-
Huha, itt már baj lessz ha te sem tudsz segíteni, de ha még értőolvasni sem akkor húzhatjuk le a SG-t (vagy engem amiért ennyire nem tudnék fogalmazni)? 

Gef6 kártyákon alap hogy DX9.0-ban indul. Csak ugye van a RadeonX sorozatban egy kibővített DX9.0c változathoz SM2.0b támogatás, amit elvileg úgy reklámoztak hogy a HL2 támogatja(/majd) (mint a FarCray is, de az a 3.0-át is beveszi...). Most az ATI techdemok és tweak programok deviceID emulátorainak tanulságából a SM3.0-ás kártyák (mint a Gef6-ok) is viszik a 2.0b-s shadereket (hisz csak utasításhosszukban térnek el és utóbbi méghosszabb lehet...), de még a 3Dc textúratömörítést is (a V3V8 majdnem ugyanaz, csak itt máshogy hívják, mert kitudjamiért, de kompatibilis...
), ami szintén az X sorozatban dedikált és a Hl2 hivatott támogatni/ATI-tnépszerűsíteni (a FarCry mellett ami a V3V8 NV-s tömörítést is bevesz). Most innen jött az ötlet hogy a HL2-vel is kezdeni kéne valamit Gef6-okon, csak mivel steamból javallott indítani a HL2-t így a tweak programokkal gond lehet ha .exe-hez kell rendelni a beállításokat, melyek a deviceID-ket emulálják. Biztos megoldható hogy mindíg emulálva legyen az X800 ID-je (mondana valaki egy ilyen programot? A dxsupport.cfg buherálással nem jutottam semmire, mert nem abból merít ihletet, azt csak olvasásra generálja), de azt azért mégsem szeretném. Egy moddolt driverhez tartozó autoexec.cfg-ben láttam a "mat_dxleve 91"-et, de nem hinném hogy működik (írtam hogy a konzolban 90 marad ha 91-re ha 120-ra teszem...). A készítőlye nem tud mit mondani róla, mert ő is "csak olvasta valahol hogy ez lehet a SM2.0b bekapcsolása", de a 3Dc-re még mindíg nem megoldás. Egésszem a steampowered fórumig (suggestion/ideas) másztam tovább töredékes angoltudásommal, de ott meg hülyének néztek (pedig a valve felylesztőinek intéztem a kérdést, de azok basztak rávakkantani még annyit is hogy, NEM mondjuk meg, mert csak,
ök leszünk...). Itt is kérdeztem hogy a RadeonX-eken SM2.0b-ben és 3Dc tömörítéssel fut-e egyáltalán a HL2 engine (ezzel néztek ott hülyének a mezei fórumozó 3dgurunewbiek) és ha igen akkor mik az erre vonatkozó parancsok. Nem hiszem hogy nincs rá konzolparancs hogy teszteket csinálhassanak velük...
De akkor május vége felé (vagy mikorra is ígérték a lost coastot?) lessz SM3.0 is?