• Moby
    Ezt osztom én is, csak 1 ponton hibázik az elmélet, és egyúttal az amit a valve tesz: mindezt egy olyan rendszerre építi ami enyhén szólva is lyukas. A végeredmény szempontjából édesmind1 mennyire morális vagy anyagi természetű a motiváció, de igazán egyik oladalon sem válik be. Van 60K userük, aki vmilyen formában garantáltan érintett warezolásban (hisz szegről-végről ezért kapott bant), viszont pénzt hagyott náluk, és ilyenformán jövőbeni potenciális vásárló (volt). Mi marad nekik ban után? Warez, hisz az vidáman működik a rendszerben a mai napig, viszont azt garantáltan megvásárolták, hogy a 60K userük egyike sem fog 1 centet sem a valve kasszájánál hagyni az élete hátralévő részében, hisz 1x megtette mind1 miért, bannolták, viszont azután is ha nem is mosolyogva, de használhatja azt, amiért eleve nem kellett volna fizetnie. 60K elveszített vásárló nem kevés sehol a világban, és nem azért veszetették el őket mert kirúgták, hanem mert úgy rúgták ki őket, hogy a saját lustaságuk miatt visszaeresztik a kiskapun. Nem tudom mennyire vagyok érthető, hogy itt nem az én állásfoglalásomról van szó, hanem a tényekről.