből vagy ilyesmi, hanem a fejezet elejétől. Nekem így mindig működött rendesen.
Ebben a módozatban viszont annyi bibi van, hogy egy egész fejezetet végig kell játszanod, hogy elérd a következőt, mert ha nem éred el, akkor megint kezdheted előlről, mert csak úgy lesz A.I.
Inaktív mesterséges intelligenciával pedig lehetetlen a továbbjutás. Ha mentésből indítasz is ugyanaz lesz, hogy nem fog működni. Egyébként hogy elérted-e a következő Chaptert (fejezetet), azt úgy tudod kideríteni, hogy nyomsz egy ESC-t és megnézed a new game menüben, hogy aktívvá vált-e a fejezet ablaka. Mert az a Chapter, amit még nem értél el, ilyen szürke keretes és fakó kinézetű.
De ha elérted a köv. fejezetet, akkor sárga színű lesz a keret és a színe sem fakó.
Ezután már mikor következőleg játszol csak meg kell jegyezned hol tartottál, hogy melyik Chapter következik és azt a Chaptert kezded el az elejétől.
Csak így lehet a nem eredetit végigvinni, legalábbis én így tudtam.