Minden tapasztalat, vélemény az RDSL-ről
  • Taranov
    #81
    Képzeljétek el, mi történt:
    Múlt pénteken, itt voltak az EnterNET-től felmérni, hogy kiépíthető-e az RDSL. (egy hosszú fekete és egy rövid szőke hajú "[ember]")
    Itt voltak, és a két sérült egyén két óriási hibát vétett.
    Az egyik az, hogy az RDSL antennát a kezükben fogva mérték be, hogy van-e jel.
    Így 24 DB-es jelet fogtak.
    Arra nem gondoltak, hogy rögzíteni kell.
    Az úrnak, aki jött ma beszerelni, azt tanácsolták a felmérők, hogy az erkélyek fölé szerelje az antennát. Ide nem lehetett, ugyenis a burkolóanyag ezt nem tette lehetővé, leszakadt volna.
    A kezében tartva kipróbálta, hogy ebben a helyzetben ő is kap-e jelet, vagy csak a gátolt felmérők. Ő 7 DB-es jelet kapott, ami édes kevés. Így ez a lehetőség ugrott.
    Utána rájött, hogy az említett 20 méter kábel helyett igaziból 30 méter szükséges.
    Ez természetesen csökkenti a jel erősségét.
    A kémény tetejére kellett szerelni az antennát, ugyanis az magasabban van, jobban rálát a Huszti úti szórópontra. Ide felszerelte az antennát, nagy nehezen szereztünk 220-at a fúrógéphez.
    Mikor fel volt szerelve, megkérdeztem, hogy milyen aljzatot használva csatlakozik a számítógéphez. Ekkor mondta, hogy egy PCI kártyán, amelyet a gépbe szerelnek be.
    Ekkor azt kérdeztem meg tőle, hogy a notebookomba hogyan fogja ezt beszerelni, ugyanis ebben minden alkatrész integrált. nem is szedhetné szét, ugyanis még garanciális majdnem egy évig. Ekkor nagyon meglepődött, és mondta, hogy notebookba nem szerel az EnterNET.
    Természetesen a felmérők tudták, hogy notebookba lesz szerelve. Mikor idejöttek, megcsodálták a notebookot, ki is nyitották, minden, látták, hogy négy USB port is van rajta.
    Nagyon tetszett nekik, még azt is megkérdezték, hogy hány Mhz-es.
    Természetesen nem jelentették, hogy notebookba igényelték az RDSL-t.
    Ekkor az úr leszedte amit felfúrt, és eltávozott.
    És természetesen nagyon leszúrta a felmérőket, és anyázta őket :)
    Mesélte, hogy az ominózus fekete hosszú hajú, és rövid szőke felmérőt azért vették fel, hogy vidéken víztornyokról stb. fényképeztézzék le, hogy honnan a legjobban belátható a terület.
    Ennyit az EnterNET-ről.
    És emlékezzetek rá, hogy ha véletlenségből betoppanna két sérült hosszú fekete, és rövid szőke hajú magukat helyszíni felmérőnek nevező alak, akkor VIGYÁZZATOK, MERT MÉG SOSEM VOLT EGY HELYES FELMÉRÉSÜK SEM! (csak akkor, ha betegállományban vannak)