-
Nem beszóltam! Sry! Csak egyből leócsároltad az egészet!
Mert h AMD, meg nem lehet tuningolni, holott mindenhol azt nyomatják, h tuning. És közbe meg rájöttem, h IGAZAD lehet, van.
Most tettem össze ezt a szájbabaszott retkes kurva gépet majdnem 400k -ért, de már elment tölle a kedvem is.
Solten :
A memóriát is állítottam, 2.2 -töl 2.3 ig, 800-on is, 1066-on is.
Időzítésekkel is 5-5-5-15. anélkül is.
Ha a BIOS-ba az AI Tuning -ot auto -ról manual-ra nyomom és a CPU Multiplier -t, ha csak AUTO -ról átnyomom 13.5-re, (alapból 13*200) már kifingik Vista még csak be se tölt!!!
Aztán akárhogy emelhetem a feszt, állítgathatom a memória feszt, stb...
Vista még ha be is tölt, de 1 perc utánn kifingik!
Olyan BSOD-val, h A secunderi processor nem kapta meg a megfelelő utasításkészletet.. blabla...
És h állítsam a bios-ba a memória cuccokat, kapcsoljam ki az Memory Shadowing-ot, vagy mit, meg ilyenek.
Szal ha csak a szorzót alapról emelem 13-ról 13.5 -re, már kifingik.
Xp x86 még betölt, meg megy egy darabig, de Vista-n a betöltési hang megakad, azt annyi.
Nem a memória lehet itt a gyenge láncszem???
Vagy mit, miket állítsak még BIOS-ba?
Memóriáról honnan tudom, hogy 2.2 vagy 2.3 Volt on megy e?
Mert Everest nem ír ki semmit.
Meg BIOS-ba, ha az AI Tuning-ot nem nyomom Manual-ra, akkor nem is megy 2.3V-on a memória? (mert hogy alatta van a Memory Voltage)
ÁÁÁH elment tölle az életkedvem is, maradtam volna a jó öreg 3000+ os Athlon Xp-nél. Azt a pénzt is másra költöttem volna. Sokan azt mondták, hogy a VGA-t is (9800GTX+oc512) 3GHz-en jobban kihajtaná a gép.
Csak ezért akarnám felhúzni, meg megnézni, letesztelni.
De egyszerüen kifog rajtam.
Igaza lehet Quki barátunknak, tényleg egy hulladék ez a Phenom!
Eddig AMD párti voltam, de lehet én is át fogok állni a sötét oldalra.
Mondjuk alap órajelen atom stabil a gép, napokig megy, egy fagyás, hiba nélkül. Semmi baja. Prime is futhat rajta 8-10 órát, semmit se talál.
De nem igaz, hogy nem lehet felúzni 3GHz-re.
Nah mind 1, kicsit sokat írtam, de nagyon beidegesedtem.
Tölled meg elnézést Quki, tényleg igazad van.
Csak akkor nem értem, miért van tele az összes hardware oldal azzal, h tuning-olva nyomatják. Mikor kib@szottul nem lehet (vagy csak én vagyok nagyon béna).
Nah további szép estét.
Csumi