• kisviku
    Látom sokak kérdezik már a Nova Prospekt-es részt.
    Habár rengeteg válasz adtatok már a kérdezőknek,én is elmondanám, mivel az a rész a kedvencem.
    Persze aki nem ismeri a sentry gunok működését vagy nem játszott Teamfortress-t, annak lehet érthetetlen a dolog.
    Baromi egyszerű, picit kell csak gondolkodni.Ugye az első helysín ahol találkozol automata ágyúkkal, az abban a kisebb irányítóközpontban van, amikor a csaj megkér, hogy tartsd a pozíciódat, amíg ő odaér.
    Bal és jobboldalon van a feljáró ide, ugye? Kettő darab sentry áll rendelkezésre.Egyiket a bal lépcsőhöz vagy fölé a másikat a jbb lépcsőhöz tessék lerakni.Itt a "fölé"-n azt a kis kiugró részt értem, amiről lelátni az akkor még aktívan működő pajzsokkal elzárt folyosóra.
    Innen jönnek majd a Combine katonák.Ennyi.

Ez volt az első helyszín.
    A második ugye amikor a két folyosó van, minden oldalról jönnek és van két átvezető is,amiből egyikben van egy elsősegély-feltöltő (vagy hogyismondjam) és egy ami a HEV-Suit-ot tölti, a másikban meg lőszerek.
    Namost, ha okosan gondolkodsz a játékban,akkor az előző helyszínről átcipeled magaddal a 2 sentry gunt és így itt mindjárt 5 darabod lesz a három helyett.
    De hárommal is egyszerű megoldani.Én azt csináltam, hogy kettőt leraktam közvetlen egymás mellé, csak ez egyik néz mondjuk előre (északi irányba) a másik hátra (dél felé), így ez a kettő állati jól fedezi egymást.
    És hogy hová?Az tökmindegy, de általában a folyosó közepére, nagyjából oda,ahol az átjáró van a két folyosó között.
    Ilyenkor marad ugye már csak egy sentry.Ezt hasonlóan lerakod, és a másik helyére meg Te beállsz.Amikor jönnek a Combine katonák, ellenőrizd és segíts be az ágyúidnak néha.
    Ha viszont okos voltál és áthoztad azt a 2 db ágyút ide, akkor itt 5 lesz és sokkal könnyebb.
    Remélem érthető.

Harmadik "ágyús" helyszín a Combine teleport.
    Itt is három ágyúd lesz alapból.Bár én már az előző 5-öt is átcipeltem ide, igaz már k*va idegesítő volt mindet idehozni.

Három darab esetén:

A kezelőpultos rész nagyjából hatszög alakú, ide kellene értelemszerűen felállítani a három ágyút.Kettőt előre,egymástól pár méterre egyet az egyik kapuhoz (ahol jön a Combine) a másik kapuhoz beállsz Te.Vagy minden kapuhoz egy és Te pluszban adsz némi tűzerőt.

Ha viszont megint okos és főleg KITARTÓ voltál és elcipelted az előző helyről azt az 5 darabot, akkor itt már nyolc(!) darab lesz és akkor aztán egy olyan erődöt építesz ki, amit csak akarsz.Senki nem jut a közeledbe, sem a kiscsaj közelébe.
    Sajnos mikor elteleportálsz, NEM lehet magaddal vinni egyetlen ágyút sem, nekem legalábbis nem sikerült.
    Másik taktika még hogy folyamatosan cipeled az ágyúkat, így ha ellenséget lát azonnal szétlővi, ezzel neked lőszert spórol és segít.Heves harc közben meg csak lerakod magad mellé mint egy szövetségest.
    Még egy dolog aztán befejezem.
    Van a Nova Prospektben az a nagyobbacska antlion is, ott a fürdő résznél, amikor csak Te vagy szembe vele.Na én ide is raktam sentygun-t, ugyan az olyan volt, hogy rám is lőtt, de azért poén volt.Lőtte a "félfőellenséget" amíg az fel nem döntötte...

Remélem érthetően fogalmaztam.
    Amúgy meg BÚÉK mindenkinek!