36836
-
#34516 ügyeskedni kell, E8200-akból 4GHz alaphangon ki szokott jönni, hacsak nem valami nagyon antituningos darabot fogtál ki :DDD
mondjuk ahogy nézem mindkettőtöknek P45-ös lapotok van, azt pedig nem gyerekjáték belőni jól... -
#34515 ez 3.6 ghz, csak sehol se látszik a pihentő üzemmód miatt :) -
#34514 nekem ez a max :(
-
#34513 elég hamar megálltál vele, nekem ennyi (is) volt:
azóta összejött a 4.4GHz is, de arról nem lőttem screenshotot.
tanácsok, magamat idézem:
"Ai Overclocking - Manual
FSB Strap to NB - 400MHz
CPU Ration Control - 8x
FSB Frequency - 500MHz
PCIE Frequency - 100MHz
DRAM Frequency - 1000MHz
DRAM Timing Control - manual (5-5-5-15 és 2N)
DRAM Static Read Control - disabled
DRAM Dynamic Write Control - disabled
Transaction Booster: Auto
CPU voltage - 1.3875v
DRAM voltage - 2.1v
NB voltage - 1.40v
A procinak adott feszültség erősen darabfüggő, van amelyiknek 4GHz-hez elég 1.325v is, de van amelyiknek 1.425v is kell. Természetesen a bios-ban adott értékekre értem, a windowsban már mást ír minden program a VDroop miatt. Az összes többi feszültséget az alaplap default értékeire állítgattam:
CPU PLL Voltage: 1.50v
Clock overvoltage (vagy vmi ilyesmi) 0.9v
FSB Voltage - 1.2v
Ezeket pedig mindig, még alapon is disabledre rakom, javítja a stabilitást.
CPU Spread spectrum - disabled
PCIE Spread spectrum - disabled
Ezen kívül még a CPU Settings menüben a C1E funkciót Disabled-re raktam. Ezzel elveszti a szorzóvisszavevő képességét, de nem is baj, mert energiát úgysem lehet vele spórolni a fix feszültség miatt."
ezek asus alaplapra vonatkozó beállítások, de kis gondolkodással és kereséssel nyílván meg lehet találni az azonos funkciójú opciókat a giga alaplapod bios-ában is.
tömören a lényeg: minden értéket fixálni kell (feszültségek, szorzók, megahertzek, mindent), mert akkor sokkal stabilabb rendszert kapsz. általában (asus-nál így van) 500mhz-es FSB-ig a legtöbb érték default értékre állítása (vigyázat, nem egyenlő az AUTO értékkel!) elég lehet, csak a cpu és a memóriák feszültségét kell kicsit emelni. amire még figyelni kell, hogy az E8000-asokban már nincsen állítólag túlfesz elleni védelem, szóval simán meg lehet őket sütni ha túl sok feszt adsz neki. 1.45V-ig biztosan bírják, nyugi.
sok sikert a tuninghoz, ha van kérdésed akkor kivele :) -
#34512 Nah gyerekek,életem első tuningja.
Nah tőlem,kezdőként ennyi telik...
Építő kritikákat,szakmai segítséget,tippeket elfogadok.
Szerkesztve:
Első képért bocsi,de lényeg az oldalsávban van,ez volt a max. amit mértem. -
TomDantes #34511 Ja igen, meg fontos nekem az AGP mert az van most...nem fogok új VGA-t is venni ha mostani bőven megfelel. -
TomDantes #34510 Mert új gépre nincs pénzem. Vagy rá költök pár tíz ezeret,annyim van. Annyiből pont ki is jönne amit gondoltam.
De egy új gép mondjuk legalább 100 ezer. Ha valaki ad nekem annyi pénzt én újatt vennék...de nem hiszem hogy te vagy bárki más adakozna nekem
Úgyhogy marad a kínlódás. Fél éve be ruháztam egy VGA-ba hogy meglegyen a Shad Model 3.0....most a procin tudok újjítani...erre telik, vagy ez vagy semmi. -
BenceYCE #34509 Mondjuk ez már ide illő kérdés.
Ettől függetlenül nem értem miért fejleszted a gépedet lejárt szabványok irányába. Régebben a régi ddr1 ram drágább volt mint a ddr2-es. Az agp-s kártya is a PCI_E-hez képest. Most nem tudom, hogy hogyan állunk ilyen téren, de sem bővítést, sem cserélést nem ajánlok, mert most minden irreálisan drága lett. A fent linkelt topicban kérdezd Solten-t, Ő tud Neked segíteni. -
TomDantes #34508 Milyen újabb? Haverom gépében is AMD 3000+s proci van, ás AGP-s. Ugyan olyan VGA-val mint nekem Ati 2600XT
Nézegettem a neten, ez így lehetne?
ASUS A8V alaplap
Amd 60 Athlom 3000+(1800mhz)
1,5 Giga DDR ram
Ati 2600XT AGP
Ez lehetséges összeállítás, péládul? Az alaplapot AGP-snek írja vagyis bele megy VGA-m és ahogy néztem a proci is jó bele. -
BenceYCE #34507 Oda már újabb ram és vga kell. -
TomDantes #34506 Végignéztem, de egyik se.
Akkor másik alaplap is kéne. Haveromnak végül is, az AMD-je támogatja a SSE-őt, és az alaplapja AGP-s.
Utána kérdezek hogy milyen típus pontosan.
Hát, ha új procit akarok akkor másik alaplap is kell. A többi maradna.
Ha alaplapot és procit cserélek, akkor kellene még valamit?
Mert ügye az alaplap ugyanúgy AGP-s akkor abba jó lenne amostani VGA-m is, meg a többi cucc.
-
BIZ0906 #34505 Itt meg tudod nézni. -
TomDantes #34504 Köszönöm, és ezek közül melyik ami támogatja SEE2-őt? -
BIZ0906 #34503 CPU Support List -
TomDantes #34502 Cső, lenne egy kérdésem, adjatok tanácsot. Mostanában egy csomó játék nem indul el, mert a processzorom nem támogatja az SSE2-őt vagy mit.
Na most..tudom új gép kéne....de nincs rá pénzt szóval kérem ezt ne ajánlgassa senki hogy ennyiért meg annyiért lehet újat vetni...jó lenne de nem megy.
A kérdésem, mivel ramom van elég meg VGA is elmegy, hogy mit kezdhetnék a processzorral?
Lehetne-e venni egy másikat, ami már tudja ezt SSE2 dolgot? Nem kell ilyen dupla magos izék...nekem pl: egy AMD 3000+ megfelelne, az is tudja(haveromnak olyan van)
Nos, az alaplapom: GA-7VA , ebbe az alapba lehet olyan procit tenni, ami nekem kéne? Vagy másik is alaplap kéne?
Szóval ebben adjatok tanácsot, köszönöm előre is. -
#34501 azaz igazság, hogy a bios beállításnak az op. rendszer típusához nem sok köze van. -
re1212 #34500 sziasztok!
Egy kérdésem lenne. van egy core 2 6550-es procim, amit fel tettem 2,8-ra (400*7), a memoriák 960 MHz-en mennek ( 4 giga kingmax 1066), a feszültséget kicsit megemeltem 1, 28175-re 1, 26125-ről. A magok hőmérséklete terhelés mellett(negyed úra orthos és intel burn intest után/hibát nem jelzett) 55-60 fok között voltak gyári hűtővel.
A problámám a következő miután újra felraktam a vistát nem tudom visszaállitani a 400 -as FSB-t csak 380-at, viszont azt minimális feszültség emelés mellett is (1, 26175). Emeljek esetleg még jobban feszültséget?
Légyszives segitsetek!
Köszi előre is mindenkinek!
-
Ari18 #34498 Akkor fáradj át a "milyen gépet vegyek most" topikba és kérdezd Solten-t.Ettől jobbat ír. -
#34496 hát akkor az még eléggé barátinak látszik :) -
#34495 okés mert most 55-60között van a procimagonként a vga meg 60-65 :) -
#34494 Hát, cup nál max 65-70, de az már gázos, a VGA nak meg max 80 .Afelett azse nagyon jó: S -
#34493 mennyi az a hőfok egy HD3870 és egy E5200nak (CPU-n magonkénti főfok) amin még mehetnek?? THX -
Sasuke89 #34492 sziasztok!
Olyan gondo lenne, h E4500-as procimon húztam(alapból 2.2GHz-es)
11x-es a szorzó és fsb pedig 230 vagyis 2.53GHz-es így. Core voltage-n nemcsináltam semmit, maradt az alap(1.3 V). A gondom az, hogy a ram-om 800MHz-es , és ugye húzással msot 900-on van...fSB:DRam arány: 1:2
namsot mit kell tennem, adnom kéne ksi feszültséget a ram-nak? vagy az arányon kéne vmit buherálni, ahhoz h lemennyen és ne 900on fusson. segítsetek pls. (biosban volt olyan menüpont h syste memory multiplier. gondolom itt kell vmit tenni.) -
#34491 Gigabyte 790X, 790FX deszkái -
#34490 Lenne egy egy problémám. nem tudok alaplapot választani AMD6000+ procimhoz, alényegy hogy tunigolható alaplap legyen, tippeket vagy teszetket adjatok légyszi. -
#34489 vagy a maghőmérséklet túl magas. Vagy tápprobléma,kiszáradt/púpos alaplapi kondik...stb... -
#34488 Gigabyte P45 tuning segítség
o -
#34487 A segitsegeteket kernem. Van 1 sempron 2800+-os procim. Regebben feltudtam huzni 2.0 ghz-ig de most mar ha 1.8-nal tovabb huzom van, hogy ujraindul. Mit tehetek? -
#34486 Ahha értem , hát jó inkabb nem is allitok semmit mivel nem is nagyon értek semmit még hozzá, nem akarom elrontani :DD Köszi szépen a segitséget, asszem marad minden alapon. -
#34485 Igen, mert FSB állításra háát valószínűleg van lehetőség a biosban, viszont az elviszi a ram órajelet is, persze valamennyi pluszt valószínűleg bírnak a ramjaid is, de ez nem biztos.
Illetve a te lapod, nem egy tuningra szánt darab...abban az időben az i865 és i875 chipsettel készült lapok voltak az ászok.
Ugye FSB állítás, finom feszültségadagolási lehetőség a procinak/ramnak, FSB:DRAM szorzó és osztó, ami még nagyon fontos tudta fixálni a PCI és AGP frekvenciát --> tuningnál ez is emelkedik ha nem képes a lapod fixálni és az fagyásokhoz, újraindulásokhoz vezet, stb....
1 a lényeg, én azzal a lappal nem javaslom a tuningolást, bár szétnézhetsz a biosban, milyen lehetőségeket kínál. -
#34484 "majd kellene keresni a ramra vonatkozó opciót: DRAM frequency, FSB:DRAM multiliper vagy valami hasonló, ahol a magasabb FSB értékhez be tudsz állítani alacsonyabb DRAM freki értéket"
akkor ha ilyet nem találok akkor inkább haggyam az egészet a biztonság érdekében ? :) -
#34483 Hát ebből ami kiderült, a tápod a tuninghoz bőven elegendő, a ramodról nem egészen kaptam teljes infót, bár a 400@3-3-3-8 nem tuningramra vall...
A lapod ha jól látom sis chipsetes --> mondhatni nem sok mód lehet a tuningra, sőt, ahogy látom a 200FSB-s procikat nem is támogatja, csak overclocked módban....
Hát igazából a biosban valami olyasmit kellene keresni, hogy: FSB vagy CPU Freqency ilyesmi (ha van) és azt emelni óvatosan ha lehet
majd kellene keresni a ramra vonatkozó opciót: DRAM frequency, FSB:DRAM multiliper vagy valami hasonló, ahol a magasabb FSB értékhez be tudsz állítani alacsonyabb DRAM freki értéket (na ez az amit kétlek, hogy tudna a lapod, e nélkül viszont inkább nuku tuning) -
#34482 Okés irom, vagyis mutatok képeket azthiszem ohgy ugy jobblesz. Remélem mindnet leirtam :)
-
#34481 Jó lenne tudni még az alaplapod, ramod, tápod pontos tipusát is. -
#34480 Hali én csak annyit szeretnék kérdezni hogy a procimon gondoltam hogy huzok. Nos van egy oylan procim amit a képen is láthattok. Ezen van egy zalmann hűtű, réz bordázattal. Eddig még nem lett vele semmi sem csinálva, beállitva a BIOSZ-ban.
Én csak arra lennék kiváncsi hogy ennek hogyan lenne érdemes hozzákezdeni, egyáltalán érdemes e, mert tudom hogy 1-2 beállitással hamar hazalehet vágni a procit. Ha még esetleg valamilyen adat kell szoljatok.
En mar ugyvagyko vele ha nem is huzok sokat csak valamennyit annak is örülnék. Hallottam modntak h nem érdemes pár száz Mhz-et huzni, de én msot ugyavagyok hogy tök boldog lennék ha mar pl +100 Mhz-et tudnék huzni és elmondhatnám hogy huztam a gépemen :D
Előre is köszii!
-
#34479 Fölhív haverod:
-Csá, nem jösz le focizni?
-Csá, most nem mer lekvározom a gépem
:D:D -
#34478 "Mi a kő tyúkanyó kend, meg a kenyered" :) -
#34477 Pontosan , de ezt le is Írta az emberke :) -
#34476 Szerintem ezek nagyon hamar kiszáradnak, aztán meg már semmit se ér, azmeg hogy 3 naponta újra lekvározd a gépet.... -
#34475 Legjobb a mostár volt, csak annak szar illata volt: D