• Sharks
    Köszönöm a válaszokat!

Az ADI-on megvan elvileg a pöcök, ha jót néztem (a HSI fölött), csak a Su-25-nél egy cseppet máshogy nézett ki ez a műszer.

A mérföld/órát sejtettem, meg ahogy elnézem, sikerült is eltalálni a váltószámot nagyjából. A láb az jópofa dolog. Igazából nem is ez zavar, hanem, hogy a tervező módban m-ben van megadva itt meg így... kicsit hiányolom a következetességet. Lehet, h ettől függetlenül így hagyom, mert végül is így élethű... ezt még megfontolom.

Ja, és egyébként főként amcsi cuccokkal akarok repülni, már alig várom, h kitolhassak egy F-16-ost a kifútóra... . A nagy kérdés, h FC2-ben lesz e erre lehetőség vagy jobban járok (a mod-ok miatt), ha beiktatom az FC1-et is a palettába... azért mindenképp jó hír, h nem kell feltétlen.

Én általában nem a kifutóról szoktam indulni, szintén valósághű okok miatt, de természetesen kérek engedélyt a kitaxizásra és a felszállásra is. A kifutóról való indulásnál tudom, h velem jön, de az túl egyszerű megoldás lenne, ill. félmegoldás

Igen, ezt a rádiós kérdést nem gondoltam én sem komolyan... örülök, ha a saját egységekkel szót tudok érteni rajta

A reptereknél nem megoldás a távolság, mert van sajna olyan, h egymáshoz igen közel vannak és így mondjuk nem sokat mond az embernek, h 60, 67, 74... stb. mérföld v. km távolságra van. A legegyszerűbb valószínűleg az AWACS-tól kért vector lenne, de azt szintén nem tudom, bár ez a másik verzió is mindenképp érdekelne.

Őőőőőőő, az 1-es gombot nyomkodva milyen módok között váltogatok? Milyen navigációs módok vannak és melyiket mire tudom használni?

Van már "kiképzési anyag"-om, amiből tanulgattam/tom a műszereket, meg a tutorial-t régebben láttam, főleg azt a viszonylag nagy részt, amihez akkor még volt magyar szöveg. Mivel az angol tudásom kb. 0, így kicsit korlátozottak a lehetőségeim, de igyekszem nézegetni, amit tudok, meg a manualban is egyre több dologra jövök rá.

Thx mégegyszer

Solt:
    én is így vagyok vele, csak elég kihaltnak tűnik néha a topic, de úgy látom azért van, aki olvassa, csak kevesen írnak és ritkán.