• Sharks
    Ok, de össze kell szednem őket, mert elég sok van. Egy pár, ami most eszembe jut (F-15-ös gépre értendőek):

1. Az AWACS nem ad vectort haza. Saját szerkesztett küldetésről van szó és mivel az ellenséges gépek miatt eltérek a repülési terv-től, lehet, h ezért nem esetleg?

2. Ha az 1-es gombot (navigációs mód) megnyomom, akkor ugye egy leszállópálya koordinátáit, ill. az ahhoz vezető utat mutatja a HSI. Ha tovább nyomkodom, akkor a következő leszálló koordinátáira ugrik. A kérdésem az, hogy honnan tudom, melyik melyik?

3. Nem igazán szoktam látni ezen a műszerfalon, h milyen magasságon kéne mennem, csak a vízszintes irányt általában. Ezt hol kéne néznem?

4. A sebességet és a magasságot is be lehet állítani, h tartsa, de a sebességnél tudom utána a numerikus billentyűnél a - + gombokkal szabályozni, hogy lassan változtassa. A magasságnál is van erre lehetőség (első sorban tankolásnál fontos, bár inkább csak kényelmi szempont, ezek nélkül is megy)?

5. Mikor beállítom a menüben a magasságot és a sebességet (pl. tankernél) km-ben mutatja vagy km/h-ban, de a műszerfalon más mértékegységben jelenik meg. Ezt hogyan tudom összeegyeztetni? A sebességnél már valamennyire kiismertem, hogy kb. a duplája km/h-ban, mint amennyit a HUD-on mutat, de a magasság pl. 29500-at mutat 9000 m-re...

6. Lehet e valahogy rádiókapcsolatot teremteni ellenséges fegyvertelen géppel (hátha még meg tudjuk beszélni a dolgot és nem kell lelőnöm )?... na jó, ez tényleg hülye kérdés volt!

7. A felszállásnál hogyan lehet megoldani, hogy a pár velem együtt szálljon fel? Hiába megyek vele egyszerre a kifutóra és mondom, h alakzatba vagy csak úgy kövessen, mindig utánam száll fel és úgy csatlakozik?

8. Az FC2-höz szükségem lesz majd az 1-re is? Ha jól tudom, arra települ rá!

Előre is köszönöm a válaszokat!