Mit ne mondjak az ep1 nagyon bejött. Nekem sokkal jobban visszaadta a HL érzést. (Bár tény régen játszottam már vele) Az egész játék egy pozitív csalódás volt. A grafika egyszerűen gyönyörűbb mint a HL2-ben volt. Gyakran kaptam magam azon hogy elképedve nézem a fények játékát a falon, padlón... És a "kimegyek a napra elvakít egy percre" hatás is nagyon jól megvan csinálva(bloom?). Alyx meg tényleg nagyon életszerűre sikeredett. A beszólásai(Zombine rulezz), meg az egész karaktere, arcvinásai... Barney nekem egy kicsit borostásabbnak tűnt most. És a finálé... nagyon nagyon jóra siekrűlt. Már rugdostam is a gépet, hogy "csak ennyi?!" tudják a Valve-s skacok hogyan kell fenttartani az izgalmat, egy befejezetlen befejezéssel. Várom az Ep2-t. Addig meg marad a játék 20 féle képen történő végigjátszássa
Hátrányai:Rövid, lineáris (bár azért lehet kóborolni is benne), nincs benne annyi újítás (fegyverek, textúrák, ellenségek a régiek), és 4-5 óra játékért elkérnek 4890Ft.- Azért ez egy fontos szempont. Remélem majd kiadnak egy Episodes Pack-ot amiben benne lesz mindehárom rész.