1. eddig is ott futott a Steam a tálcámon, ez nem újdonság.
2. "széles"sávú internetkapcsolattal rendelkezem (ugyebár MO-n az 512/128 az szélessáv, külföldön kevésbé)
3. lesz eredeti HL2-m (csak eddig úgy volt, amint lehet megveszem a DVD-s collector's editiont, most gondban vagyok, lehet karácsonyig nem lesz belőle semmi --> de már nem is érdekel a HL2, szal addig nem is játszom vele)
4. MINDEN peccs, új MP map, automatán, akár játék KÖZBEN le fog töltődni a gépemre, nem nekem kell megnyomni a kurva escet amikor csatlakozni próbálok egy szerverre de inkább 3k/seccel kezdi el leszuttyogni a pályát, nem kell fucko mappackokat telepítgetnem
5. a játék kódbázisa, és az anticsít észrevétlenül, folyamatosan és magától fog fejlődni, változni; kevesebb lesz a csít, mert az anticsíteket nem csak a VAC frissítésekhez kell igazítani, de a játék változásához is
6. minden MOD, és egyéb külsős termék is listából, kattintásra letölthető, nem kell oldalakon utánuk kutatnom és töltögetnem
7. nem lesznek nowon szerverek, ahol az összes álneves fucko n00b csíter egy ip és egy wonkey cserével magasról leszarhatja a bant
8. a steam teljesen beépül a játékokbak, ez a HL és a HL2 konzolja, segítségével láthatom, hova ment a haverom játszani, játék közben is beszélgethetek vele, vagy én is beszélgethetek játék közben, egyetlen kattintással utána mehetek, jelzi ha online
Most így kb. ennyi jut eszembe, hátrány egy sem. Szerintem a "STEAM-ről kissé felfordul a gyomrom" szemléletet sürgősen fel kéne váltani 2-3 másodperc gondolkozás után arra, hogy "ez kurva jó lesz nekünk!" és nem csak finnyogni, hogy jaj, már megint megváltozik valami az életünkben, és meg kell szoknunk.
ÉN már használtam steamet. Azok akik suxolják, láttak már képen?