• Sharks
    Lehet, hogy kényelmes, de nekem az a véleményem, amit leírtam az előző hsz-ben. Teljesen felesleges. Ok, van akinek van rá igénye... nyugodtan írj az UBI oldalára, ha velük van gondod (én sem szeretem őket, a legnagyobb lehúzós társaság), de visszatérve az ED-hez, itt nem állja meg a helyét, amit kifejtettél lejjebb.

Ja, és a kiadók nem várják el, hogy megvedd. Azért van ilyen ára, mert megveszik az emberek..., ha nem venné senki, olcsóbb lenne. Ha elfogadsz egy jó tippet: nem kell mindig a legújabb game-et megvenni, ami épp kijön. Lehet, hogy nem lesz épp akkora választék a gépeden (10 game helyett mondjuk csak 4), de azok olyanok lesznek, amivel szívesen játszol és sokat. Ha vársz egy kicsit, akkor le fog menni a játék ára és meg tudod venni, addig pedig valamelyik haverodnál meg is tudod nézni esetleg, hogy milyen. Ok, van olyan, hogy nem tudja kivárni az ember ezt... akaraterő, meg hozzáállás kérdése. Valahol egyetértek veled abban, hogy pofátlanul sokat elkérnek egyes game-ekért és árkorrekció szempontjából lewarezolod, majd később megveszed, ha emberi ára lesz.

Azonban nem feltétlen ildomos a kiadót hibáztatni minden esetben, hogy nem a magyar piacra szabják az árakat. Nem ők tehetnek arról, hogy hungarisztánban az emberek 60%-át leadózzák az amúgy is kevés fizetésüknek és nem marad semmiük magukra, miután kifizették a számlákat. De persze ez is csak egy jó vastag középrétegre vonatkozik, ebből is még fókuszáljunk azokra, akiknek a pc játék az érdeklődési köre. Ha neked lenne egy dollár milliárdos vállalatod, foglalkoznál azzal a 100.000 emberrel kb.? Azt sem tudnád, hogy a világon vannak.

Az igazság az, hogy itt mindenki tudja és érti, hogy miről beszélsz. Nem az álláspontoddal van a gond, te tudod, hogy mi mennyit ér neked és mennyit dolgozol azért a 6 eFt-ért. A baj az, hogy a warezolós társaságra tapasztalatom szerint nem az a jellemző, amit te leírtál, hogy szétdolgozzák az agyukat és szerencsétlenek még egy pc játékot sem tudnak megvenni. Ha te dolgozol és ebben a helyzetben vagy, akkor az sajnálatos, de:

1. nem feltétlen a kiadó hibája (ED esetében egészen biztos), hogy nem tudod megvenni a game-et.

2. A warez megoldás is elfogadható, ha tényleg csak kipróbálod és megveszed utána, ha tetszik.

3. Ezektől függetlenül nem kell ilyen hévvel támogatni a warezt az önigazolásodért.

4. Ha bemész egy topicba (vagy bármilyen közösségbe), akkor illik tiszteletben tartani az ottani szabályokat, ha nem is kötelező elfogadni.

5. Mindezek után semmiképp nem kéne mást is warezra buzdítani itt, ha már te csinálod, mert attól még az nem helyes, ráadásul fogalmad sincs róla, hogy ő kicsoda, mit engedhet meg magának (csak feltételezed, hogy az általad említett helyzetben van).

Jegyzőkönyvön kívül :

Jó látni - és sajnos rég láttam már -, hogy 21 üzenet van a topicban kb. 2 óra alatt. Szomorú, hogy a repüléssel kapcsolatban nem szokott kb. még a fele sem összejönni 1 nap alatt.