Sziasztok.
Beállítom a BIOS-omat 100%-osan így, ahogy MerlinW tanácsolta a kép alapján.
Állítólag nem kell neki semmi extra sem, szóval a többi sorhoz nem nyúltam (így a Volt értékeket is "Auto"-n hagytam).
Pár napig el is megy ilyen beállításokkal a gép (nem egyfolytában megy a gép sohasem, éjszaka pl sosincs bekapcsolva hagyva, ilyenkor elosztóval együtt kapcsoljuk ki), majd egyszercsak egyik indítás nem a szokásos menetrend szerint történik, mint máskor.
Ilyenkor az alap beállításokat veszi érvénybe a Bios, olyasmire hivatkozva, hogy Boot hibát észlelt, valószínűleg helytelen órajel vagy volt értékek miatt.
Tehát ezek szerint mégsem bírja alapfeszültségen a gép ezeket a beállításokat.
Eddig csak a processzor Vcore értékét mertem piszkálni, lépcsőnként tornázva feljebb az értékét. Egyik érték sem hozott tartós sikert, egészen 1,3V-ig mertem menni.
Valahol olyasmit is olvastam, hogy tuning esetén nem ajánlott az "Auto" értékek használata.
Nálam meg ugye sok ilyen érték van még pluszba. Gondoltam még arra is, hogy a memóriának is adok feszültséget, de annak még nem mertem. Jelenleg nem is tudom hány sor vonatkozik a memóriára, amiket változtatni kellene, de nagyon jó lenne, ha valaki segíteni tudna ebben az egészben, hogy mely sorokat vegyem le Auto-ról valami kézileg beállított értékre helyettesítve.
Nagyon hálás lennék, mert alap beállításokkal ugyan semmi gond, de így, hogy pl már közben fullHD monitorra váltottam, nagyon jó lenne a plusz erő.
Itt van a kép, ami MerlinW hozzászólásában van:
Pluszban még annyit, hogy amit legjobban szeretnék, az a 4.0 GHz elérése lenne, mert azt is tudja elvileg a procim, de jelenleg az is sikerélmény lenne, ha valahogyan sikerülne stabilizálni 3,6-on is. :)