423
-
2 SATA vinyó közt az adatátvitel max. 25MB/s. alaplap:P4C800. Érdekelne másnál win2003 alatt hasonló a sebesség? Mert havernál XP alatt ez 45-50MB/s. -
uuuuup!
Nem tudja vki hogy hogyan tudnám normálisan működésre birni a szgép kormányomat? Nem naon engedi a win 2003 -
Hmm, érdekes dolog történt... Már csak 2 nap maradt a 180 napos limites 2003-ból, s gondoltam újratelepítem, de mikor épp az eulán léptem volna túl, egyszer csak leállt a gép. És másodszor is. Ez vmi védelem lehet? -
Nálam xp alatt kék halál talán még nem is volt (ha volt is, max mikor kijött, évekkel ezelőtt és próbálgattam a rendszert), ritkán telepítem újra, akkor is legfeljebb nagyobb/több hardware cserével együtt. Nem tapasztaltam lassulást 1 év után sem, persze néha nem árt karbantartani (registry, defrag) -
jaja ez egy végtelen történet... mindazonáltal persze érdemes kipróbálni mindent a népitáncon és a vérfertőzésen kívül, tehát a win2003 servert is... :) -
pauly #298 Ok,valamennyire egyetértek veled,de nem hiszem,hogy az pl hardverhiba,hogyha csak néha jelentkezik a kék halál.
És kiványcsi lennék,hogy ha csak néha jelentkezik pl egy kék halál,akkor azt hogy derited ki,kiveszed a winyot,meg a memoriat? :)
Egyébként már maguk a fejlesztok is bevallják mindig hogy sok a hiba,mert mindig kijavitanak nem tudomhany ezer hibat az uj windowsban.:)
Persze csinalnak ujabb pár ezer hibát is.
És a windowsokkal mindig bajok voltak,az xp elott a kék halál volt sűrű,az xp-nél a belassulás,a longhornál meg a fagyás lesz biztos,mert ha jol halottam ott már a windows asztala is 3d-t vog használni.(de lehet hogy rosszul tudom)
Persze fugg a hardvertoo is,de akkor az azt is jelentene,hogy a hardver is rossz volt mindig is,legalábbis akik windowst használtak azoknál :)
De befejezem,mert ezt örökké lehetne folytatni. -
nekem semmi hardware problémám nincs, csak azért nem használok 2003-at mert hálózati problémám volt akkor, igaz ezt már +tudnám oldani, vissza is térnék rá csak nem akarom a rendszergazdát azzal állandóan baszogatni, hogy csinálja meg mert nincs net, mivel a 2003 átírt nekem valamit a server gépen és az xp-hez az már nem jó -
kritika #296 húaa -
neked kuss EDDIE2 -
igen Dávid tényleglelassul, úgy van ahogy te mondod -
ezért kell 1 stabilabb winfos, ott a 2003 csak át kell alakítani. faszomat érdekli hogy serveres, majd akkor nem lesz má olyan serveres amikor belesz állítva -
nem vita ez és nem is akarlak arról meggyőzni, hogy a te hibád amiért lefagy, meg hogy magához a windowshoz nem értesz, inkább csak a hibaforrás feltárásához nincs elég tapasztalatod. Ami a feltelepítés utáni azonnali kékhalált okozza az szinte biztos, hogy hardveres hiba.
Ennek megtalálására a legjobb módszer először a mozdítható hardverek (kártyák,winchester(ek),memoriák,proci stb) egyesével történő leválasztása, vagy lehetőség szerint cseréje. (pl procinál nyilván nem lehet megcsinálni, hogy kiveszed és megnézed, hogy felmegy-e rá az xp :) ) szóval inkább a gépedben keresd a hibát mert bárhogy is ágálsz rossz helyen próbálod a hibát megoldani.
Egyébként én kb 1.5-2 évente cserélek deszkát de persze nem telepítek fel felesleges vagy próbaverziós és egyéb 'csak kíváncsiságból' programokat (persze ezzel nem azt mondom, hogy te igen) és a rendszerem stabil, de ehhez stabil hardver is kell, amit vásárlás előtt lehetőségeimhez mérten gondosan válogatok ki tudás/stabilitás(pl márka ha más nem)/ár tulajdonságokat figyelembevéve.
A windows annak ellenére, hogy én is előszeretettel hangoztatom, hogy szar, sajnos az egyik legsokoldalűbban használható oprendszer. Linuxot is használok, de nem azért mert aztmondják, hogy az jó, vagy mert az nem windows hanem mert a munkám során szükség van az ismeretére.
Akármilyen jó egy oprendszer, tönkre lehet tenni a jó rendszer nem feltétlenül jelent hülyebiztost.
...és tapasztalatból tudom, hogy még a win98-ig visszamenően is több mint fél év a rendszerújratelepítés átfutási ideje a legtöbb esetben.
milyen progikat használok: 3dsmax, maya, photoshop, premiere, after effects, office, valamilyen vírusírtó(most norton), jómagam féle szótárprogram, delphi... kb ennyi meg egy-két játék (ha megérdemli, hogy felrakjam :P )
Nem kell itt a torkomnak esni azért mert aztmondom, hogy a felh hibája de ha jobban belegondolsz az is a felh. hibája, hogy rossz hardvert vesz vagy ha már azt vett (mondjuk jó hardver csak hibás áru) nem veszi észre idejében, mielőtt kitépi a haját és a windowst okolja. -
az Xp fél évnél tovább nem bírja mert tényleg lelassul -
egyet értek veled abban a vitában előbb -
pauly #289 de gondolom ha felismeri jol a halokartyamat,akkor annak nem kell most kersegelnem drivert.
nem tudod,hogy mit lehetne meg allitani esetleg? -
pauly #288 De azért szakad meg,mert idáig jo volt mindig.
Valami beállítási gond,vagy valami ,nem tudom. -
Nem hinném hogy azért szakad meg a net mert pl win2003 van fent. Nálam semmi gond. És minden müködik, 1-2 progiból szerver verziót kell használni, vagy beállítani a kompatibilitást.
-
pauly #286 Egyébként te akkor néhány havonta uj alaplapot veszel?
Mert szerintem a legtobb embernek 1 félévig nem birja a windows,ugy hogy jol mukodjon teljesen.
Én le is zárom ezt a vitát,mert ugy sincs igazad,és ezzel a legtöbb ember egyet is értene. -
pauly #285 Milyen progikat használsz?
Bár mindegy,mert én próbáltam a win2000-et,és az sem volt valami jó,ugyhogy nem a felhasznalo hibaja,hanem a szar windows hibája.
Akkor senki sem ert hozzá mi? :)
Az tény,hogy a windows az egy szar hibás program,csak nem iagzaán van más hogy mást használjunk.
Úgyhogy ne gyere ezzel a baromsággal jhogy a felh hibája.
Az is lehet,de az nagyon kis százalékban van jelen.
Ha jó lenne a windows,akkor nem lehetne tonkretenni azzal hogy valaki esetleg nem ért hozzá annyira.És az is a felh hibája,hogy feltelepijuk a windows,és rögtön kék halállal kezd :)
-
és akkor rakom újra, ha alaplapot cserélek... -
ez nem az oprendszer hibája pedig akármennyire is azthiszed én is használok grafikai programokat és sima win2000-et használok az, hogy nem értesz hozzá okozza a lefagyásokat mind telepített szoftver, mind használt hardver és ezek driverei és nem az oprendszer. -
pauly #282 Mivel én sok grafikai progit hazsnalok,ezért nekem fontos lenne,hogy minnél stabilabb legyen es gyorsabb a windows,ezért probalom ki ezt is,tudod.
Ha játékra hazsnálnám,meg filmre,akkkor ki sem probalnam,de igy muszaj.
Gondolom te csak játszol meg ilyenek,és neked nem szukséges hogy minnél stabilabb legyen.Csak én már unom,hogy 2-3 hetenteujra kell raknmom az xp-t,mert belassul stb.
Ugyhogy elobb gondolkozz,utánna beszelj. -
tuudom nem kérdés volt hanem link, de akkor is minek otthonra win2003 server??? -
-hogyan alakítsuk át win2003 szerverünket asztali oprendszerré?
-telepítsünk xp-t, vagy win2000-et wagy win98-at LÁMÁK!
mi a fasznak otthonra win2003 server?? mert jobban hangzik, hogy úúú nekem win2003 server-em van!
granulátum a kérdésért a topic indítójának! :P -
pauly #279 :)
Példaul neken nem jol mukdoik a netem,mindig megszakad,akkor 1-2 progit nem tudtam felrakni,elég sok idő,mire mindent beállitok stb.szóval ez sem sokkaljobb mint az xp.
Sőt mivel nekem nem jó a netem ezzel,igy nekem egyáltalán nem jó a 2003. -
én erre voltam kiváncsi "De sajnos ez is olyan mint a többi,amennyivel jobb,annyival rosszabb is."
mi rosszabb? -
pauly #277 Marmint szerintem a menuk sokkal gyorsabban reagalnak pl,nem kinlodik annyit ha valamit elinditok.
Nem a játékok sebessegere gondoltam. -
mit értesz ez alatt? -
pauly #275 Egyébként én idáig csak egy miatt erőltetem,az pedig hogy sokkal gyorsabb mint az xp.De sajnos ez is olyan mint a többi,amennyivel jobb,annyival rosszabb is. -
pauly #274 Másnak nem szakad meg a netje egy idő után?
Mert nekem idáig mindig megszakadt valamiert. -
pauly #273 Hi
Kösz a segítséget
a radeon vezerlopanelja is megoldodott,csak nem tudom hogy hogyan :)
Be kellett valamit allitani hogy betudja tenni?
Esetleg a directx-et hogy hasznalja? -
Blaster:
--------
FixBlast
WindowsServer2003-KB823980-x86-ENU
Sasser:
-------
FxSasser
WindowsServer2003-KB835732-x86-ENU
mindkettöt nézd meg és utánna rá a patch, mert vissza mászik. -
pauly #271 itt irnak rola valamit,csak nem ertek nemetul:
http://www.secuser.com/alertes/2003/blaster.htm -
pauly #270 Ja és még nekem olyan is bejön,hogy ha netre lépek fel,akkor max pár perc mulva bejon egy ablak hogy shutdown blabla és 1 perc mulva megszakitja a kapcsoltat,és ujraindul a gép,de csak ha netre kapcsolodok.Volt nekem ilyen xp-nél is,de ott letudtam irtani a symantec w32 blaster worm tooljával,de itt nem akar mukodni.
Volt másnál is ilyen esetleg?Tud valaki megoldast?Irnak valamit a symantec oldalan,de nem is ertettem teljkesen.
Ha valaki tudja valameilyk problemamra a valaszt please help!
Előre is kösz! -
pauly #269 udv
KOBE!!
Olvastam hogy volt a windows server 2003-mal olyan problemad hogy nem tette fel az ati vezerlopultjat neked sem.Érdekelne,hogy megoldottad-e,mert en is ezzel kinlodok.
Ha igen,ird mar meg,hogy mit csinaltal vele.
Előre is kösz! -
aha ha jól dudom -
pauly #267 Ja és ugyanannyit tesz fel kb,mint az xp? -
pauly #266 Nekem a lényeg az lenne.hogy stabilabb legyen meg gyorsabb,vagy legalább egyik,nem sokat jászok,ugyhogy az nem annyira erdekel ha 1-2 játék nem jön be vele.Bár akkor biztos pont az nem jonne be,amivel jatszani akarnek :)
-
can hozzá crack -
Mi a helyzet a 180 napos használattal?
Ha valakinek lejárt format C: után újra tudta rakni?