36836
  • Quki
    no , köszönöm... :] soltennek meg igaza van...phenom II-esbe kellett volna beruháznod
  • Solten
    "Memóriáról honnan tudom, hogy 2.2 vagy 2.3 Volt on megy e?"

Ugy hogy a memo alapfeszen 1.8V (DDR2), es adsz neki plusz feszt (tehat pl 2.2-hoz + 0.4)

"Mikor kib@szottul nem lehet (vagy csak én vagyok nagyon béna)."

Ne haragudj meg erte, de szvsz utobbi... ;) 400k-s gepbe meg alap a Phenom II :)
  • bajgunar
    Nem beszóltam! Sry! Csak egyből leócsároltad az egészet!
    Mert h AMD, meg nem lehet tuningolni, holott mindenhol azt nyomatják, h tuning. És közbe meg rájöttem, h IGAZAD lehet, van.
    Most tettem össze ezt a szájbabaszott retkes kurva gépet majdnem 400k -ért, de már elment tölle a kedvem is.
    Solten :
    A memóriát is állítottam, 2.2 -töl 2.3 ig, 800-on is, 1066-on is.
    Időzítésekkel is 5-5-5-15. anélkül is.
    Ha a BIOS-ba az AI Tuning -ot auto -ról manual-ra nyomom és a CPU Multiplier -t, ha csak AUTO -ról átnyomom 13.5-re, (alapból 13*200) már kifingik Vista még csak be se tölt!!!
    Aztán akárhogy emelhetem a feszt, állítgathatom a memória feszt, stb...
    Vista még ha be is tölt, de 1 perc utánn kifingik!
    Olyan BSOD-val, h A secunderi processor nem kapta meg a megfelelő utasításkészletet.. blabla...
    És h állítsam a bios-ba a memória cuccokat, kapcsoljam ki az Memory Shadowing-ot, vagy mit, meg ilyenek.
    Szal ha csak a szorzót alapról emelem 13-ról 13.5 -re, már kifingik.
    Xp x86 még betölt, meg megy egy darabig, de Vista-n a betöltési hang megakad, azt annyi.
    Nem a memória lehet itt a gyenge láncszem???
    Vagy mit, miket állítsak még BIOS-ba?
    Memóriáról honnan tudom, hogy 2.2 vagy 2.3 Volt on megy e?
    Mert Everest nem ír ki semmit.
    Meg BIOS-ba, ha az AI Tuning-ot nem nyomom Manual-ra, akkor nem is megy 2.3V-on a memória? (mert hogy alatta van a Memory Voltage)
    ÁÁÁH elment tölle az életkedvem is, maradtam volna a jó öreg 3000+ os Athlon Xp-nél. Azt a pénzt is másra költöttem volna. Sokan azt mondták, hogy a VGA-t is (9800GTX+oc512) 3GHz-en jobban kihajtaná a gép.
    Csak ezért akarnám felhúzni, meg megnézni, letesztelni.
    De egyszerüen kifog rajtam.
    Igaza lehet Quki barátunknak, tényleg egy hulladék ez a Phenom!
    Eddig AMD párti voltam, de lehet én is át fogok állni a sötét oldalra.
    Mondjuk alap órajelen atom stabil a gép, napokig megy, egy fagyás, hiba nélkül. Semmi baja. Prime is futhat rajta 8-10 órát, semmit se talál.
    De nem igaz, hogy nem lehet felúzni 3GHz-re.
    Nah mind 1, kicsit sokat írtam, de nagyon beidegesedtem.
    Tölled meg elnézést Quki, tényleg igazad van.
    Csak akkor nem értem, miért van tele az összes hardware oldal azzal, h tuning-olva nyomatják. Mikor kib@szottul nem lehet (vagy csak én vagyok nagyon béna).
    Nah további szép estét.
    Csumi
  • Solten
    Kezd 2,2V-al, ha nem stabil, emeld.
  • Solten
    De a BD se rossz.
  • Solten
    Na ebben egyetertunk. Inkabb Ultra :)
  • Quki
    és nagy hülye voltál h geil bd-t vettél mert annál csak jobb az ultra pedig ugyanannyiba kerül :) ha már tuningról van szó...
  • Quki
    te meg ha így utána tudsz keresni dolgoknak akkor miért nem csinálod magad?? talán nem kéne egy két hsz után itt hisztizned és másokat ócsárolnod mert hahj de bunkó volt az egyén mikor nem is volt az - soltenre gondoltam
  • Quki
    tudod nekem is BE 6400es procim volt, de lószart sem ért :D tuningolni nem lehetett...akárhány alaplap is volt alatta... :] és régi phenomok nem a tuningolásukról voltak híresek...az új phenom 2esek talán...és talán nem kéne beszólni kedves Bajgunar mert én kedves voltam hozzád :]
  • bajgunar
    Tehát a bios-ban a ram-okat tegyem vissza 1066 -ról 800-ra!
    A feszültségre 2,2-2,4 V -ot írnak.
    "Working Voltage: 2.4v "
    Geil BD ez az.
    És akkor elvileg menni fog kékhalál nélkül, és a memória is ~1066 MHz körül fog tekerni?
    Akkor ezt majd holnap kipróbálom, ma már nincs kedvem pöcsölni vele.
    De az időzítéseket hagyjam meg? 5-5-5-15 -ön?
    Csak 800-ra tegyem vissza 1066ról.
    Azért kösz, az infót, csak nem igaz, hogy 200 fórumra beírok, és vagy hülyének néznek, mert annyira nem vágom ezeket a tuning részleteket, vagy egyből lelámáznak, vagy nem is segítenek. Vagy olyan hülyeségeket kezdenek el magyarázni, aminek köze sincs a kérdéshez. Kb ennyi.
    Nah köszi még 1x. csumi.
  • Solten
    Masik: "FSB"-t hagyd alapon (200), es allits be egy 15-os szorzot. Igy a ram elvileg 1000MHz-n fog menni, a CPU meg 3000-en.

16-os szorzonal a

CPU: 3200 MHz
    RAM: 1066 MHz

Igy csak be kell allitanod egy 16-os szorzot, meg plusz feszt adni a procinak. Ramnak is add meg a gyari feszt (2V?).
  • Solten
    Ja, hopp ez beneztem (Fail), Quki te Qukinak is AMD-je volt de atallt a sotet oldalra (arulo)

Egyik tipp: Ramokat oszd vissza 800-ra, mert ha emeled az "FSB"-t, no a ram orajele.
  • bajgunar
    Itt is egyértlemű
    Jól van többet nem keresek, járjon utánna az aki akar.
    Csak elötte gondolkozzon, mielött megnyilvánul.
  • bajgunar
    9950 BE Overclicking
    9950 BE o
    Itt is vannak eredmények!
    De mind 1.
  • bajgunar
    Olvasd már el figyelmesen PLS !!! mit írt bobby a nagy tudós!!!!
    Alis Quki a #35539 -es hsz -ében !!!!
    Idézem!!! :
    "...amúgy a procid tuningolhatóság szempontjából nulla :) "
    Ezt ö mondta !
    Nem én! Ezen én is csodálkoztam, h BE processzor. Nem holmiféle Intel csoda! Egyből le kell fikázni, mert AMD!!
    Én AMD párti voltam, vagyok és leszek is!
    Aki meg intel -es, annak úgyse lehet megmagyarázni dolgokat.
    De mégse fikázom az intel-jét!!!
    Neked is kösz a segítséget Solten THX.
    Grat h te fel tudtad húzni a 2 magosad, de nem azt kérdeztem.
    Nah mind 1, ennyit az emberek kedvességéről, segítőkészségéről, ennyi a fórum jelentősége is.
  • Solten
    Black Edition Proci Tuning = 0

Hogyne... Azert sikerult 2.6GHz-rol feltornasznom 3.3/3.4-re... Bar az 2 magos volt.
  • bajgunar
    0 ????
    PFff.Emeltem a proci feszültségét, úgy is kifagy.
    Memóriát csökkentettem 2-re, de akkora is.
    Black Edition Proci Tuning = 0
  • Quki
    emeld a processzor feszültségét...a memória feszt vedd vissza 2 voltra ,ha alapban 1066os memóriák...amúgy a procid tuningolhatóság szempontjából nulla :)
  • bajgunar
    Jah aláírásomba azért 3GHz, mert Xp alatt meg elindul a gép, és megy egy darabig. Xp még nem dobott ki kékhalállal rögtön belépés utánn, hanem mikor megdolgoztatom a procit, akkor.
    És xp-be irtam meg az adatlapomat, kékhalál elött.
    Valaki segítsen, mert felrobbanok az idegtől.
    Csipesz
  • bajgunar
    Nekem 9950 Quad procim van, alap órajele 2600MHz. Ha megemelem feszt, fsb-t, szorzót, csak egy kicsit is, Vista betöltés utánn egyböl, vagy 1-2 perc utánn kékhalál!!!
    Miért nem tudom felhúzni normálisan pl 3 GHz-re????
    Memórián kell valamit állítani ha húzom a procit?
    Most 1066-ra , meg 5-5-5-15 -re van állítva bios-ba, 2.26V-on.
    Valaki írjon már PLS valami konkrétabbat, mert nem igaz, hogy nem megy ez a szutyok proci 3GHz -en, másnak mindenkinek megy nekem BSOD!!!
    Olyat ír hogy az egyik processzor nem kapta meg a megfelelő utasításkészletet blabla....
    Help valaki aki tudna segíteni írjon már valami konkrétabbat.
  • Quki
    majdnem ugyanolyan géped van mint nekem...mondjuk nekem jobb az alaplap hűtése...deee a procit elvileg lehetne hajtani rendesen...én pl a kingmax ramokkal tudtam járattatni 533as fsb vel 3.7 ghz en...viszont ezeket a csxeket ez a gigabyte alaplap sem komálja, na de mindegy , jövőhéten már érkezik a 4gb os OCZ reaper kit 1150 mhzes változatvan XD
  • duracellmumus
    kép összetörése ilyen módon általában vga driver hiba...vagy mittomén:)
  • kifli
    akk majd megnézem egyenként a modulokat ha lesz időm...
    memtest-en simán átmegy
  • newil
    Hello , szerintetek elég-e egy 430W-os táp egy :
    - Intel Core i7 920, 2800 MHz
    - 2*Corsair 2 GB DDR3-1066 DDR3 SDRAM
    - ATI Radeon HD 4800 Series (512 MB)
    + 3 Winyó - 2 Venti - DVD-író meg egy ventiszabályozó
    géphez ? Ha nem mekkora lenne elegendő,eddig nem volt semmi baja...csak néha (az is csak a GTA4-nél((eredeti)) fordul elő),hogy lefagy. Mégpedig ilyen szépen : Képek
  • Chipi85
    Ez igaz! :)
  • m1garand
    dehát ha vki ilyen RITKA normális akkor segítünk neki
  • Chipi85
    Ez nem pont Tuning témába vágó!!
  • m1garand
    nekem ez szimpatikus, gyors van +usb tehát akár a te géped is mehet vezeték nélkül a netre vagy a laptopba és akkor gyorsabb lesz a belső háló
    smc wbr145s-n2
  • blc
    Köszi a segítséget,keresek egy havert aki beüzemeli majd.Üdv
  • m1garand
    lesz neked is neted, de beállításhoz el kell a segítség
  • blc
    Köszi a gyors választ.A bőség zavara tekint le rám.Nekem nem mond egyik sem semmit.Adj ha lehet tanácsot.Azért ugye nekem is lesz netem ha a hugi a hálón lóg?Ha ezek közül valamejiket megrendelem,másra nem lessz sükség? Köszi
  • LoDMaSt
    Hello, ami neked kell az egy vezetéknélküli router, ez az a doboz, ami adja a netet, és a laptop is tudja venni, ha van benne wifi. Szal veszel egy ilyet, kicseréled a mostani routerral, az asztali gépbe ugyanúgy megy a net a vezetéken, a laptopba meg wifin. A beüzemelésük nem bonyolult, mindegyikhez adnak egy cd-t amivel tökegyszerű megcsinálni.
    Innen kb bármelyik jó.
  • blc
    Üdv! mindenkinek!

Segítségeteket szeretném kérni.Nem vagyok egy nagy informatikus,teljesen más az érdeklődési köröm,de most szeretnék valamit megoldani.A lakásunkban van egy asztali gép,a hugomnak a lakás másik sarkában laptopja van.Mindíg megy a hirig,hogy ki netezzen.Nem sokára itt a névnapja szeretnék ajóságos bátyja lenni és megoldani,hogy netezzen Ő is a szobályában.Hallottam olyan rádiós megoldásról ami ezt lehetővé teszi.Kérlek benneteket,hogy írja le aki tudja,hogy mit kell vennem és hogyan tudom beüzemelni.Ha jól sejtem a 4hónaps laptojába van valami berendezés ami fogadja a rádiójeleket.(ha hükeséget írtam nézzétek el nekem én csak egy cukrász vagyok,az inform.csak hobbim.Ha lehet azért ne legdrágábbat ajánljátok,annyira nem vagyok bőkezű)
    Segítséget előre köszönöm.
  • Chipi85
    P35 és a P45 a legjobbak tuningra!
    A P43 annyira nem tunigolható!
  • Klemice
    P35-ös vagy P43-mas lapok jobbak tuning szempontból?
    csak mert a P43 újabb chipset
  • Solten
    ram gyanus...
  • kifli
    még 1x megpróbáltam most:
    a rendszer működéséhez szükséges folyamat vagy szál leállt vagy leállították blablabla

szerintem nekem ilyen random bluescreen generátor van beépítve :D
  • kifli
    ki, tök fölös dolog
  • Solten
    Lehet hogy hülyeség, de olyasmit olvastam az esetedben hogy indexelés.. Ki van nálad kapcsolva?
  • Solten
    Nem uj prociknal.. AMD-nel... Mivel nem az elavult Front Side Bus-t hasznalja hanem Hyper Transportot... Bar mar ezt is lekoppintotta az Intel a Core i7-nel csak atnevezte (marmint a HT-t).

"és úgy lehet csak tuningolni hogy nagy szorzót adunk meg az fsb t nem lehet emelni mert nem indul el azt mondták! miért van ez így? "

ez meg baromsag