36836
  •  Evil
    Ep45 ds3-as lapnak lazán kell vinnie azzal a procival alap feszültségen a 3.6 ot, semmi feszt nem adnék neki pluszba.

PCI Freq: 100,
    mint lejjebb írták Performance enhance: standard
    alul feszültségek mindegyiket normal-ra.
    Szerintem memóriád lesz a gond, elférhet egy bios frissítés esetleg,
    nézd meg mennyi feszültséget írnak a Geil-eknek, azt a legaljáról szépen emelgesd, persze ne túl sokáig. Amíg teljesen nem-lesz jó, Prime, vagy egyébbel meg teszteld hibázik-e.
    Ahogy néztem Geil ramok elégé energia igényesek, de egy 2.2-2.3V-nál többet én a helyedbe nemadnék nekik semmiképp, mert utánna tuti kuka, hacsak nemfőtt le már valami.
    És még egy kérdés processzorod hőmérséklete maximális terhelés alatt?

• trident
    Szia, jó lenne egy képet linkelnél -amivel próbálkoznál, vagy szeretnéd beállítani).

Ha a lenti kép alapján próbáltad: a pci frekvencia 100-on legyen. A Performance enhance is elég normálon (standard), majd az időzítéseket manuálisan érdemes lejebb venni. Az fsb-t pedig nem feltétlen egyből kell beállítani, hanem mondjuk 10-20-as lépésekben is megpróbálhatod.
    Én őszintén szólva mindezt alapfeszültségen tenném.:)

Egy dolgot nem említettem, az energiatakarékossági opciók - szintén mindet érdemes kikapcsolni.

• Solt
    Jesszusom!!! A tuning ott kezdődik, hogy SEMMIT!!! nem hagyunk "auto" értéken, főleg nem feszültség értékeket!!! Tedd vissza a default biost minél előbb, és örülj neki, hogy még él a géped...

• fery02
    Sziasztok.
    Beállítom a BIOS-omat 100%-osan így, ahogy MerlinW tanácsolta a kép alapján.
    Állítólag nem kell neki semmi extra sem, szóval a többi sorhoz nem nyúltam (így a Volt értékeket is "Auto"-n hagytam).

Pár napig el is megy ilyen beállításokkal a gép (nem egyfolytában megy a gép sohasem, éjszaka pl sosincs bekapcsolva hagyva, ilyenkor elosztóval együtt kapcsoljuk ki), majd egyszercsak egyik indítás nem a szokásos menetrend szerint történik, mint máskor.
    Ilyenkor az alap beállításokat veszi érvénybe a Bios, olyasmire hivatkozva, hogy Boot hibát észlelt, valószínűleg helytelen órajel vagy volt értékek miatt.

Tehát ezek szerint mégsem bírja alapfeszültségen a gép ezeket a beállításokat.
    Eddig csak a processzor Vcore értékét mertem piszkálni, lépcsőnként tornázva feljebb az értékét. Egyik érték sem hozott tartós sikert, egészen 1,3V-ig mertem menni.

Valahol olyasmit is olvastam, hogy tuning esetén nem ajánlott az "Auto" értékek használata.
    Nálam meg ugye sok ilyen érték van még pluszba. Gondoltam még arra is, hogy a memóriának is adok feszültséget, de annak még nem mertem. Jelenleg nem is tudom hány sor vonatkozik a memóriára, amiket változtatni kellene, de nagyon jó lenne, ha valaki segíteni tudna ebben az egészben, hogy mely sorokat vegyem le Auto-ról valami kézileg beállított értékre helyettesítve.

Nagyon hálás lennék, mert alap beállításokkal ugyan semmi gond, de így, hogy pl már közben fullHD monitorra váltottam, nagyon jó lenne a plusz erő.

Itt van a kép, ami MerlinW hozzászólásában van:

Pluszban még annyit, hogy amit legjobban szeretnék, az a 4.0 GHz elérése lenne, mert azt is tudja elvileg a procim, de jelenleg az is sikerélmény lenne, ha valahogyan sikerülne stabilizálni 3,6-on is. :)
  • MR ME
    c2d [email protected], 4giga 1066mhz, giga p45, powercolor 5850
    de szvsz ez most lényegtelen :)
  • NanoHun
    neked milyen géped van?
  • MR ME
    ebbe a topikba
    és sztem ennyiért max még 2 giga memóriát, többit sok értelme nincs, max egybe az egészet, ami meg nem 20-30 ezer
  • NanoHun
    akkor légyszíves mondd meg, hogy melyik topicba írjak és mit kéne venni hogy ne legyen elavult.
  • MR ME
    memóriát max, de sokra ne számíts, az meg h még pár évig ne legyen elavult az felejtős, mert ez már most is az....
    am ez a topik nem egészen erről szól :)
  • NanoHun
    A memória ddr2-es
  • NanoHun
    Hali!
    Van egy jó gépem amit 2-3 éve tuningoltam és megint szeretném, úgy, hogy pár évig kibírja és ne legyen elavult. Ezek vannak benne:
    Processzor: AMD Athlon 64 X2 5200+ 2.6 Ghz
    Alaplap: ASRock ALiveNF6G-VSTA
    Memória: Kingmax 2GB
    VGA kártya: nVidia GeForce GT 220 1GB/ddr3
    Ház: nagyon régi, cserélni szeretném
    Ami fontos, hogy ne legyen több bruttó 20-30ezer forintnál és fusson rajta a legújabb játék is. :D
    Előre is köszi..
  • Kontrakcio
    nem tesz jó a sok off a topiknak kiccsávó -.-
  • MR ME
    nekem te itt nemugatol -.-
  • Kontrakcio
    me nem értessz hozzá -.-
  • MR ME
    én próbáltam, bírja a faxt...oké mondjuk 8x500ban néztem meg, de nem bírta még 1.3an se giga p45-el...
  • Solt
    Már amelyik... sok függ a laptól is...
  • Solt
    Örülök! ;)
  • rvn
    Jah értem, csak mert az e8000 seria 1,2 körül bírja a 4 GHz-et.
  • Italo4ever
    1.281... valami ilyesmirol indultam, de nem kifagyott, hanem amikor a win betoltodott, akkor ide-oda valtott sotet kepernyore, es ezt addig csinalta, amig pont 1.3000 nem kapott, de ettol fuggetlenul most 1.28-at ir ki 1.33 helyett, mert ennyin volt auto-n, most stabil es mar az intel burn se tudta 65 foknal jobban megizzasztani.
  • Italo4ever
    lassan, de kezdem kapizsgalni :)
  • rvn
    Szerintem kezdheted 1,27-1,28 voltról.
  • rvn
    Ha sokallod a feszt akkor állítsd lépésenként lejebb, utána windows 10 kör IBT-max steressen ha lefut mehetsz lejebb és ujból az egészet elöröl, ha kifagy akkor vissza bios és vissza 2 lépést.
    Csösztök szerintetek menyit érhet 1 cooler master aquagate mi r80-as amihez nincs semmi lényegében csak a socket 478-as lefogató meg a radi csövek és a pumpa:)
    Valamint az hátrány hogyha hozzá akarok rakni 1 másik blokkot??
    Mert a pumpa és a tartály nameg a blokk egyben van!
    prohardveren van is 1 teszt róla.
  • Solt
    Persze, hogy nem... de sokkal jobb érzés úgy tanácsot kapni, hogy tudod is mit mondanak és miért... nem csak "parancsot teljesítesz"... ;)
  • Italo4ever
    "azt mehet a levesbe a géped! :D"

csak nem :DDD
  • Solt
    Persze... viszont legjobban a saját tapasztalatból lehet tanulni... ehhez elég az alapok ismerete, hogy ( nagy ) butaságot ne csináljunk... :)

Hidd el, jobban jársz, ha tudod mit és miért állítasz, és nem csak azt csinálod amit mondok... egyszer valamit véletlenül rosszul mondok, azt mehet a levesbe a géped! :D
  • Italo4ever
    Ertem, illetve meg nem ertem ezt a fesz dolgot se, probalok olvasgatni utana, hogy jobban ertsem :D

Egyszer mindenki kezdo volt...
  • Solt
    Nálam 3.8GHz-n megy, de eléggé szét van feszelve... ( 1.38V körül ) Az alaplapom a ludas... ennyit tud, ráadásul a DS3-n nincs chipset hűtés sem... :(

Egy UD3R/P-ben megy 4.25-t is 7/24-s fesz értékek mellett... mivel az I7 egyelőre nem alternatíva, lehet hozatok kintről egy UD3R-t... nem is a plusz pár száz MHz miatt, hanem, hogy ne keljen ennyi feszt adni neki...
  • Italo4ever
    Emlekszem persze, de azert inkabb Teged kerdezlek eloszor!:)

A Q9550 egyelore meg nem jott ossze, szerintem majd a jovo heten, egyebkent mennyire tuningoltad ezt a procit?

• Solt
    Emlékszem még arra amit linkeltem oldalt? Hmmm? :)) Ha a tesztek stabilak, és 100% terhelés alatt nem megy feljebb 70 foknál tartósan akkor jó így... 1.3V nem sok egyáltalán...
  • Italo4ever
    Csinaltam most egy olyan "balhet", hogy 445X9-re emeltem az E8400-at, igy let 4ghz, kap 1,3v-ot, a ramok meg siman mennek 5-5-5-15-on 1069mhz-en. Everest, intel burn szerint stabil, most alapon 36-38 fok a magok, intel burn megkuldte 70-ig is. Jo ez igy vagy valamit allitsak rajta? Fesz nem tul sok?

thx :)
  • vice
    egy kis optikai tuning :)
    egyedi hűtőmágnesek a számítógépház oldalára
  • pxxl
    215000 Ft
  • MR ME
    megéri....
  • Italo4ever
    #36231 neked szolt...
  • Italo4ever
    Hello foldim!

Ezt az izet te arulod?
  • Italo4ever
    ok, koszi:)
  • Solt
    Bőven elviszi... nekem egy tuningolt Q9550+4870-t egy 400-s FSP BlueStormII szolgál ki... :)
  • allock #36238
    550 nem olyan megbízható mint a 450es AA én úgy tudom
    de ha jót akarsz mindegyik termékednél kikeresed, hogy mennyi áramot igényel

de meggyőződésem szerint elégnek kell lennie, mivel intel eléggé energiatakarékos vonalon halad
  • Italo4ever
    chieftec