Hogy kell? Nehéz???
  • Galy
    #13
    A pulykamell filét szeletekre vágjuk és a fűszersóval mindkét oldalát bedörzsöljük. Egy nagyobb méretű tűzálló tálat körben kivajazunk, majd a bacon szalonnával teljesen kibéleljük. Lerakunk egy sor pulykamellet, utána beborítjuk a sonkával, majd a sajtszeletekkel. Újból következik a pulykamell, sonka, sajt, a sort bacon szalonnával fejezzük be. Mindezt meglocsoljuk tejszínnel, utána lefedjük és a sütőben kb. fedő alatt 1 órán át, előbb nagyobb, aztán közepes lángon sütjük. Egy óra sütés után a fedőt levesszük róla, és kb. még 20-30 percig sütjük. Tortaszeletekre vágva tálalom, krumlipüré, párolt rizs illik hozzá. A pulykamell filé helyett lehet pulykacomb filéből, illetve pulyka apróhúsból is, valamint csirkemell filéből is készíteni. Jó étvágyat !