• [NST]Cifu
    Amikor felajánlották a gépeket (ha jól emlékszem, még 2002 elején), akkor azt mondták rá, hogy a MiG-flottát nem akarják fejleszteni, meg hogy nem kell orosz gép. Hogy még alkatrésznek sem kellett, azt nem fejtették ki valamiért...

Szvsz a Gripen nem lenne rossz gép, de ennyi pénz sok érte (összeségében durván 70 millió $/gépre jön ki...). Mind1, ebbe már nincs beleszólás sajnos. Vári amúgy azt mondta, hogy felesleges volt a Gripen-beszerzés, mert 2010 körülig a MiG-ek felújításával is ki lehetett volna húzni, és a JSF ár/tudás viszonyban tényleg verhetettlen lesz...
    Amúgy Vári kardoskodott a Gripen-szerződés újratárgyalása mellett főleg (még 2002-ben), mivel eredetileg ostoba politikusaink szerint felesleges az olyan dolog, mint a légi utántöltés, illetve a preciziós fegyverek bevetésének lehetősége (lézer- vagy GPS-vezérlésű bombák)...

Álltalában én is nagyon rossz véleménnyel vagyok a politikusokról (párttól függetlenül), de ebben az esetben örülök annak, hogy egy hozzáértő ember is ott van a fazék környékén, csak azt nem értem, miért nem őt bízták meg a Honvédelmi tárca vezetésével...