42676
  • Noninnyó
    Shift-et kell nyomni, az a turbó.
  • Istencsászár
    Half-Life 2: The Lost Coast
    Hl2 motorból nemlehet oyat csinálni ami nemmene egy mai alapgépen
    annyi lesz ebbe hogy az uj shéderek semmi más ha van pöpec vgad akkor megjeleniti csiillogni fog örülsz ha nincs akkormeg nemleszenek ilyen effektek
    nemkell csodát várni hl2 motortól csak shéderek lesznek benne más
  • andriska
    Te bizony gyakran el fogsz akadni...
  • Herold
    mit ír ki és hogy aktiválom?
  • FLeK0
    turboval kell, kiirja amikor beszallsz.
  • Herold
    Na most rendesen felbaszta az agyamat ez a kibaszott játék.
    A Highway 17-nél az elején mikor megkapom a buggy-t, elindulok és fel kell menni egy dombra, utána át kellene ugratni egy leomlott hídon. Na most ez a kibaszott járgány nem ugrat át. A híd túlsó oldalán mintha egy láthatatlan falba ütközne és a két pillér közé esik. Pedig padlógázzal megyek. Kb. 20-szor próbáltam... Mitől lehet ez?
  • Noninnyó
    Nah, végigtoltam ismét. Ugyanolyan fasza volt, mint elsőre. Valahogy nem lehet megunni. Jövő héten újra kezdem :-). Jöhetne már az Aftermath, vagy a Lost Coast.
  • IMYke2.0.0.0
    De mögé se kerülj... :)

===============================
    .:i2k:. melóból:
    Munkahelyi gép: Hewlett-Packard HP Compaq dc 7100 CMT .:|:. Intel® 915 G chipset .:|:. Intel Pentium 4 540 (3200 MHz, FSB 800) .:|:. 512 DDR (400 MHz) RAM .:|:. 80 GB SATA .:|:. Intel® Graphics Media Accelerator 900 (integrált) .:|:. Intel Broadcom NetXtreme Gigabit Ethernet for HP (integrált) .:|:. 340W-os táp - Aktív PFC .:|:. Windows XP HUN SP2 .:|:. HP 1730 LCD (17", 25ms, 1280*1024/75Hz, analóg/DVI, Pivot-képes).
  • M@TriX
    van benne vmi :)
    de végig lehet nyomni, meg ingyen kieg, szóval ajándék pacinak nenézd meg a fogát.
  • FLeK0
    hdr nelkul sok ertelme lesz :)
  • M@TriX
    lesz egy gyengített verzió is halandóknak :)
  • Noninnyó
    Most olvastam a Gamestar-ban, hogy májusban megjelenik az ingyenes Half-Life 2: The Lost Coast, amely mintegy 20-40 perces játékidős kiegészítés a HL2-ből kivett és részletezett pályán. Ezt nem is tudtam, de nagyon megörültem neki :). Azért a 3.2 GHz-es proci és 1 GB ram nem rossz minimális gépkövetelménynek, valami high-end vga-val megspékelve. Akkor mi lehet a recommended? :-D. Kíváncsi leszek rá. Egyébként most tolom újra a HL2-t, és nagyon szépen fut szinte minden max-al. Remek jó kis játék.
  • janos666 #37642
    Én ugyan nem TFT-vel nézegettem ugyan a FarCry HDR-jét, de véletlen sem volt túl erős a monitor fénye a szememnek. Inkább árnyaltabb lessz a fény, főleg alsóbb értétkekben szép. Persze erős is lehet pl. a nap, de szerintem nem kifelyezetten rossz ha elvakít a tűző nap vagy egy 120W-os égő, attól nekem a valóságban is fály a felyem/szemem ha bámulom a napot...
    Bár igaz, elképzelhető hogy végigjátszáshoz kilőném a HDR-t ha érdekelne a játék is, nem csak a featurei. (Jobb mászkálni és lövöldözni, mint végignézni egy techdemo ha valami szép grafikát akarok látni gépen.) De ehhez jön még hogy ott csak BETA a HDR (érdekes hogy gyakran a célkereszt pontjáról veszi le az infót, így ha a falra nézel ablak mellett, majd 1cm-t tolsz az egéren hirtelen vakít a fény és a fal sötétebb lessz. Ja és a FarCry (UT2004-hez hasonlóan) sokkal szebb ha igen alacsony gamma mellett max. fényerőt és max. színerősséget lősz neki (a grafikai beállítások csúszkáihoz viszonyítva maximumot persze...), csak a HDR-t ez elbassza (a fényerő miatt)
    Megnézném azt a HDR-es HL2-t...
  • M@TriX
    de az elfedi az "őszhajszálakat"(gyenge textura stb)
  • IMYke2.0.0.0
    A HDR inkább idegesítő, mint hasznos - engem ne próbáljanak elvakítani (a szó szoros és átvitt értelmében egyaránt!) ezekkel a fényekkel! Ne kelljen hunyorognom, levenni a fényerőt, meg gyors gombokat nyomogatnom a TFT-n azért, mert valamilyen barom úgy gondolja, jó, ha a neonfény hatást belopja egy gagyi jelenetbe!

Munkahelyi gép: Hewlett-Packard HP Compaq dc 7100 CMT .:|:. Intel® 915 G chipset .:|:. Intel Pentium 4 540 (3200 MHz, FSB 800) .:|:. 512 DDR (400 MHz) RAM .:|:. 80 GB SATA .:|:. Intel® Graphics Media Accelerator 900 (integrált) .:|:. Intel Broadcom NetXtreme Gigabit Ethernet for HP (integrált) .:|:. 340W-os táp - Aktív PFC .:|:. Windows XP HUN SP2 .:|:. HP 1730 LCD (17", 25ms, 1280*1024/75Hz, analóg/DVI, Pivot-képes).
  • M@TriX
    kár érte :)
  • FLeK0
    azert a jatekok minosege messze jar egy ilyen x perc alatt renderelt kepetol :)
  • M@TriX
    bazzee... ez a hdr, nem lesz szar AAAA:

[center]
  • IMYke2.0.0.0
    Később csak azt kell majd :)

• Herold
    Ja hogy azzal lőni is lehet... Eddig nem is használtam ezt a funkcióját.
  • R0sc0
    gravtóity gun..
    lojj bele az autoba
  • FLeK0
    Nincs sok felszerelesed ami ilyen ero megmozgatasara kepes.
  • Herold
    A tengerparton amikor a mágneses emelő leejti a járgányt és az felborul, hogy kell visszaállítani? A nő csak azt hajtogatja, hogy szálljak be és menjek a pokolba.
  • janos666 #37631
    Nekem ilyen volt egyszer kábelnettel. Felhívtam a szolgáltató hogy hozzon új medemet mert beszart. Azt mondta ez a Motorola cucc az életben sem, ott más lessz a baj és magyarázta mit fakítsak az USB beállításoknak meg drivereknek. Addig nyaggattam míg hozott egy másikat és elnézést is kért hogy tényleg az volt a rossz...
  • Adam II
    Hát azt írja ,hogy csatlakoztatva van de nem jönnek a bájtok. Egyébként nem az én gépemről van szó hanem az egyik haveroméról. Ez valami átok lehet mert ha más gépének a közelébe kerülök rögtön elromlik valami és én leszek a bűnbak://
  • Big Daddy
    Sztem nem csatlakozik.Lehet beszart a hálókártyád vagy a modem.Hívd fel a szolgáltatód!
  • Adam II
    OFF:

Bocs az offért de mért van az ,hogy ha az ADSL egyszer csak nem fogad illetve küld bájtokat ezért nem tudja betölteni a weblapokat?
  • kigyi
    Hát bizony én is kipengetem a lét egy új kártyára ha kijön, végig szoktam próbálgatni őket :)
    Már mosz is volt 6800-am meg x800-am is hát nekem az ATI jobban bejött bár igaz hogy vannak programok amik gyorsabban mennek a 6800-as karin (dehát kit érdekel hogy nem 150 hanem 170 fps van-e? de már várom, hogy a megspékelt HL2 alatt is megnézhessem mit tudnak.
  • FLeK0
    de .com csak spambotok miatt nem irogatok rendes mailcimeket sehova, lehet hogy most siman gary@ a cime, dxdeveloper listara arrol irogatott korabban. Gary McTaggart volt 3dfx-es foember.
  • janos666 #37624
    Megpróbálom megfogalmazni angolul aztán ha úgy hiszem sikerült akkor elküldöm, de ki/mi az a garymct? és nem .com? Vagyis hogy van az a cím?
    Én meg azt is hiszem hogy az R520 ha a SM4.0-át nem is viszi majd akkor meg lessz spékelve valamivel ami gyakorlatilag semmivel nem sem jobb mint a Gef6 SM3.0-ája (hisz maga a 3.0 sem látszik sokkal jobbnak mint a 2.0b..), de nem kompatibilis vele (DX9.0d?), így a HL2 is marad csak SM2.0-án Gef6-okon...
    Bár úgyis ráuntam erre a 6600GT-re 1 hét után (az FX5800 100X jobb volt akkori körökben mikor vettem...), amint bejönnek az új kártyák kiverem a pénzem egyre...
  • FLeK0
    mivel dx9.1 meg nincs (es nem is lesz szvsz), nem hiszem hogy lenne ilyen ervenyes parancs. A lost coasttal eselyes, hogy megvarjak az R520-at, mert x800al csak low qualityn fog futni (vmi hdrnek latszo bloom csodaval), ellenben a 6800al. A legokosabb az lenne ha a garymct at valvesoftware_com cimre irna vki es megkerdezne az illetekes urat.
  • janos666 #37622
    Mondtam hogy kezdem túlzásbavinni (sok lett a sor), csak unatkoztam míg offline steammel vártam a ppechert és gondoltam addig akkor behangolom a CS:S-t és ha egyszer belemélyedek valamibe nem szeretek kiszálni míg be nem felyezem, hisz akkor kár volt komolyabban nekiálni (hisz még biztos nemleges választ sem kaptam sehol).
  • janos666 #37621
    Huha, itt már baj lessz ha te sem tudsz segíteni, de ha még értőolvasni sem akkor húzhatjuk le a SG-t (vagy engem amiért ennyire nem tudnék fogalmazni)?
    Gef6 kártyákon alap hogy DX9.0-ban indul. Csak ugye van a RadeonX sorozatban egy kibővített DX9.0c változathoz SM2.0b támogatás, amit elvileg úgy reklámoztak hogy a HL2 támogatja(/majd) (mint a FarCray is, de az a 3.0-át is beveszi...). Most az ATI techdemok és tweak programok deviceID emulátorainak tanulságából a SM3.0-ás kártyák (mint a Gef6-ok) is viszik a 2.0b-s shadereket (hisz csak utasításhosszukban térnek el és utóbbi méghosszabb lehet...), de még a 3Dc textúratömörítést is (a V3V8 majdnem ugyanaz, csak itt máshogy hívják, mert kitudjamiért, de kompatibilis...), ami szintén az X sorozatban dedikált és a Hl2 hivatott támogatni/ATI-tnépszerűsíteni (a FarCry mellett ami a V3V8 NV-s tömörítést is bevesz). Most innen jött az ötlet hogy a HL2-vel is kezdeni kéne valamit Gef6-okon, csak mivel steamból javallott indítani a HL2-t így a tweak programokkal gond lehet ha .exe-hez kell rendelni a beállításokat, melyek a deviceID-ket emulálják. Biztos megoldható hogy mindíg emulálva legyen az X800 ID-je (mondana valaki egy ilyen programot? A dxsupport.cfg buherálással nem jutottam semmire, mert nem abból merít ihletet, azt csak olvasásra generálja), de azt azért mégsem szeretném. Egy moddolt driverhez tartozó autoexec.cfg-ben láttam a "mat_dxleve 91"-et, de nem hinném hogy működik (írtam hogy a konzolban 90 marad ha 91-re ha 120-ra teszem...). A készítőlye nem tud mit mondani róla, mert ő is "csak olvasta valahol hogy ez lehet a SM2.0b bekapcsolása", de a 3Dc-re még mindíg nem megoldás. Egésszem a steampowered fórumig (suggestion/ideas) másztam tovább töredékes angoltudásommal, de ott meg hülyének néztek (pedig a valve felylesztőinek intéztem a kérdést, de azok basztak rávakkantani még annyit is hogy, NEM mondjuk meg, mert csak, ök leszünk...). Itt is kérdeztem hogy a RadeonX-eken SM2.0b-ben és 3Dc tömörítéssel fut-e egyáltalán a HL2 engine (ezzel néztek ott hülyének a mezei fórumozó 3dgurunewbiek) és ha igen akkor mik az erre vonatkozó parancsok. Nem hiszem hogy nincs rá konzolparancs hogy teszteket csinálhassanak velük...
    De akkor május vége felé (vagy mikorra is ígérték a lost coastot?) lessz SM3.0 is?
  • FLeK0
    sztem csak a dxlevel parancs valtoztat ezen, majd ha hdr-el bejon az SM3 tamogatas, akkor talan lesz vmi mas is az uj effektek kapcsolgatasara. A mostaniak asszem a mat_ -tal kezdodo parancsokkal kapcsolgathatok, de nem ismerem oket pontosan, porgesd vegig a konzolban.
  • DJ RX7
    okok.tudom,hogy milyen a bullet time mod! de ez mind magátol megy, vagy egy gomb nyomásával?a Max Payne 2 kivittem!
  • Noninnyó
    Aha, így már érthető.
  • janos666 #37617
    Kicsit meg-megakad az. Valószínű hogy tényleg vágott, hisz már a videótömrítés szempontjából is üdvös, nem csak azért hogy a rekord ne a winchester töredezettségén meg a RAM-on múljon... De a videónak elég 640X480, DX8.1 stb. detailsban tolni, és úgy már elég gyorsan betölt egy jobbfalyta gépen...
  • IMYke2.0.0.0
    (Esetleg) Vágott a video... (?)

• Noninnyó
    A gyors végigjátszási videóban a srácnál hogyhogy nincs is Loading? Simán túlmegy a játék, szinte meg sem akad. Van erre valami trükk?
  • janos666 #37614
    Az tiszta...