-
nem vita ez és nem is akarlak arról meggyőzni, hogy a te hibád amiért lefagy, meg hogy magához a windowshoz nem értesz, inkább csak a hibaforrás feltárásához nincs elég tapasztalatod. Ami a feltelepítés utáni azonnali kékhalált okozza az szinte biztos, hogy hardveres hiba.
Ennek megtalálására a legjobb módszer először a mozdítható hardverek (kártyák,winchester(ek),memoriák,proci stb) egyesével történő leválasztása, vagy lehetőség szerint cseréje. (pl procinál nyilván nem lehet megcsinálni, hogy kiveszed és megnézed, hogy felmegy-e rá az xp :) ) szóval inkább a gépedben keresd a hibát mert bárhogy is ágálsz rossz helyen próbálod a hibát megoldani.
Egyébként én kb 1.5-2 évente cserélek deszkát de persze nem telepítek fel felesleges vagy próbaverziós és egyéb 'csak kíváncsiságból' programokat (persze ezzel nem azt mondom, hogy te igen) és a rendszerem stabil, de ehhez stabil hardver is kell, amit vásárlás előtt lehetőségeimhez mérten gondosan válogatok ki tudás/stabilitás(pl márka ha más nem)/ár tulajdonságokat figyelembevéve.
A windows annak ellenére, hogy én is előszeretettel hangoztatom, hogy szar, sajnos az egyik legsokoldalűbban használható oprendszer. Linuxot is használok, de nem azért mert aztmondják, hogy az jó, vagy mert az nem windows hanem mert a munkám során szükség van az ismeretére.
Akármilyen jó egy oprendszer, tönkre lehet tenni a jó rendszer nem feltétlenül jelent hülyebiztost.
...és tapasztalatból tudom, hogy még a win98-ig visszamenően is több mint fél év a rendszerújratelepítés átfutási ideje a legtöbb esetben.
milyen progikat használok: 3dsmax, maya, photoshop, premiere, after effects, office, valamilyen vírusírtó(most norton), jómagam féle szótárprogram, delphi... kb ennyi meg egy-két játék (ha megérdemli, hogy felrakjam :P )
Nem kell itt a torkomnak esni azért mert aztmondom, hogy a felh hibája de ha jobban belegondolsz az is a felh. hibája, hogy rossz hardvert vesz vagy ha már azt vett (mondjuk jó hardver csak hibás áru) nem veszi észre idejében, mielőtt kitépi a haját és a windowst okolja.