• BiG G
    elég hamar megálltál vele, nekem ennyi (is) volt:

azóta összejött a 4.4GHz is, de arról nem lőttem screenshotot.

tanácsok, magamat idézem:

"Ai Overclocking - Manual
    FSB Strap to NB - 400MHz
    CPU Ration Control - 8x
    FSB Frequency - 500MHz
    PCIE Frequency - 100MHz
    DRAM Frequency - 1000MHz
    DRAM Timing Control - manual (5-5-5-15 és 2N)
    DRAM Static Read Control - disabled
    DRAM Dynamic Write Control - disabled

Transaction Booster: Auto

CPU voltage - 1.3875v
    DRAM voltage - 2.1v
    NB voltage - 1.40v

A procinak adott feszültség erősen darabfüggő, van amelyiknek 4GHz-hez elég 1.325v is, de van amelyiknek 1.425v is kell. Természetesen a bios-ban adott értékekre értem, a windowsban már mást ír minden program a VDroop miatt. Az összes többi feszültséget az alaplap default értékeire állítgattam:

CPU PLL Voltage: 1.50v
    Clock overvoltage (vagy vmi ilyesmi) 0.9v
    FSB Voltage - 1.2v

Ezeket pedig mindig, még alapon is disabledre rakom, javítja a stabilitást.

CPU Spread spectrum - disabled
    PCIE Spread spectrum - disabled

Ezen kívül még a CPU Settings menüben a C1E funkciót Disabled-re raktam. Ezzel elveszti a szorzóvisszavevő képességét, de nem is baj, mert energiát úgysem lehet vele spórolni a fix feszültség miatt."

ezek asus alaplapra vonatkozó beállítások, de kis gondolkodással és kereséssel nyílván meg lehet találni az azonos funkciójú opciókat a giga alaplapod bios-ában is.

tömören a lényeg: minden értéket fixálni kell (feszültségek, szorzók, megahertzek, mindent), mert akkor sokkal stabilabb rendszert kapsz. általában (asus-nál így van) 500mhz-es FSB-ig a legtöbb érték default értékre állítása (vigyázat, nem egyenlő az AUTO értékkel!) elég lehet, csak a cpu és a memóriák feszültségét kell kicsit emelni. amire még figyelni kell, hogy az E8000-asokban már nincsen állítólag túlfesz elleni védelem, szóval simán meg lehet őket sütni ha túl sok feszt adsz neki. 1.45V-ig biztosan bírják, nyugi.

sok sikert a tuninghoz, ha van kérdésed akkor kivele :)