namost én úgyhiszem, hogy nincs teljesen kihasználva a gép erőforrásilag, hiszen akárhogy is nézzük szerintem ezen a konfiguráción el kéne futnia nem fullon de nem is minimumon az NFS: Most Wanted-nek röccenésmentesen. Ahhoz képest nem tudok játszani, mert mind a Most Wanted, mind a Carbon nem látványosan de akadozik. Másnál (mármint más gépén) pedig olyan szépen, simán fut. Most például a STALKER-t szerettem volna megnézni, a GameStar pédlául Pentium 4 2.8 Ghz, 1 GB RAM és Radeon X800 XT mellé ajánlj 1280x1024-es felbontást high beállítások mellett, nekem ez már élvezhetetlen élményt nyújt egyszerűen szakadozik, levettem 1024x768- low-ra és még az effektekből is csavartam le már amit lehetett, zárt kis helyeken rendben nagyjából, de kint pláne ha jön egy ellenség megint beszaggat.
Lehet nem értek hozzá és valójában már régi a cucc, azért nem megy, nem tudom. De furcsának találom, hogy (ha jól tudom kétmagos) proci egy egész új kártyával és két giga RAM-mal, low-on se bírja a játékokat. Attól tartok, hogy szokás szerint a felhasználóval van a probléma, és nem használom ki eléggé a gépet. 32bit-es sima XP Pro van fönnt szóval nem is nagyon értek ahhoz, hogyan kéne kihasználni a dupla magot ha van, mondom én ehhez nem konyítok annyira. a grafikus kártyán a Catalyst Control Center-ben nyomtam egy optimális beállítást, kicsit megemelte a frekvenciát, de ennyi az a tuning amit képes voltam csinálni.
Tulajdonképpen csak tanács kéne, igazam van-e és én nem használom ki rendesen a gépet ezér szaggat nagyjából minden, vagy valamit ki kéne cserélni mert régi, akkor meg mit. Ha pedig én szúrom el mit tehetnék, hogy megdobjam a teljesítményt? Tanácsok, ötletek jöhetnek.
Előre is köszi mindenkitől.