17989
  • DummyBoy
    Hú, F15-el nem szoktam repülni, csak néha A-10-el, sok mindenben nem tudok segíteni ...

De pár dologban talán:

3: Az ADI bal oldalán található kis pöcök mutatja milyen magasan kellene menni ...

5: Amcsi gépek nem emberi mértékegységben számolnak, mint ahogy az amerikában divat ... A magasság Feet-ben avagy lábban van megadva (1 láb az 0,3 méter ) , a sebesség pedig kts-ben - knots-ban ami emberi nyelven tengeri mérföld / óra ... (1 kts = 1,852 km/h ...)

Ha főképp amcsi cuccokkal - F15-el akarsz repülni, akkor az options-ban át kell állítani az Units-ot Metrics-ról (méter - km - km/h) Imperial-ra: (feet-knots) és akkor a Labels is ezt fogja írni ...

8: Nem kell, elég a sima Lockon.

7: Én majdnem mindig a kifutóról indulok, akkor velem együtt szál fel a Wingman ... Kérsz felszállási engedélyt?

Valamint szerintem nem lehet beszélni rádión az enemy gépekkel :)

A többi kérdésre majd válaszolnak mások :)
    Elvileg ha a reptereket váltogatod, akkor a távolságukat kiírkálja a gép, szóval azok alapján talán meg lehet tudni ... de nemtom ...

De ha az 1-es gombot nyomkodod, akkor nem a repterek között váltogatsz, hanem a navigációs módok között ... És ezek után a Ctrl + 0-val tudsz váltogatni a Waypointok között (Ha olyan módban vagy ...) vagy pedig a repterek között (ha olyan módban vagy ...)

Érdemes nekifeküdni a tutorialoknak és a manual-nak, ha komolyabban akarsz repkedni :)

Itt megtalálod az FC2 tutorialjait a neten ...
  • Solt
    Én úgy vélem, a jó pap is holtig tanul... ;) Kérdezz bátran bármit Uram! A hiányos tudása miatt még senkit piszkáltunk... a stílusoddal meg semmi gond, tehát tuti, hogy fogsz választ kapni... kérdezni soha nem ciki...
  • Sharks
    A kettő erősen összefügg, hiszen a lelkesedés ösztönöz a tanulásra! De ahogy elnéztem, elég sok régi motoros van köztetek, ami a lomac-ot, meg a repülést illeti, így szinte biztos vagyok benne, hogy számotokra ezek egyszerű kérdések!
  • Sharks
    Ok, de össze kell szednem őket, mert elég sok van. Egy pár, ami most eszembe jut (F-15-ös gépre értendőek):

1. Az AWACS nem ad vectort haza. Saját szerkesztett küldetésről van szó és mivel az ellenséges gépek miatt eltérek a repülési terv-től, lehet, h ezért nem esetleg?

2. Ha az 1-es gombot (navigációs mód) megnyomom, akkor ugye egy leszállópálya koordinátáit, ill. az ahhoz vezető utat mutatja a HSI. Ha tovább nyomkodom, akkor a következő leszálló koordinátáira ugrik. A kérdésem az, hogy honnan tudom, melyik melyik?

3. Nem igazán szoktam látni ezen a műszerfalon, h milyen magasságon kéne mennem, csak a vízszintes irányt általában. Ezt hol kéne néznem?

4. A sebességet és a magasságot is be lehet állítani, h tartsa, de a sebességnél tudom utána a numerikus billentyűnél a - + gombokkal szabályozni, hogy lassan változtassa. A magasságnál is van erre lehetőség (első sorban tankolásnál fontos, bár inkább csak kényelmi szempont, ezek nélkül is megy)?

5. Mikor beállítom a menüben a magasságot és a sebességet (pl. tankernél) km-ben mutatja vagy km/h-ban, de a műszerfalon más mértékegységben jelenik meg. Ezt hogyan tudom összeegyeztetni? A sebességnél már valamennyire kiismertem, hogy kb. a duplája km/h-ban, mint amennyit a HUD-on mutat, de a magasság pl. 29500-at mutat 9000 m-re...

6. Lehet e valahogy rádiókapcsolatot teremteni ellenséges fegyvertelen géppel (hátha még meg tudjuk beszélni a dolgot és nem kell lelőnöm )?... na jó, ez tényleg hülye kérdés volt!

7. A felszállásnál hogyan lehet megoldani, hogy a pár velem együtt szálljon fel? Hiába megyek vele egyszerre a kifutóra és mondom, h alakzatba vagy csak úgy kövessen, mindig utánam száll fel és úgy csatlakozik?

8. Az FC2-höz szükségem lesz majd az 1-re is? Ha jól tudom, arra települ rá!

Előre is köszönöm a válaszokat!
  • Solt
    Pontosan... többségünkről szerintem elmondható, hogy jóval nagyobb a lelkesedésünk, mint a tudásunk! :)
  • DummyBoy
    Meg hátha mi is tanulunk belőle ... xD
  • Sanyo
    Szerintem nyugodtan írhatod ide, több szem többet lát alapon gyorsabban kapsz választ.
  • Sharks
    Lenne pár repüléssel kapcsolatos kérdésem egyébként, ha már itt tartunk, de nem akarok mindenkit fárasztani. Ha vki úgy érzi, h türelmesen tudna válaszolgatni egy-két (rutinosabb pilóták számára) egyszerűbb kérdésre, az legyen olyan kedves és jelezze nekem. Köszi előre is!
  • Sharks
    Ez gyors volt, köszi.
  • LeonSilver
    Fraps vagy PlayClaw.
    Fraps haszálata esetén szükség van még valamiylen tömörítőre is mint pölö a VirtualDub.
  • Sharks
    Valahogy nem emlékszem erre a hibára, de igaz, hogy jó régen játszottam ez előtt. Ettől függetlenül esetleg valamilyen javaslat a beállításokkal kapcsolatban, ami javíthat a grafikán (bár a felhőktől eltekintve nincs sok gond)?

Lenne még egy olyan kérdésem is, hogy szokott e valaki közületek a játékban videót készíteni és azt milyen programmal csinálja, milyen formátumban? A game-ben lévő avi-ba konvertáló progi használhatatlan. Az x-fire-ös avi nagyon jó, csak nem lehet szerkeszteni. Szóval ez a következő dilemma.
  • Reaper
    Gyerekek, a Lock On-ban a zárt felhőzet mindig is ilyen volt, kártyától függetlenül... Nem újkeletű dolog és nem lehet vele semmit sem csinálni.
  • Sharks
    Megpróbáltam az árnyékos mókát... sajna nem segített úgy néz ki. Az élsimítást nem igazán tudom, h melyik lehet, de driveresen 8x-os van kényszerítve ccc-ből... itt egy kép a játékbeli beállításokról:
  • 42nd Intruder
    Lock On bugos, ezért az élvonalsimítást álligasd, hátha megszünik ez a jelenség, valamint az árnyékokat is célszerű all planar-ra rakni, nem pedig full-ra.
  • LeonSilver
    Egyáltalán nem láma kérdések.
    A gépen kell lenni a lock onnak de nem telepíti rá.Tehát a kettő külön-külön használható.Egyelőre nem túl sok a cucc amit lehet használni FC2-höz de azért van pár amit már megcsináltak.AZ ED fórumán meg a lockonfileson megtudod nézni, hogy kb. mi kompatibilis és mi nem az FC2-evl.
  • leonforce
    szeva.!
    koszi az infot...!
    es a 2.-t ra kell installalni az 1-esre,vagy uninstal az FC-1. ??
    (egy par modot,skin-t,miegymast hasznalok az FC-1.ben, ezek telepithetoek az 2-eshez is..?
    bocs a sok lama kerdesert..!
  • kokos
    Van F-16-os, szépen is néz ki!De!Felszereled levegő-levegő,meg levegő föld rakétával és mivel,hogy az f-15-s cockpit van hozzá ezért a levegő-föld rakétákat +bombákat nem tudod kioldani.Vagy legalábbis én nem jöttem rá hogy kell!
  • Sharks
  • Bucser
    Gripen.
  • LeonSilver
    Igen
  • Sharks
    Ez a FC-kre is vonatkozik, hogy csak külsőre lesznek újak a gépek, ha teszel bele újat? Csak mert már elég rég hajazok arra, hogy betehessek egy F-16-ost, de egy F-18, meg természetesen a grippen is tervbe van véve.
  • LeonSilver
    Van de nem igazán cseréli csak "kicsit" átvariálja őket.Ehez nem értek de állítólag az ahogyan meg van csinálva nem teszi lehetővé a kokpit nagymértékű változtatását.Sajnos.
  • DummyBoy
    FC1 az a Flaming Cliffs ... FC2 az a Flaming Cliffs 2 ...

Vannak modok, www.lockonfiles.com ...

Mindezekelőtt olvasgasd a manualt és nézd végig a tutorialokat ...

Új gépeket elvileg nem, gyakorlatilag lehet betenni, de csak külsőre lesznek újak ...

Van 1-2 mod, ami cockpitet is cserél asszem, de nem tuti...
  • bettly
    Vannak itt modok is , vagy csak ez a 2 patch? elnezest de mi is az F1 , F2 ? Csak ma leptem be e forumba es meg kerdezgetek? Hogy lehet nettre menni, a Hiperlobbyn probaltam es nem sikerult irja hogy nem kapja a jatekot[igy jartam az il-2 -vel mig nem tettem aForgotten battles-re],itt tenyleg nem tudom.Kosz a segitseget
  • bettly
    kivancsisagbol kerdem mi ujat hoz ez a ket patch , es lehet-e betenni ujabb repulheto gepeket?
  • bettly
    ok kosz
  • Sharks
    A service pack 2 nem egy operációs rendszer, fuss neki még1x...
  • bettly
    service pack 2
  • Sharks
    Milyen windows? vista? Patch-ekből 2 van, de egybe le tudod szedni innen.
  • bettly
    Az alap jatekom van meg .Milyen patchek vannak es milyen sorrendben ?
  • bettly
    hello sracok kezdo vagyok e jatekban bar nagyon szeretem a gond az hogy 2 helyrol vetteem le e jatekot egy ido utan le fagy meg kidob irja ki hogy lock on exe stb dont send , send error stb ,megvettem az erededit a LOCK ON GOLD pont ugyanaz a gond kidob es le fagy a jatek.Nem hiszem hogy ennyire szerencsetlen vagyok.A gepem intel dualcor pentium4 1800[2x] 2gb ram video kartya Nvidia g force8400 256 mb szerintem ez boven eleg ja a windows sp2,,nem tudom mi lehet , ezert fordulok hozzatok segitsegert
  • Sharks
    Az általam linkelt kép sima lomac-os, már az elején írtam. Úgy néz ki viszont, hogy akkor ez nem VGA-optimalizáció miatt van, hanem a játék vagy az oprendszer hibája. Ez az FC2-s kép sokkal szebb, szeretni fogjuk...
  • LeonSilver
    Hali!

Ez FC2 és itt még semmi más mod nem volt fent csak a Ricardo HD pitje amit FC1-hez csinált és a GrimReaper Su-25T skin ami szintén FC1-hez készült és 59th_Ducky variálta meg, hogy működjön FC2 alatt is.
  • leonforce
    hello...
    jo a video eleg elesek a texturak..
    ez melyik FC.? 2..? (nekem a 1.2 van es egy halom homaly..)
    leirnad(ha nem gond) h mi van telepitve es milyen sorrendben erdemes feltenni..?!
    koszi
  • LeonSilver
    Nem is láttam, hogy ott is van szöveg

Egyébként FC2-ben talán nem annyira de hasonlóan ratyi.

• GaBika6
    A kép alatti szövegből értelmezem, akkor FC... :)
  • LeonSilver
    Ez miez ?FC2 ?
  • DummyBoy
    Na, este én is megnézem ...
  • GaBika6
    Eddig észre sem vettem, de most hogy megnéztem nálam is olyan...
    nvidia8800gt
  • Sharks
    Abból a magasságból már nekem is olyan, de közvetlen a felhőréteg fölött:

Remélem, h FC2-nél már ATI-val is értelmesen fog kinézni közelről...