Arnold Schwarzenegger Forever
  • Csaba
    Ez az időparadoxon. Ha tudnád, hányszor elfilóztam ezeken a dolgokon... Ezért sci/fi, mert igazából nem létezhet időutazás, mert egy ellentmondás mindig lesz. (Talán a Vissza a jövőbe c. film mutatta be úgy, ahogy esetleg ha létezne, hogy nézne ki: tehát hogy ha visszamész az időben, és megváltoztatod a múltat, utána visszautazol a jelenbe, a dolgok teljesen megváltoznak emiatt.)
    De pl. azt sosem fejtegette senki, hogy milyen hatással van az a jövőre, hogy az első részben Schwarzi több, mint 30 embert mészárol le. Ez a 30 ember milyen szerepet töltött volna be a jövőben?
    Ennek csakis 1 magyarázata van: Amit Connor is mondott: A jövő nem végleges...
    A dolgok több idősíkban léteznek: Egyikben van háború, a másikban nincs. Ezt én úgy értelmezem, hogy mindig az a jövő aktualizálódik, amibe éppen "belepiszkáltak". Tehát alapesetben Connor meg sem születhet, mivel Reese csak jóval később születik. De mivel visszajön az időn, az a jövő fog realizálódni, hogy Connor megszületik. Bonyolult dolog, de Reese mond egy nagyon lényeges dolgot az első részben, mikor Sarahnak próbál magyarázni: Egy lehetséges jövőből jöttem! Itt a lényeg.
    De ha olvastad a T2 filmről készített könyvet, akkor ezt egész jól megmagyarázza Sarah Connor gondolatmenete, amikor átgondolja az egész elméletet az időutazásról. (A filmben természetesen ez nincs benne, ezért is szeretem a könyveket, mert az több dolgot magyaráz meg)